ΣΑΜΑΡΑΣ: “ΒΑΒΕΛ Ο ΣΥΡΙΖΑ”

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος

Η ΝΔ συνεχίζει τον προεκλογικό της αγώνα βασισμένη κυρίως στην ασφαλή μέχρι σήμερα οικονομική προσπάθεια της χώρας ενώ “ανεβάζει” τους τόνους στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι
δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα και πάει να γκρεμίσει ότι χτίστηκε μέχρι σήμερα με τις αιματηρές θυσίες του Ελληνικού λαού. Η επίμονη άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ να ξεκαθαρίσει το τι είναι μεγάλη περιουσία σήκωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης από την ΝΔ ενώ το ξεκαθάρισμα από τον κ. Μηλιό ότι μεγάλη περιουσία είναι τα ακίνητα πάνω από 200.000 ευρώ άνοιξε τους “ασκούς του Αιόλου” της αντιπαράθεσης αφού αφορά χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων όπου θα πληρώσουν τριπλάσιο φόρο ακίνητης περιουσίας.

Η συνέντευξη Σαμαρά χθες στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ κ. Τάκη Χατζή

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, μια εβδομάδα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα του αγαπητού και έμπειρου συναδέλφου κ.Τάκη Χατζή όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο newpost :

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως παρέθεσε χωρίζουν πολλά τα δύο κόμματα ενώ τόνισε: «Αρνούμαι να συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή αγαπάω την πατρίδα.  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την αξιολόγηση στο Δημόσιο τόνισε ο κ.Σαμαράς. Θέλει να επιστρέψει στους κοπανατζήδες στο Δημόσιο, να επιστρέψουν αυτοί που ήταν με πλαστά πτυχία.
Τι να συμφωνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ;
Το τύπωμα χρήματος;
Το άσυλο πανεπιστημίων;
Στη φορολογία 60% που είπε ο Τσακαλώτος; ενώ τόνισε πως «είναι καλαμπούρι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα».

Ο κ. Σαμαράς εγγυήθηκε προσωπικά τρία βασικά θέματα: να μην βάλει χέρι στις καταθέσεις «όπως άλλοι έχουν πει», τόνισε, να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις και να αρχίσει να μειώνεται η φορολογία, με τον ΈΝΦΙΑ να μειώνεται αρχικά κατά 75. Πρόσθεσε μάλιστα πως έχει δρομολογηθεί να δοθούν ισόβια σύνταξη στην πολύτεκνη μάνα, το επίδομα τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «Βαβέλ» τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι έκανε προτάσεις στα αντιευρωπαϊκά κόμματα του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζοντας ότι τα περί αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι «παραμύθι».

Το βράδι της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στην Καλαμάτα

“Είμαι συγκλονισμένος να είμαι δίπλα στ’ αδέλφια μου σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση” είπε ξεκινώντας την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς φανερά συγκινημένος από την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που επικράτησε κατά την υποδοχή του στο κλειστό της Τέντας στην Καλαμάτα. Ο πρωθυπουργός  σε μια ομιλία με δυνατό παλμό από το συγκεντρωμένο πλήθος έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για νίκη την άλλη Κυριακή στις εκλογές. Επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και ξεδίπλωσε το πρόγραμμα της ΝΔ με συγκεκριμένες αναφορές και για όλη την Πελοπόννησο.

ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση των καταθέσεων στο στόχαστρο του Μαξίμου

Το ποσοστό φορολόγησης των καταθέσεων και οι πρόσφατες εκροές ενισχύουν το κλίμα πόλωσης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ενώ στελέχη του Μαξίμου θεωρούν ότι η ανησυχία των εταίρων μας είναι μεγάλη αφού το κλίμα στην οικονομία είναι τεταμένο και δεδομένου ότι και οι 4 συστημικές τράπεζες προσέφυγαν για στήριξη στον ELA με μεγάλο επιτόκιο για να μην υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά.

Για τον ΕΝΦΙΑ ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης τόνισε σχετικά:

“Το ξεκαθάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η φορολόγηση μεγάλης περιουσίας αφορά ακίνητα ύψους από 200.000 ευρώ και άνω
αφορά ένα μεγάλο μέρος των ακινήτων της χώρας μικρομεσαίων οικονομικά πολιτών που θα κληθούν να πληρώσουν τριπλάσιο φόρο
απ ότι πλήρωσαν μέχρι σήμερα ακόμα μεγαλύτερο και από τους αναδρομικούς φόρους που επιβλήθηκαν μέχρι φέτος!
Είναι ώρα να μας εξηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα πληρώσουν οι πολίτες που θα βρει τα υπόλοιπα χρήματα από την μη είσπραξη του ΕΝΦΙΑ;
Ποιο θα είναι το ποσοστό φορολογίας στις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών που μέχρι σήμερα αποκρύπτει όπως έκανε και με την τεράστια αύξηση του ΕΝΦΙΑ.
Μήπως τελικά μιλάμε για τεράστιες αυξήσεις στα πάντα και όχι για μειώσεις;
Τελικά ας μας ξεκαθαρίσουν την θέση τους.”

Πάντως η τελευταία εβδομάδα των εκλογών μπήκε με τα κόμματα να έχουν μπει για τα καλά στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής….

ΒΙΝΤΕΟ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΣΤΟΝ κ.ΤΑΚΗ ΧΑΤΖΗ

ΒΙΝΤΕΟ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *