Τρεις πόρτες έχει ο έρωτας;

Φίλες μου, είναι ίσως χαρακτηριστικό της εποχής μας ότι οι χωρισμοί, τα διαζύγια και η μοναξιά βασιλεύουν. Ενώ παλιότερα είδηση ήταν όταν ένα ζευγάρι χώριζε, σήμερα είδηση είναι όταν ζευγάρι συνεχίζει να είναι μαζί…

Σπάνιο. Σκεφτείτε δε, πόσες φίλες σας είναι ελεύθερες σε αντίθεση με τις δεσμευμένες φίλες σας. Μάλιστα τις περισσότερες φορές τα single κορίτσια, η πλειοψηφία τους δηλαδή, είναι από όμορφες έως πάρα πολύ ωραίες και εντυπωσιακές γυναίκες.

Το θέμα αυτό με έχει απασχολήσει πολύ και συχνά βρίσκομαι να το συζητώ με φίλους, φίλες, συναδέλφους, γνωστούς-γιατί ειλικρινά με έχει κάνει σκεπτική το γιατί υπάρχει τόση μοναξιά εκεί έξω- έτσι λοιπόν την προηγούμενη βδομάδα, μάλλον σαν να ήθελε το σύμπαν να μου πει κάτι, έρχομαι αντιμέτωπη με έναν σοφό ταξιτζή.

Ανάμεσα στα πολλά που είπαμε, στην κατά τα άλλα μικρή μας διαδρομή, μου εμπιστεύτηκε κάτι που ίσως τελικά να έχει δίκιο.

Μου έδωσε μια “πατρική συμβουλή” : “Εμείς οι άντρες είμαστε απλοί χαρακτήρες. Εύκολοι. Τρία πράγματα ζητάμε από τη γυναίκα μας και τίποτα άλλο. Να μη γκρινιάζει συνέχεια, ένα χάδι ή έναν καλό λόγο, και να μην αφήνει σε δεύτερη μοίρα τη σεξουαλική μας ζωή.”

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι, οι άντρες είναι πιο εύκολοι και πιο απλοί από τις γυναίκες. Εμείς, εκ φύσεως είμαστε πολύ σύνθετοι χαρακτήρες. Ακόμα και σήμερα οι ρόλοι μας είναι πολλαπλοί. Είμαστε, κόρες, αδερφές σύντροφοι, σύζυγοι, ερωμένες, φίλες, εργαζόμενες, καριερίστες, μητέρες… Κάνουμε τόσα πολλά που ίσως πράγματι ξεχνάμε να κάνουμε τα πιο απλά.

Να μη μεταφέρουμε όλη μας την αρνητική ημέρα στον σύντροφο μας, να μη γκρινιάζουμε για τα πάντα. Να βρίσκουμε τρόπο αυτό που μας ενοχλεί ή θέλουμε να το πούμε να το λέμε σοβαρά, ανοιχτά χωρίς γκρίνιες και μουρμούρες.

Όντως ξεχνάμε, ότι οι άντρες βαθιά μέσα τους είναι αγοράκια που απλά ψήλωσαν και ακόμα αναζητούν έναν καλό λόγο, ένα χάδι, ένα χαμόγελο ακόμα και ένα μπράβο για κάτι πολύ απλό που έκαναν. Για παράδειγμα, μπορεί να φορέσει ένα καινούργιο πουκάμισο, πείτε του πόσο τον κολακεύει.

Τέλος, οι καθημερινοί μας ρυθμοί είναι όντως εξαντλητικοί. Στρες, δουλειά πολλές απαιτήσεις μέσα στην καθημερινότητα που συχνά βάζουν στην άκρη τον απαιτούμενο χρόνο που πρέπει να δίνουμε στον σύντροφο μας. Έτσι, πρέπει να βρίσκουμε πάντα χρόνο -και όσο πιο συχνά γίνεται- να κάνουμε έρωτα με τον σύντροφο μας. Σημαντικό εξίσου είναι, να προσπαθούμε να δοκιμάζουμε νέα πράγματι και γιατί όχι ακόμα και εκπλήξεις. Προσοχή όμως εδώ, ο έρωτας δεν πρέπει να είναι αγγαρεία. Για αυτό, αν πράγματι δεν έχουμε ερωτική διάθεση ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε με το ζόρι. Γιατί αυτό φαίνεται και δε θα είναι ωραίο. Σημασία λοιπόν έχει να θέλουν και οι δύο ώστε να το απολαύσουν ΚΑΙ οι δύο εξίσου

Δε ξέρω αν πράγματι πιάνουν αυτά τα τρία μαγικά συστατικά στις σχέσεις. Ίσως όμως, την επόμενη φορά που θα δείτε τον σύντροφο σας, να του χαμογελάστε, τον πάρετε μια ζεστή αγκαλιά και να φροντίστε να θυμηθείτε τις πρώτες νύχτες πάθους που ζήσατε.

Αν πάλι, είσαι ελεύθερη, να θυμάσαι ότι είναι άνοιξη και αυτή την εποχή ολόκληρο το ζωικό βασίλειο ζευγαρώνει, τα λουλούδια ανθίζουν και οι μέρες γίνονται πιο θερμές… Κράτησε λοιπόν την αισιοδοξία σου, το χαμόγελο σου και να ξέρεις ότι κάπου εκεί έξω θα βρεθεί αυτός που τα βλέμματα σας θα κάνουν το μαγικό “τσάκ” του μαγνήτη.

Η άνοιξη είναι ότι πρέπει για τον έρωτα, έτσι εκτός όλων των άλλων καλων για τον Μαϊο σας εύχομαι και να ερωτευθείτε ΠΟΛΥ!

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *