Ερευνάται η υπόθεση λαθροθηρίας αρκούδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ, μετά την μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το γεγονός λαθροθηρίας και ενδεχόμενης κατανάλωσης κρέατος αρκούδας στην περιοχή του νομού Γρεβενών, διευκρινίζει πως….
η είδηση για το περιστατικό έφτασε στα γραφεία της οργάνωσης μετά από ανώνυμες καταγγελίες στα τέλη Δεκεμβρίου. Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ δε διαθέτει σχετικό φωτογραφικό υλικό το οποίο να αποδεικνύει το γεγονός. Παρόλα αυτά και λόγω των πληροφοριών που έφτασαν στην οργάνωση από περισσότερες από μία πηγές, απευθύνθηκε ως όφειλε με επιστολή προς το Δασαρχείο Γρεβενών αλλά και προς όλες τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση. Εκκρεμεί μάλιστα και η κατάθεση της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ στο αρμόδιο δασαρχείο.

Η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και για το λόγο αυτό δεν εστάλη κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ που να καταδικάζει το γεγονός. Ωστόσο, λόγω της δημοσιοποίησης του περιστατικού, οφείλουμε να απαντήσουμε παραθέτοντας τα έως τώρα γεγονότα. Περιγραφές του περιστατικού και άλλες λεπτομέρειες οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν, δε μπορεί να είναι παρά μόνο εικασίες τις οποίες τουλάχιστον η ΚΑΛΛΙΣΤΩ, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει.

Σε κάθε περίπτωση και εάν αποδειχθούν τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΚΑΛΛΙΣΤΩ, η ενέργεια τόσο της λαθροθηρίας, όσο και της κατανάλωσης κρέατος αρκούδας είναι παράνομη και οι ένοχοι θα πρέπει να τιμωρηθούν, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως καμία υπόθεση παράνομης εξόντωσης αρκούδας δεν έχει μέχρι σήμερα τελεσιδικήσει.

ksipnistere.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

  1. ΝΙΚΟΣ

    ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ.ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ .ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *