Άνοιξε η όρεξη των Γερμανών για επενδύσεις στην Ελλάδα

Οι Γερμανοί φέρονται αποφασισμένοι να επενδύσουν στην Ελλάδα και για αυτό εντείνουν τις συσκέψεις τους με την συμμετοχή παραγωγικών φορέων της χώρας. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η εφημερίδα Handelsblatt, ο Γερμανός υπ. Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ προγραμματίζει ήδη για την….
προσεχή Τετάρτη διάσκεψη με θέμα τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στην συγκεκριμένη διάσκεψη αναμένεται να συμμετέχουν και οι πρόεδροι 20 οικονομικών συνδέσμων της χώρας, με κύριο αντικείμενο συζήτησης υπό ποιες προϋποθέσεις γερμανικές επιχειρήσεις είναι διατεθειμένες να επενδύσουν στη χώρα μας.

Στόχος, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι μια επίθεση επενδύσεων και ανάπτυξης, ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας. Το γερμανικό υπ. Οικονομίας προτίθεται να προσφέρει τη βοήθειά του για τη δημιουργία ανταγωνιστικών δομών και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής διοίκησης.

Η Handelsblatt αναφέρει επίσης ότι την ίδια ώρα ο Σύνδεσμος της Γερμανικής Βιομηχανίας επεξεργάζεται σχέδια που έχουν στόχο τη βελτίωση των κινήτρων για επενδύσεις στην Ελλάδα. Οι συνομιλίες αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και έναν χρόνο κατόπιν σύμφωνα με την εφημερίδα, ρητής επιθυμίας της ίδιας της καγκελαρίας.

Το δημοσίευμα καταλήγει με την επισήμανση ότι η γερμανική οικονομία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για δραστηριοποίηση στην Ελλάδα. Εξάλλου την περασμένη εβδομάδα και στις επαφές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Βερολίνο, συμμετείχαν και εκπρόσωποι εισηγμένων στο γερμανικό χρηματιστήριο επιχειρήσεων.

Newscode με πηγές Deutsche Welle

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *