ΟΜΙΛΙΑ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ μιλώντας σήμερα (24/2/2013) στην προσυνεδριακή  εκδήλωση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θέμα «Πλουτοπαραγωγικές πηγές-ΑΟΖ» είπε μεταξύ άλλων τα εξής:…..

«Στα μέσα Ιανουαρίου η  συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη  διέρρευσε στον Τύπο ότι πρόκειται  να καταθέσει στον ΟΗΕ συντεταγμένες  για τον καθορισμό της ελληνικής  ΑΟΖ.

Τελικά, κατέθεσε ρηματική διακοίνωση προσδιορίζοντας  απλώς τα όρια της υφαλοκρηπίδας.

Πρόκειται για φθηνό πολιτικό πυροτέχνημα, αφού χωρίς χάρτη, ΑΟΖ  δεν ανακηρύσσεται.

Αυτό που έκανε η  συγκυβέρνηση είναι μια στημένη  δουλειά εν’ όψει της επικείμενης  επίσκεψης Σαμαρά στην Τουρκία και ένα προσάναμμα για συζητήσεις με την Άγκυρα για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Το «κόλπο» συμφωνήθηκε  στο στημένο και δήθεν τυχαίο ραντεβού Σαμαρά-Ερτογάν, στον προθάλαμο  του Σεΐχη του Κατάρ πριν λίγες  μέρες.

Η ΑΟΖ είναι και αυτή κομμάτι της εξωτερικής μας πολιτικής. Με τους συγκεκριμένους χειρισμούς που κάνει η συγκυβέρνηση δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι στους χειρισμούς των διεθνών ζητημάτων που απασχολούν τη χώρα μας.

Ο Σαμαράς ετοιμάζεται  να πουλήσει τη Μακεδονία. Τώρα, ξεκίνησε να πουλάει και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας με «εφόδια» τα Μνημόνια, το ΤΑΙΠΕΔ, το αγγλικό δίκαιο, και το δικαστήριο του Λουξεμβούργου».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *