Τελευταία Νέα

ΓΙΑ ΠΟΙΑ…ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΤΕ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ???

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ….ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ….. Ποιος να πανηγυρίσει και γιατί; Ποιος να τρομάξει και γιατί; Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε από την πρώτη στιγμή να παίξει το παιχνίδι της απάτης και της τρομοκρατίας. Και ήταν αναγκασμένη να το τραβήξει μέχρι τέλους, κάνοντας συχνά-πυνκά επικλήσεις στο θεό των χρυσόψαρων, μην και …..
ανακτήσουν τη μνήμη τους οι ιθαγενείς και βουτήξουν τα καλάσνικοφ. Όσο τη γλιτώνουν με κανένα ιπτάμενο γιαούρτι, πέντε μπινελίκια και καμία αδέσποτη ξανάστροφη, πιστεύουν ότι αντέχει το σύστημα. Και δωστου σωτηρίες και πάρτου μνημόνια.
Οι δηλώσεις, αφόρητες αναδιατυπώσεις από καρμπόν υμνολόγια περασμένων μηνών. Τον Μάιο του ΄10 το μνημόνιο μας γλίτωσε στο παρά τσακ από την καταστροφή της χρεοκοπίας. Οι αγορές ησύχασαν, τα spread έπεσαν και η οικονομία θα έκανε “ριστάρτ” στα τέλη του ’11. Έτσι μας είπαν δηλαδή. Το φετινό Μάιο το μνημόνιο προέκυψε χαλασμένο καρπούζι. Κλαυθμός και οδυρμός για λίγες μερούλες και μετά πάμε γι’ άλλα. Θα καταφέρουμε να μην χρεοκοπήσουμε διά της επιμηκύνσεως. Ένα μεσοπρόθεσμο “μισό τσιγάρο” δρόμος είναι η δουλειά. Κάτι εκποιήσεις, λίγα μέτρα (κάτω από το χώμα) ακόμη και, μη σας νοιάζει, έως το ’12, βία ’13 βρε αδερφέ, η οικονομία θα τρέχει με χίλια. Πάντως, ο θεός της Ελλάδας (και δυο-τρεις χιλιάδες ασφυξιογόνα) έδωσε και δεν χρεοκοπήσαμε. Χάρη στο μεσοπρόθεσμο, η Ευρώπη πείστηκε και άνοιξε τα σεντούκια της. Μας φόρεσε ένα πολύ σικάτο σελέκτιβ ντιφόλτ και μία σαραντάχρονη ελεγχόμενη χρεοκοπία, που δεν τη λέμε όμως έτσι, για να μην μας πάρουν χαμπάρι οι αξιολογητές. Που και να μας πάρουν δηλαδή, στα καρύδια μας, αφού από εδώ και στο εξής και για τις επόμενες δύο γενιές εξασφαλίσαμε δάνεια να φαν κι οι κότες κι ένα δίμετρο νταβά που τον λένε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και διαθέτει και Τζάγκουαρ γκάμπριο. Εντάξει, μπορεί να “βγούμε στις αγορές” το 2051, αλλά ως τότε ποιος ζει, ποιος πεθαίνει – κυριολεκτικά.
Την αλήθεια, ακόμη κι αν δεν την καταλαβαίνει ο κόσμος, έχει αρχίσει εδώ και καιρό να την οσμίζεται. Η Ελλάδα χρεοκόπησε επισήμως και με το νόμο, ήδη από το Μάιο του 2010. Ελέγχεται απόλυτα από τις Βρυξέλλες και εκτελεί κατά γράμμα -και με όσες αντοχές διαθέτει- το πρόγραμμα που της υποδεικνύεται. Το Μνημόνιο (που είναι μνημόσυνο πλέον), δεν ήταν το τελικό σχέδιο (σ.σ. το έχω διατυπώσει δεκάδες φορές και ήδη από τον Απρίλιο του 2010). Η φόρμουλα δεν ήταν τυχαία αποτυχημένη, καθώς η βίαιη προσαρμογή υπήρξε πάντα το ζητούμενο. Όσο πιο βίαιη, τόσο το καλύτερο. Ούτε υπήρχε κανείς σώφρων που θα πίστευε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα μπορούσαν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα. Αντιθέτως, οι υπερβολικές απαιτήσεις του Μνημονίου ήταν εκείνες που έστρωναν το δρόμο για το Μεσοπρόθεσμο και την προδιαγεγραμμένη -λίγο ως πολύ και αφού λύνονταν οι προστριβές των “εθνικών καπιταλισμών” των κρατών της Κ. Ευρώπης- ελεγχόμενη χρεοκοπία που θα διαρκέσει για μερικές δεκάδες χρόνια, ενώ παράλληλα θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας. Η μισή Ευρώπη τίθεται σε καθεστώς απόλυτου οικονομικού ελέγχου από τις ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες του Κέντρου. Κι αν δεν συμβεί κάποιο κοσμοϊστορικό γεγονός, το νέο αυτό καθεστώς θα παγιοποιηθεί ως μορφή διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής….Ένωσης…..????

http://patrinaki.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *