Τι σημαίνει μια επανεμφάνιση Γιώργου Παπανδρέου;

Με μια επίθεση σε υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης, ο Γιώργος Παπανδρέου ζητά να αποσυρθεί η απόφαση με την οποία ορίζονται οι διαδικασίες αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης…

Ο ίδιος σπεύδει να τονίσει ότι με την απόφαση αυτή πλήττεται η προσπάθεια εξυγίανσης του ραδιοτηλεοπτικού τομέα , για να συμπεράνει ότι έτσι “διαιωνίζεται το καθεστώς μη αδειοδότησης”.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού, βρίσκεται στην επισήμανσή του πως πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση κρύβεται μια “κατεστημένη αντίληψη” που ευνόησε ποικίλα συμφέροντα, διόγκωσε το πελατειακό κράτος και οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή.

Τι σημαίνει η επανεμφάνιση του Γ. Παπανδρέου, ύστερα από ένα δύσκολο πολύμηνο διάστημα γι αυτόν όταν μετά την πτώση του απο το πρωθυπουργικό αξίωμα, έζησε με ποικίλους τρόπους την αποδοκιμασία των πολιτών για το Μνημόνιο;

Λίγοι θυμήθηκαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, στα μέσα της δεκαετίας του ’80 είχε ταχθεί υπέρ της ελεύθερης ραδιοτηλεόρασης, όταν στην κυβέρνηση του πατέρα του οι πιο πολλοί ήθελαν διατήρηση του κρατικού μονοπωλίου.

Η παρέμβαση λοιπόν ειναι σε ένα θέμα οικείο για τον ίδιο. Οπότε πολύς θόρυβος γίνεται για το τίποτα.

Άλλοι όμως έσπευσαν να προβλέψουν ότι οι παραβάσεις του, κυρίως σε θέματα διαφάνειας και πάταξης του κομματισμού (Διαύγεια, προσλήψεις κ.α) θα συνεχιστούν. Το τι αντιδράσεις θα υπάρξουν με δεδομένες τις οξύτατες διαφωνίες και την οργή μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης για τη διακυβέρνηση Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

Οψόμεθα…

Γράφει ο Κάσσανδρος
news4all.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *