Ευχές για περισσότερους καρπούς Ορθοδόξων – Ρωμαιοκαθολικών αντάλλαξαν Βαρθολομαίος – Πάπας Φραγκίσκος

Την ευχή οι συνομιλίες τους, χθες και σήμερα, στα Ιεροσόλυμα να φέρουν στον διάλογο Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας περισσότερους καρπούς πλήρους συμφωνίας σε δογματικά θέματα και σε ζητήματα εκκλησιαστικής ενότητας, εξέφρασαν το απόγευμα ο …..
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή σεμνή τελετή στον Πανάγιο Τάφο, τόνισε ότι «μας καλεί (ο Τάφος αυτός) να αποβάλουμε έναν ακόμη φόβο, τον πλέον διαδεδομένο στον σύγχρονο κόσμο, τον φόβο του άλλου, του διαφορετικού, του αλλόπιστου, του αλλόθρησκου, του ετερόδοξου».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καυτηρίασε το γεγονός ότι οι διακρίσεις διαπερνούν πολλές φορές ακόμη και τον θρησκευτικό βίο των ανθρώπων και σημείωσε ότι ο θρησκευτικός φανατισμός απειλεί την ειρήνη σε πολλές περιοχές της γης. «Ενώπιον της καταστάσεως αυτής το μήνυμα του ζωοδόχου Τάφου είναι επείγον και σαφές: αγαπήσατε τον άλλο, τον διαφορετικό, τον αλλόπιστο, τον ετερόδοξο ως αδελφό», υπογράμμισε ο κ. Βαρθολομαίος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε οίκημα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη Μονή της ……………………..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *