ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ…

BLOOMBERG: ΑΠΟ ΤΙΣ 70 ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΟΙ 65 ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 1945 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Το πρακτορείο Bloomberg αποκαλύπτει μία μελέτη που έγινε πρόσφατα για την περίοδο από το 1945 έως σήμερα και η οποία δείχνει πως από τις 70 χώρες που εγκατέλειψαν κάποιο ομαδικό νόμισμα και τύπωσαν δικό τους, μία μόνο μικρή μειοψηφία των χωρών αυτών ζημιώθηκε, ενώ στην πλειονότητά τους μετά από ορισμένα και μικρής έκτασης προβλήματα μπήκαν και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης προς όφελος των λαών τους.

Η μελέτη αυτή σίγουρα αποτελεί «χαστούκι» στο κατεστημένο στην Ελλάδα που μέσω των συστημικών ΜΜΕ τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό πως αν η χώρα βγει από την Ευρωζώνη θα διαλυθεί, θα έρθει η συντέλεια, δεν θα έχουμε να φάμε κλπ και απειλούν και εκβιάζουν την κυβέρνηση εκπροσωπώντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα των δανειστών.

Είναι πολλά τα λεφτά βλέπετε, όπως και εκείνα που θα κληθούν να πληρώσουν για τις τηλεοπτικές άδειες…

Σύμφωνα λοιπόν με το πρακτορείο Bloomberg και τον επικεφαλής οικονομολόγο της Oxford Economics, Άνταμ Σλέιτερ, η ιστορία δείχνει πως αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ αυτό όχι μόνο δεν σημαίνει ότι θα επέλθει καταστροφή αλλά μάλλον σημαίνει ανάκαμψη και επιστροφή στην ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα το άρθρο αναφέρει ότι ενώ το ΑΕΠ ίσως θα υποχωρούσε (κατά 10%), αυτή η πτώση θα ήταν περιορισμένη και η οικονομία θα αποκτούσε κάποια απαραίτητα πλεονεκτήματα που θα την οδηγούσαν ξανά πίσω στην ανάπτυξη (σημειώνεται πως στα χρόνια του μνημονίου το ΑΕΠ έχει υποστεί μείωση κατά 25%).

Αυτά τα “ορισμένα πλεονεκτήματα που λέει αλλά δεν συγκεκριμενοποιεί το Bloomberg είναι πολύ απλά η δωρεάν έκδοση και ο απόλυτος έλεγχος του νομίσματος! Ενώ τώρα περιμένουμε τον Ντράγκι και την ΕΚΤ να μας πουλήσουν τα ευρώ που δικαιούμαστε δωρεάν!!! Και ο Ντράγκι μπορεί να μας αρνείται να μας πουλήσει τα δικά μας ευρώ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *