Σάντος: Πικρή γεύση, αλλά και πίστη για πρόκριση μέσω μπαράζ

Απογοητευμένος που η Εθνική δεν κατάφερε να πάρει το απευθείας εισιτήριο για το Μουντιάλ εμφανίστηκε στην…

συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με το Λιχτενστάιν ο Φερνάντο Σάντος, ωστόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός υποστήριξε πως η ομάδα θα είναι έτοιμοι για να πάρει την πρόκριση στα μπαράζ με όποιον κληρωθεί.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου:
«Όσον αφορά το ματς στα πρώτα 15 λεπτά έτσι όπως ακριβώς θέλαμε να δούμε την ομάδα. Ήμασταν πιεστικοί, αναγκάσαμε τον αντίπαλο να κάνει λάθη, Στην επίθεση προσπαθήσαμε να βγάλουμε κάποιους συνδυασμούς και από έναν τέτοιο προήλθε και το γκολ. Στη συνέχεια παίξαμε ένα παιχνίδι στατικό και δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να ανέβει χωρίς όμως να μπορεί να μας απειλήσει ουσιαστικά. Είμαστε δίκαιοι νικητές όμως είναι κρίμα που είχαμε νεκρά διαστήματα. Η γεύση που μας μένει είναι πικρή καθώς τερματίσαμε δεύτεροι όμως από αύριο σκεφτόμαστε τα μπαράζ. Έχω πίστη στους ποδοσφαιριστές μου ότι μέσω των μπαράζ θα πάρουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ. Υπάρχει απογοήτευση όμως μη ξεχνάμε ότι κάναμε αυτή τη βαθμολογική συγκομιδή των 25 βαθμών. Και αν δεν μιλάγαμε για προκριματικά Μουντιάλ αλλά για EURO τώρα θα πανηγυρίζαμε γιατί θα περνάγαμε ως καλύτεροι δεύτεροι. Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών αλλά πρέπει να δώσουμε και στους Βόσνιους τα εύσημα».

Για το Λιχτενστάιν: «Όταν η Ελλάδα επέτρεπε στο Λιχτενστάιν να παίξει τότε οι αντίπαλοι τον εκμεταλλευόντουσαν. Είναι μια ομάδα που εξελίσσεται και βελτιώνεται με τον καιρό».

Για το μάθαινε κατά τη διάρκεια του αγώνα για το ματς της Βοσνίας: «Δεν χρειαζόταν γιατί καταλάβαινα από τις αντιδράσεις του κόσμου πότε πήγαινε καλά το ματς και πότε όχι».

Για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών: «Υπάρχει μια απογοήτευση γιατί όλοι πιστεύαμε ότι θα περάσουμε απευθείας. Αυτό όμως δεν έγινε και πλέον κοιτάμε τα μπαράζ για να μπορέσουμε να προκριθούμε μέσω αυτών».

Για τον Καραγκούνη: «Τον υπολογίζουμε για τα μπαράζ, εννοείται. Η απόδοσή του ήταν πολύ καλή σήμερα όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα για τα μπαράζ. Θα δούμε ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε και θα κρίνουμε ποιοι παίκτες θα αγωνιστούν».

Για το που οφείλεται το στατικό ποδόσφαιρο της Εθνικής: «Όσο πιο πολύ ομαδικά προσπαθούμε να παιξουμε, τόσο περισσότερα καλά πράγματα θα κάνουμε. Όταν όμως υπάρχουν πολλές ατομικές προσπάθειες και στατικότητα τότε αυτό το εκμεταλλεύεται ο αντίπαλος, αναγκαζόμαστε να τρέχουμε και αυτό έχει αντίκτυπο και στην επίθεση».
Για το αν είναι επηρεασμένος ψυχολογικά ο Μήτρογλου: «Κι εγώ θα ήθελα να μιλήσω στον Μήτρογλου όμως τώρα θα τον δω σε τρεις εβδομάδες. Αν μπορούσα να το κάνω αυτό τότε θα μίλαγα με τον ποδοσφαιριστή για να δούμε τι πήγε καλά και τι όχι. Όμως, μπορεί ο Μήτρογλου να σκοράρει πάλι κατά ριπάς με τον Ολυμπιακό και όταν γυρίσει στην Εθνική μετά από έναν μήνα εγώ τι θα μπορώ να του πω».

Για το αν προτιμάει αντίπαλο στα μπαράζ: «Ακόμα δεν ξέρουμε ποιες ομάδες είναι. Μετά την κλήρωση θα αναλύσουμε την ομάδα με την οποία θα πέσουμε και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να πάρουμε την πρόκριση».

Με τη λήξη του αγώνα ο Σάντος είχε δηλώσει στην κάμερα του Mega:
«Η ποιότητα του παιχνιδιού δεν ήταν αυτό που περιμέναμε αλλά κοιτώντας την συγκομοιδή, τους 25 βαθμούς που συγκεντρώσαμε δηλαδή, δεν περιμέναμε ποτέ ότι δε θα περάσουμε απευθείας. Η Βοσνία άντεξε μέχρι το τέλος αυτή την κούρσα μαζί μας και κατάφερε να περάσει. Από τη στιγμή που είδαμε ότι έχουμε τους ίδιους βαθμούς με τους Βόσνιους αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ποιο ήταν εκείνο το παιχνίδι που έφταιξε. Ήταν το εντός έδρας κόντρα στην ομάδα της Βοσνίας, το οποίο ήταν καλή ευκαιρία για μας αλλά δεν καταφέραμε κάτι. Πλέον, δε το σκευτόμαστε αυτό και κοιτάμε τα μπαράζ. Ομολογώ ότι πιστεύαμε στην απευθείας πρόκριση και μας έμεινε πικρία που δεν το καταφέραμε αλλά το συναίσθημα αυτό θα μας μείνει μόνο για απόψε αφού από αύριο κοιτάμε τους επόμενους αντιπάλους μας. Θα μελετήσουμε για τα δύο επόμενα παιχνίδια και θα επικεντρωθούμε στα μπαράζ. Πάνω απ ΄όλα πιστεύω στη δουλειά και τη διάθεση των ποδοσφαιριστών μας ώστε ομάδα και λαός να πανηγυρίσουμε την πρόκριση. Θα παρακολουθούμε και τις άλλες ομάδες αλλά κυρίως η προσοχή μας θα είναι στα δικά μας ματς. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους Βόσνιους που είχαν 25 βαθμούς σαν κι εμάς αλλά ήταν αυτοί που κατάφεραν να περάσουν»

sport.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *