Το ΓΕΕΘΑ εν μέσω κρίσης συνεχίζει τις πολυδάπανες ασκήσεις

Το ΓΕΕΘΑ εν μέσω κρίσης και σκληρών περικοπών συνεχίζει τις πολυδάπανες ασκήσεις με συμμετοχή και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων

Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες που έρχονται απο το Γ.Ε.ΕΘ.Α, διακλαδική άσκηση με πραγματικά πυρά και συμμετοχή και των τριών σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων πρόκειται να διεξαχθεί τον επόμενο μήνα. Η άσκηση που προγραμματίστηκε να γίνει στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) στη Σούδα Χανίων στα μέσα Νοεμβρίου, θα διαρκέσει συνολικά 10 ημέρες και αφορά την εκτέλεση βολής σε πραγματικούς εναέριους στόχους με σκοπό την εκπαίδευση των στελεχών σε πραγματικές καταστάσεις και επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ 2012» όπως
είναι η κωδική της ονομασία, αποτελεί και ΝΑΤΟΐκή αξιολόγηση των Μονάδων στην….
ικανότητά τους για αντίδραση σε εναέριες απειλές και εκτέλεση βολών Εδάφους-Αέρος σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια. Απο
την Π.Α θα συμμετέχει μια Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων Patriot, μια μοίρα TOR M1, μια Μοίρα Crotale και τα Stinger μικρού βεληνεκούς. Απο τον Στρατό Ξηράς θα εκτελέσει βολές το σύστημα ASRAD, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετέχει επίσης με φορητά βλήματα Stinger.

Ας περάσουμε όμως στα σημαντικά. Αρχικά να πούμε οτι τα βλήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν και φυσικά θα καταστραφούν κοστίζουν τεράστια ποσά στο Ελληνικό κράτος αφού κάθε ένα απο αυτά έχει πληρωθεί με δημόσιο χρήμα απο αρκετές χιλιάδες μέχρι και κάποια εκατομμύρια ευρώ. Αν σε όλα αυτά προστεθεί το κόστος μετακίνησης για να βρεθούν όλα αυτά τα υπερσύγχρονα συστήματα στην Κρήτη και επίσης το κόστος για την απόσπαση και τη σίτηση των στελεχών, τότε μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό που θα πρέπει να δαπανηθεί.
Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα σοβαρότατο θέμα ειδικά σε μια εποχή που συζητείται η απόλυση ανθρώπων, άσχετα αν αυτοί βρέθηκαν στο δημόσιο με νόμιμο ή μη τρόπο. Αποτελεί τουλάχιστον ύβρη για τον Έλληνα που του ζητείται συνεχώς να βάλει πλάτη με περικοπές μισθών, επιδομάτων, παροχών υγείας και όσων άλλων κοινωνικών παροχών.

Το κόστος της άσκησης βαρύνει ένα ήδη πετσοκομμένο απο κονδύλια Υπουργείο το οποίο φυσικά δεν εξαιρέθηκε απο τις επαίσχυντες περικοπές στους μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Να θυμήσουμε οτι πρόσφατα, δηλαδή πριν μερικούς μήνες, οι στρατιωτικοί έχασαν συμπλήρωμα του μισθού τους με το οποίο έφταναν μισθολογικά περίπου λίγο κάτω απο το μέσο όρο ενός υπαλλήλου του δημοσίου τομέα. Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούσαν σε κάποιες εικονικές ημέρες μετακίνησης για τον κάθε
στρατιωτικό έτσι ώστε να λαμβάνει ένα ποσό που ποικίλε ανάλογα με το βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας απο 90 έως 200 ευρώ. Έτσι, οι ήδη χαμηλές απολαβές του ενισχύονταν έστω και με αυτό τον τρόπο για να μπορεί να ζεί αξιοπρεπώς. Οι νέες περικοπές στους μισθούς των ανδρών και γυναικών των ενόπλων δυνάμεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, πρόκειται να επιφέρουν το τελειωτικό πλήγμα στις οικογένειες τους που ως γνωστόν είναι ένα απο τα πιο ευαίσθητα κομμάτια της κοινωνίας.

Πως λοιπόν αυτό το κράτος ζητά να δείξει ανεκτικότητα ο Έλληνας πολίτης ακούγοντας οτι αντί για περικοπές όπως ο περιορισμός αυτού του είδους των δαπανών για ασκήσεις, κόβονται άγρια μισθοί και κοινωνικά κεκτημένα ετών ; Όταν καίγεται το σπιτι σου κοιτάς να σώσεις τον ευατό σου, οχι τα έπιπλα και τα σεμεδάκια.

Αναγνώστης για το Ξυπνήστε ρε 


.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *