ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ

Γράφει ο Καθηγητής Ανδρέας Αθηναίος

B΄ ΕΚΤΑΚΤΟ…ΠΑΡΑΤΗΜΑ

ΙΣΠΑΝΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΥΡΙΕ ΡΑΧΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΖΗΜΙΩΣΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΜΙΩΣΕΙ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΟΥ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ MNHMONIAKH ΜΑΝΙΟΚΑΤΑΘΛΗΨΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

1) Είναι Σημειολογικό, ότι η Νέα Κυβέρνηση, στις διατυπώσεις της, χρησιμοποιεί τον όρο «Κυβέρνηση». Η Ελλάδα είχε πολλά χρόνια να ακούσει το όρο «Κυβέρνηση», καθ ότι από της Πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, είχε καθιερωθεί ο όρος «διακυβέρνηση». Η διαφορά είναι μεγάλη. «Διακυβέρνηση» είναι ένας τοπικός διαχειριστής που κινείται σε πλαίσια που ορίζονται άνωθεν.

Μια «διακυβέρνηση» έχει λιγότερη «κυριαρχία – πρωτοβουλία» από αυτήν που είχαν οι Νομάρχες της δεκαετίας του 70 η του 80.

2) Ο Πρώην Πρωθυπουργός και νυν Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς, διατύπωσε ως ένα από τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης ότι μετέτρεψε το «Χρέος» από ιδιωτικό σε κρατικό. Δεν «χρωστάμε» σε ιδιώτες, «χρωστάμε σε Κράτη», είπε ο κ. Σαμαράς.

Αυτή η μετάλλαξη έχει δυο παραδοχές:

Η Πρωτη «παραδοχή» είναι ότι εάν «χρωστάς» (κατά την αντίληψη όσων προπαγανδίζουν την ύπαρξη χρέους) σε Κράτη, τότε τους δίνεις το Επιχείρημα που προβάλουν (κίβδηλα φυσικά) αυτές τις μέρες: (α) Ότι μια οποιαδήποτε διαφορετική από τον (προπαγανδιζόμενο) μονόδρομο περί Χρέους πορεία, θα σήμαινε επιβάρυνση των φορολογουμένων τους και υλοποίηση του προγράμματος της Νέας Κυβέρνησης εις βάρος άλλων (καλούνται οι άλλοι να πληρώσουν τον Λογαριασμό κ.λ.π.) και (β) (εξειδικευμένα) παρουσιάζουν την Ελλάδα σαν ένα κακομαθημένο που ζητά να του χαρίσουν (κούρεμα) αυτά που «χρεωστάει» εις βάρος των φορολογουμένων των άλλων Λαών.

Η Δεύτερη και πιο σημαντική παραδοχή είναι το γεγονός της μετάλλαξης του «Χρέους» από προς ιδιώτες , προς Κράτη. Αλήθεια πως έγινε αυτό; Με Χρήματα που είχαν στο σεντούκι κάποια πλούσια Κράτη και δάνεισαν τους τεμπέληδες και απατεώνες Έλληνες; Και αν ίσχυε κάτι τέτοιο, πως θα γινόταν και θα έβγαινε σήμερα η (με την ίδια άπατη του Ευρώ) υπερχρεωμένη Ισπανία, και Ιταλία να είναι «Κράτος-δανειστής» μας; Η μήπως η μετάλλαξη του «χρέους» προς Κράτη έγινε με ΚΕΥΝΣΙΑΝΑ εργαλεία; (Δημιουργία Χρήματος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *