Μειώνεται η εισφορά της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά έργα

Επιπλέον ανάσα για τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας και την πραγματική οικονομία δίνει απόφαση της Κομισιόν για μείωση της εθνικής συμμετοχής, μόλις στο 5%, των συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ έργων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διά των αρμόδιων γενικών της διευθύνσεων, ζητά η….
άνευ προηγουμένου αυτή ευνοϊκή ρύθμιση για τη χώρα μας να εγκριθεί τάχιστα, με «επείγουσα διαδικασία» και να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν.

Πρόσφατα η Κομισιόν είχε ήδη εγκρίνει τη μείωση από 21% σε 15% της εθνικής συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», η νέα αυτή στήριξη της Επιτροπής έρχεται να συμπληρώσει το «ευρωσχέδιο Μάρσαλ», που προωθεί η ΕΕ για την ανακατανομή των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ με έμφαση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης, καθώς και στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η πλήρης αξιοποίηση των 15,5 δισ. ευρώ που καλείται να απορροφήσει η Ελλάδα από τα κοινοτικά ταμεία της περιόδου 2007-2013, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής έχουν κατανεμηθεί μόλις τα 4,9 από το συνολικό ποσό των 20,4 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στην Ελλάδα. Προς αυτόν τον σκοπό η Κομισιόν δημιούργησε ειδική «Ομάδας Εργασίας» που θα παρέχει τεχνική βοήθεια στη χώρα μας.

http://www.zougla.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *