Πρησμένη κοιλιά, καούρες αυπνία; Μήπως φταίει η διατροφή σας;

Νιώθετε κουρασμένοι; Έχετε αϋπνίες; Σας πέφτουν τα μαλλιά; Ίσως τα προβλήματα που…

αντιμετωπίζετε να είναι αποτέλεσμα κακής διατρο­φής. Με την τροποποίηση όμως της δίαιτάς σας τα συμπτώματα εξα­φανίζονται χωρίς δυσάρεστες επιπλοκές. Τα σήματα που στέλνει συ­νήθως ο οργανισμός μας όταν έχει κάποιο πρόβλημα είναι:

Κούραση: Ελέγξτε πιθανές ελλείψεις σε σίδηρο και πρωτεΐνες.

Σβησμένο χρώμα: Ένδειξη διαταραχής της μικροκυκλοφορίας που οφείλεται σε δίαιτα φτωχή σε βιταμίνη C και σε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν ειδικές χρωστικές ουσίες αναγκαίες για την άμυνα του συνδετικού ιστού. Η ελαστικότητα και η ζωντάνια της επιδερμίδας εξαρτώνται και από το σωστό εφοδιασμό του οργανισμού με νερό και ι­χνοστοιχεία όπως σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο και σελήνιο.

Ασχημη αναπνοή: Υπεύθυνα θεωρούνται το σκόρδο και το κρεμμύ­δι. Ωστόσο, αν η διαταραχή επιμένει, ίσως είναι ένδειξη υπερβολικής κατανάλωσης λιπών ή αλκοόλ. Στην πρώτη περίπτωση μειώστε την ποσότητα και στη δεύτερη αποφύγετε τη λήψη τους.

Πονοκέφαλος: Ανάμεσα στις πολλές αιτίες του πονοκεφάλου εί­ναι και η διατροφή με μειωμένα σάκχαρα. Μήπως έχετε κόψει το ψωμί και τα ζυμαρικά; Ένα λάθος που δεν πρέπει να κάνετε, επειδή βλάπτει παράλληλα και το μεταβολισμό. Μπορεί ωστόσο ο πονοκέφαλος να είναι αντίδραση στα θειώδη άλατα που περιέχονται στο άσπρο κρασί και τους ξηρούς καρπούς.

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε: Αν το βραδινό σας γεύμα είναι πλούσιο σε λιπαρά, δοκιμάστε να το κάνετε πιο ελαφρύ. Ένα φλιτζάνι γάλα πριν πέσετε για ύπνο, έχει ηρεμιστική δράση. Το γάλα περιέχει τριπτοφάνο, ένα αμινοξύ το οποίο ο οργανισμός μετατρέπει σε σεροτοτίνη, νευροδιαΒιΒαστή της χαλάρωσης.

Καούρες στο στομάχι. Υπερβολικές ποσότητες λιπαρών τροφών (σοκολάτα και γλυκά), φαγητά με μπαχαρικά, άσπρο κρασί, αεριούχα και αλκοολούχα ποτά; Αν η απάντηση είναι καταφατική, απολαύστε τα σε μικρές ποσότητες και ποτέ με άδειο στομάχι.

Πρησμένη κοιλιά. Μήπως αρχίσατε πρόσφατα μια δίαιτα βασι­σμένη σε μεγάλες ποσότητες ινών; Τα δημητριακά ολικής αλέσε­ως, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά απαιτούν χρόνο προ­σαρμογής του οργανισμού για να τα χωνέψετε χωρίς παρενέργει­ες. Θα πρέπει να φτάσετε βαθμιαία στη συνιστώμενη ημερήσια δόση, που είναι 25-30 γραμμάρια.

boro.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *