Οι παρανομίες για την ΕΡΤ και ο Μπαμπούλας

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση στο θέμα της ΕΡΤ και δια του εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση επιδιώκει τη συμφωνία των εργαζομένων στις παράνομες πράξεις της. Σίγουρα «δεν την έπιασε ο πόνος». Το πραγματικό της πρόσωπο το έδειξε το βράδυ της 11/6/2013…

Με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11/6/2013 ΦΕΚ Α 139, εκδόθηκε η ΚΥΑ 02/11.6.2013 ΦΕΚ 1414 Β/11-6-2013 του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Σίμου Κεδίκογλου και του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, που είναι άκυρη, αφού στο σκεπτικό της, στοιχείο 5, στηρίζεται στα ψευδή στοιχεία, «ότι η ΕΡΤ επιβαρύνει τον Κρατικό προϋπολογισμό», ενώ οι πάντες γνωρίζουν ότι η ΕΡΤ χρηματοδοτείται από το ανταποδοτικό τέλος για αυτήν που πληρώνουν μέσω της ΔΕΗ οι πολίτες, μέρος του οποίου πηγαίνει για την κάλυψη των αναγκών των επενδυτών στην πράσινη ανάπτυξη δια του ΛΑΓΗΕ, και ένα άλλο τμήμα για να κλείσουν μαύρες τρύπες. Ενισχύει δηλαδή τον Κρατικό Προϋπολογισμό αντί να του αφαιρεί. Το ερώτημα είναι πως δέχονται οι πολίτες να ενισχύουν τους μεγαλοκαρχαρίες;

Στη συνέχεια το ΣτΕ , μετά από προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ την 12/6/13, στις 17/5/13 εξέδωσε προσωρινή απόφαση – που επικυρώθηκε με την 236/ 20ης.6.2013 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών – και σύμφωνα με την οποία διατάσσεται:

1.- Η αναστολή της διακοπής των εκπομπών, και

2.-Η λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα κ.λ.π

Και ναι μεν εδώ δεν αναφέρει ρητά τον φορέα ΕΡΤ, όμως στο σκεπτικό της απόφασης και σε ότι αφορά την διακοπή αναφέρεται:

«…..με αποτέλεσμα να μην επιτελείται η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 1 του ν. 1730/1987 (Α 145), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 19 παρ. 1 του ν. 1866/1989 (Α 222) συμβολή δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην ενημέρωση, στη μόρφωση και στην ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και της ομογένειας».

Αρα υπονοεί την ΕΡΤ. Και φυσικά δεν υπάρχει κατάργηση της ΕΡΤ όπως υποστηρίζει η Κυβέρνηση. Αλλά συμφωνία για μετατροπή της.

Κατά συνέπεια, αφού το Κράτος παρανομεί, αφού δεν έχει εφαρμόσει ακόμη την απόφαση του ΣΤΕ, πως ζητάει συναλλαγές;

Και με ποια λογική ο υφυπουργός λέει στους εργαζόμενους: Αν δεν συμφωνήσετε θα πάψω να ασχολούμε και θα έχετε να κάνετε με τον κ. Στουρνάρα.

Τι είναι ο κ. Στουρνάρας; Ο Μπαμπούλας; Τι παραπάνω θα κάνει από την εφαρμογή των νόμων;

koutouzis.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *