ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΡΑΜΑΣ : “Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΧΟΛΗ” !!!

του Παναγιώτη Γεωργιάδη – μαρτυρία

Η ώρα είναι 2:30 νυκτερινή και πριν μιάμιση ώρα περίπου η Δημοτική Αστυνομία της πόλης , Δράμα, βγήκε “παγανιά” -με εντολή άνωθεν με διαβεβαίωσε υπάλληλος που για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε το όνομά του- προκειμένου να “επιβάλει” την τάξη στις καφετέριες της πόλης… Πράγματι, μια τέτοια ενέργεια χρειαζόταν από καιρό καθότι οι καταστηματάρχες αυτοί έχουν εκτοπίσει τους πεζούς από τα….
πεζοδρόμια , λόγω τραπεζοκαθισμάτων – stand, με αποτέλεσμα η διέλευση των πεζών να καθίσταται αδύνατη χάριν της κερδοφορίας κάποιων ασυνείδητων.
Το παράξενο και παράλογο της υπόθεσης είναι ότι για τις εφόδους αυτές της Δημοτικής Αστυνομίας ζητήθηκε και η συνδρομή της αστυνομίας, με αρκετά μεγάλη αστυνομική δύναμη , πράγμα που αν μη τι άλλο ήταν και αρκετά προκλητικό. Έτσι, σε κάποιους καταστηματάρχες άρχισαν να κατάσχουν τα “stands” αυτά αφού είχε προβλεφθεί και τούτο ενώ, για το λόγο αυτό την αστυνομική “πομπή” ακολουθούσε όχημα του Δήμου Δράμας . Βέβαια, οι καταστηματάρχες είχαν προειδοποιηθεί τρεις φορές να επανέλθουν στα νόμιμα όρια αλλά, από της επιστροφής τους στην “νομιμότητα” μέχρις της “κατασχέσεως” ιδιωτικής περιουσίας στις μία (1) τη νύκτα το πράγμα καταντά αστείο.. Δίχως να αναφερθούμε στη νομιμότητα της κατασχέσεως χωρίς τη δικαστική νομιμότητα/απόφαση – κάτι που απαγορεύεται δια ροπάλου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (η κατάσχεση περιουσίας από οποιοδήποτε δημόσιο όργανο ή φορέα απαγορεύεται από το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο – σχετ. αποφ. για την αφαίρεση “πινακίδων οχημάτων” από την Τροχαία).

Τότε, άρχισα να βιντεοσκοπώ το γεγονός, σε δημόσιο χώρο σημειώνω, με το κινητό μου τηλέφωνο – λόγω της δημοσιογραφικής ιδιότητας – για να το προβάλω στο αυριανό δελτίο ειδήσεων στο σταθμό που εργάζομαι. Υπολόγισα , όμως, δίχως την Δημοτική αστυνόμο.. ! Η αστυνόμος με βλέπει και έρχεται καταπάνω μου με ύφος εξουσιαστικό και μου ζητά επιτακτικά να σταματήσω τη βιντεοσκόπηση κι αν δεν το κάνω θα με πάει στο Τμήμα , στο κρατητήριο ! Της αντέτεινα ότι τούτο δεν γίνεται κι ότι έχω υποχρέωση αλλά και την ελευθερία σε δημόσιο χώρο να βιντεοσκοπώ τα πάντα. Άλλωστε, της επεσήμανα ότι δεν έχει το δικαίωμα να μου μιλά καν διότι αν δεν το έχει αντιληφθεί δεν είναι “Αστυνομικός” αλλά, απλά μια υπάλληλος του Δήμου Δράμας για να κόβει κλήσεις και συνεπώς δεν έχει καμία εξουσία επάνω μου, στον απλό πολίτη. Την ίδια στιγμή , ένας θερμοκέφαλος αστυνομικός, κανονικός αυτή τη φορά, προφανώς για να υπερασπιστεί τη Δημοτική “αστυνόμο” με αρπάζει , μου παίρνει και το κινητό και με πηγαίνει στο αστυνομικό όχημα για έλεγχο στοιχείων με φανερή πρόθεση να με στείλει στο κρατητήριο διότι λέγει ότι δε μπορώ , ως δημοσιογράφος, να βιντεοσκοπώ το ακάλυπτο πρόσωπό του σε δημόσιο χώρο και τη στιγμή της επιχείρησής τους μέσα σε τόσο πολύ κόσμο..!

Βέβαια, για εμένα η “επιχείρηση” αυτή της αστυνομίας δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από το “γεγονός” που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μου, σε δημόσιο χώρο και παρουσία χιλίων περίπου πολιτών. Τελικώς, υπέστην τη διαδικασία της “εξακρίβωσης στοιχείων”, όπως δικαιωματικά μπορεί να πράξει το αστυνομικό όργανο και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν ήμουν ο “Παλαιοκώστας” που έψαχνε το όργανο της τάξεως αφέθηκα ελεύθερος προς απογοήτευση τόσο του οργάνου – αστυνομικού , όσο και της Δημοτικής Μαντάμ – Κλουζώ.

Επίσης, πρέπει να επισημάνω ότι οι ανώτεροι αστυνομικοί με αναγνώρισαν ως τοπικό “τηλεοπτικό αστέρα” ενώ , δε διστάζω να αναφέρω ότι τους είπα πως αυτό θα απαντηθεί με αναφορά από μέρους μου στον Υπουργό “ΠΡΟΠΟ”. Τότε, οι “ψυχραιμότεροι” μου ζήτησαν συγνώμη και να μη δοθεί συνέχεια , πράγμα που δεσμεύθηκα να κάνω τελικά απέναντι στον Διοικητή της Αστυνομίας , θεωρώντας το θέμα λήξαν αλλά, μόνον σε ότι έχει να κάνει με τα “διοικητικά μέτρα” – αναφορά.

Επειδή , όμως, είμαι σίγουρος πως αν δεν ήμουν “γνωστός” και ήταν κάποιος απλός πολίτης που είχε τη “λόξα” να βιντεοσκοπήσει το γεγονός, όπως κάνουν πολλοί και χάριν αυτών έχουμε “ερασιτεχνικά” βίντεο γεγονότων που συμβάλουν στην ενημέρωση και προστατεύουν τη Δημοκρατία, ο απλός αυτός πολίτης θα “διανυκτέρευε” στην ψειρού λόγω του “Εξουσιαστικού Σοδομισμού των Οργάνων” τη τάξης.
Έτσι πρέπει να πω τα παρακάτω:

-Οι αστυνομικοί που δεν έχουν κεκαλυμμένα τα πρόσωπά τους (λόγω ειδικών περιστάσεων και ειδικότητας-σώματος για την προστασία της ζωής τους) αλλά, υπηρετούν μέσα και την κοινωνία , είναι όργανα της τάξεως τα οποία κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους όχι μόνον ΔΕΝ προστατεύονται από κανενός είδους ασυλία-ανωνυμία περί μη δημοσιοποιήσεως των πράξεων και παραλείψεών τους αλλά απεναντίας, -κατά την αυτήν εκτέλεση των καθηκόντων τους-, υπόκεινται στο δημόσιο έλεγχο (υποχρεούνται να μου δώσουν και τα στοιχεία τους κιόλας!) και κριτική.

-Η Δημοτική Αστυνομία Δράμας , σαν άλλη “Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή” , καλά θα κάνει να καθίσει ξανά στα θρανία και να μάθει το ρόλο και τις αρμοδιότητές της , τους νόμους και τις υποχρεώσεις της και να μη το παίζουν Εξουσία και Μακρύ Χέρι του Βαθέως Κράτους άλλων εποχών. Κι επειδή, γνωρίζουμε ότι αρκετά από τα παιδιά αυτά , της δημοτικής αστυνομίας είναι τα “βολεμένα” του συστήματος που καταγγέλλουν σήμερα οι νέοι στην Πλατεία Συντάγματος, της Εποχής των Παχέων Κομματικών Αγελάδων των “καλών ημερών” , καλά θα κάνουν να μας διαψεύσουν και να στρωθούν στο διάβασμα για να τιμούν τη στολή που φορούν.

Κι επειδή, ακόμα η Κυβέρνηση δεν έχει βγάλει το Στρατό στις πλατείες αν κάποιοι έχουν αντίρρηση σε όλα αυτά, μπορούν κάλλιστα να στείλουν σχετικά αιτήματα στον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό ΟΠΑΠ – ΠΡΟΠΟ , στα πλαίσια του Καλλικράτη πάντα, να τους εκχωρήσουν με νόμο, τουλάχιστον, τις Εξουσίες της Επίσημης Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού στους Δήμους τους και τις Δημοτικές Αστυνομίες τους αν έτσι, με αυτό τον τρόπο, θέλουν να διοικήσουν τις πόλεις και τους δημότες τους.
Αυτά τα ολίγα… .

http://antartisgr.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *