Επανήλθε στην άνοδο το ευρώ


Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2725 δολάρια.

Περιορισμένη ανάκαμψη παρουσίασε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα ξεπέρασε το φράγμα των 1,27 ευρώ και διαπραγματευόταν στα 1,2727 δολάρια από το επίπεδο των 1,2696 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης…

Το κλίμα για το ευρώ παραμένει αρνητικό κυρίως μετά την συνέντευξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean Claude Trichet που δημοσιοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ στο διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ εμφανίστηκε μάλλον επιφυλακτικός για τον χρόνο που θα απαιτηθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα χρειαστεί ακόμη αρκετός καιρός για να “απεξαρτηθούν” οι ευρωπαϊκές τράπεζες από την ρευστότητα που τους έχει διαθέσει η ΕΚΤ. Σημειώνεται ότι στο τέλος Αυγούστου ο δανεισμός μόνο των ελληνικών τραπεζών στην ΕΚΤ είχε φθάσει τα 95,9 δισ. ευρώ από 96,2 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούλιο.

Στη δευτερογενή αγορά αξία ομολόγων λίγο πριν το κλείσιμο της αγοράς η συναλλακτική δραστηριότητα στο ΗΔΑΤ κυμαίνονταν στα 80 εκατ.ευρώ. Το περιθώριο υποχωρούσε στο 9,30% από στο 9,39% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 11,66% από 11,71% έναντι 2,36% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,41%, στη διάρκεια των 9 μηνών στο 1,28%, στο εξάμηνο στο 1,13% από 1,14%, το τρίμηνο υποχώρησε στο 0,88% από 0,89% και ο μήνας στο 0,62% από 0,63%.

newsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΑΠΛΑ ΑΔΕΡΦΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ν2 ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΙ .
  Να είσαι καλα

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Τι θα κάνουν τώρα οι γερμανοί με τις εξαγωγές τους ; Θα χτυπήσουν πάλι την Ελλάδα ή θα βρουν καινούριο θύμα ;

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *