Την Δευτέρα ή Τρίτη το αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης

Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να παρουσιασθεί στο σύνολό του το αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης, μετά και τις αντιρρήσεις που διατύπωσε σε συγκεκριμένα σημεία του για συγκεκριμένες προβλέψεις, η τρόικα, τα μέλη της οποίας πλέον με δεδομένη την εμπειρία από την….
αναποτελεσματική εφαρμογή των συμφωνηθέντων και το ναυάγιο των προβλέψεων για το 2010 και μέχρι τώρα, ζήτησαν την επαναδιατύπωσή του.
Αυτό, σε συνδυασμό με τις πιέσεις που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroupκαι των παραινέσεων για συναίνεση από την πλευρά της αντιπολίτευσης, δίνει στην κυβέρνησης το άλλοθι να υιοθετήσει κάποιες από τις προτάσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο πριν από μία εβδομάδα. Άλλωστε, όπως έγινε γνωστό από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, μία ημέρα πριν , ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά και συζήτησαν τα θέματα τις οικονομίας.
Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί με τη μορφή ενός νόμου – πλαισίου και σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι στιγμής θα ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία ψήφισης, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής. Θα περιέχει όλα τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την εκταμίευση της 5ης δόσης αλλά και την πιθανότητα μιας επιπλέον βοήθειας.

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *