«Βολές» κατά κυβέρνησης από αντιπολίτευση για διαπραγμάτευση με τρόικα

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν την Κυριακή κόμματα της αντιπολίτευσης, με…

αφορμή τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το μήνυμα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, πως δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, ακόμα και σε περίπτωση τρίτου προγράμματος υποστήριξης, αλλά μπορούν να γίνουν διαρθρωτικές παρεμβάσεις.

Για προαναγγελία «νέων σκληρών μέτρων-κόλαση για τον φτωχοποιημένο ελληνικό λαό», «δια στόματος Στουρνάρα», κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, κατηγορώντας παράλληλα την «μνημονιακή συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ» πως έχει ήδη μετατρέψει «την πατρίδα μας σε παράδεισο των τοκογλύφων δανειστών».

Για «ορατό» κίνδυνο νέων μέτρων με την «επωνυμία των ‘διαρθρωτικών’ ή των ‘στοχευμένων’» κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει «σε πολιτική διαπραγμάτευση με τους δανειστές», προκειμένου να επιτευχθούν η «αναδιάρθρωση του χρέους» και «ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμά δημοσιονομικής προσαρμογής».

Τη θέση ότι η όποια διαπραγμάτευση με την τριμερή γίνεται για την υπεράσπιση των συμφερόντων της «ελληνικής πλουτοκρατίας υιοθετεί το ΚΚΕ. Προσθέτει ότι η ελπίδα για τον λαό έγκειται στην αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, με την «μονομερή διαγραφή του χρέους» και την «κοινωνικοποίηση του παραγόμενου πλούτου».

Μιλώντας νωρίτερα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, προέβλεψε τρίτο μνημόνιο και νέα μέτρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως προσποιείται ότι διαπραγματεύεται.

skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *