Ενα διαφορετικό σενάριο για το Δ.Ν.Τ

‘Οπως γνώριζουμε ο Παπανδρέου ήταν συμαθητής με τον Σαμαρά στο Πανεπιστήμιο και γνωριζονται πάρα πολύ καλά ασχετα αν ο ενας βάφτηκε Πράσινος και ο άλλος Μπλέ.Προσωπικά πιστεύω οτι το σενάριο για το Δ.Ν.Τ όχι μόνο το γνωρίζανε εξαρχίς αλλα το στήσανε με τέτοιο τρόπο που στο τέλος θα μας βγει σε καλό.

‘Ολοι ξέρουμε οτι ο δημόσιος τομέας ειναι χαώδεις και….
αντιπαραγωγικός και πρέπει να συρικνωθεί κατά πολύ.Φέρνοντας το Δ.Ν.Τ αυτόματα δεν στοχοποιούνται ι οι ίδιοι αλλά το Δ.Ν.Τ που μας επιβάλλει μείωση του δημόσιου τομέα.
Γνώριζανε οτι λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά έχουμε και ένα εξωτερικο χρέος που πρέπει να πληρωθεί άμεσα (αν και μεγάλο μέρος του χρέους ειναι παράνομο)
Γνωρίζουν και οι ίδιοι και οι ευρωπαίοι οτι το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό, για αυτό ζητούν την συναίνεση(μέρος του σχεδίου).
Ξέρουν οι άπαντες ότι εάν καταρεύση η Ελλάδα Θα γίνει μπάχαλο στην Ευρωζώνη (μόνο με την ιδέα επιστροφής στην δραχμη κλάνουν μέντες)
Ο Πόλεμος Ευρώ-Δολλαρίου γίνεται στην Ελλάδα.Μπορεί να μας κράζουνε όλοι στην Ευρώπη αλλά γνωρίζουνε καλά ποσο σημαντικός παίκτης είμαστε σε αυτον το πόλεμο απο γεωστρατιγικής και γεοπολιτική θέσης.
Εν κατακλείδι , πολύ πιθανόν να πάμε σε εκλογές το επόμενο τρίμηνο θα μας κάνουν ένα haircut πάνω απο 60% και απο τα 350-400 δις χρεος θα πληρώσουμε 150 δις λέγοντας τους πάρτε αυτα ή θα παρετε το τριτο το μακρυτερο.
Τα μέτρα απο το Ζάππειο ΙΙ θα υλοποιηθούν και εκει τελειώνει η ιστορία θα έχουμε ενα διάστημα πάγωμα των μισθων ,προσληψεων κτλ μετά το haircut και ύστερα ανάπτυξη.

Πρίν αρχίσετε να με κράζεται,αυτά που γράφω είναι ένα σεναριο και τίποτα παραπάνω και ενδεχόμενος να εχω παραλήψη στοιχεία που δεν γνωρίζω.
Επίσης και ο Γιώργος και ο Αντώνης έχουνε κάνει στο παρελθόν πολιτικά λάθη.

Ερμής

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *