Σε επικίνδυνη αναταραχή η χώρα

Σε “κόκκινο” συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., αλλά και ο πολιτικός κόσμος, μετά την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Ν.Δ. και συγκεκριμένα με στόχο το γραφείο του πρωθυπουργού, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Η μεταμεσονύχτια επίθεση, καθώς και η…

 σύλληψη αστυνομικού που παρακολουθούσε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αποτελούν σοβαρές ενδείξεις της ανησυχητικής αναταραχής που υπάρχει στη χώρα.

Η επίθεση στο γραφείο του Πρωθυπουργού

Κατά τις 3 τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, σταμάτησαν 100 μέτρα μπροστά από τα γραφεία της Ν.Δ. και με στόχο το γραφείο του πρωθυπουργού άρχισαν να ρίχνουν βολές κατά ριπάς. Σύμφωνα με τα ευρήματα της αστυνομίας οι κάλυκες ανήκαν σε καλάσνικοφ, ενώ βρέθηκαν και βολίδες.Σύμφωνα με ενημέρωση από το κόμμα, στο γραφείο του κ.Σαμαρά βρέθηκε μια σφαίρα, η οποία είχε σπάσει το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι, στη συνέχεια στον τοίχο και κατέληξε στο πάτωμα.

Εκείνη την ώρα ήταν μόνο οι φύλακες του κτιρίου και εκτιμάται ότι ήταν χτύπημα προειδοποιητικό, ή επίδειξης ισχύος.

Η αστυνομία ερευνά εάν τα συγκεκριμένα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες επιθέσεις.

Στο μεταξύ, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, βρέθηκε καμένο ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο εκτιμάται ότι είναι το όχημα που επέβαιναν οι δράστες. Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν οδηγηθεί οι αστυνομικοί λαμβάνοντας υπόψη τις περιγραφές αυτοπτων μαρτύρων αλλά και το γεγονός ότι το όχημα είχε κλαπεί χθες από την περιοχή της Μεταμόρφωσης. Αυτό θα βοηθήσει πολύ τις έρευνες καθώς οι αρχές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάμερες κυκλοφορίας για να δουν προς τα πού πήγαν οι δράστες αφού εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο.

Με την υπόθεση ασχολείται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, που προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες και μαρτυρίες, για τους δράστες της επίθεσης ενώ συνεχίζεται η έρευνα στο κτίριο για να εντοπιστούν τυχόν σφαίρες και σε άλλα σημεία, εκτός από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Για την επιθέση ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μπούρας.

Έκκληση σε όλο τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του, απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, από την πρωινή εκπομπή του Mega, μετά τη νέα επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

«Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας», τόνισε, ενώ έκανε λόγο «για προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας» και «επιθέσεις που έχουν στόχο της δημοκρατία».

Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει, τη Δημοκρατία, τη ΝΔ, τον πρωθυπουργό, δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την επίθεση, τονίζοντας ότι «ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα». «Η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους. Να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου και να προέρχονται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κένο» προσέθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις ανεξαιρέτως.Όπως είπε, ο κ. Δένδιας, σε επίπεδο πολιτικής θέσης πρέπει τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα, τονίζοντας, ωστόσο, πως ο ίδιος δεν είναι έτοιμος να ενοχοποιήσει «ούτε καν σε επίπεδο υπόνοιας οιονδήποτε και οτιδήποτε».

«Εδώ η διαχωριστική γραμμή δεν μπορεί να έχει την παραμικρή αίσθηση ότι δεν είναι απόλυτη και διαυγέστατη. Ή κανείς είναι με την δημοκρατία και εναντίον της τρομοκρατίας ή από κει και πέρα αν αρχίσουμε τα “εάν”, τα “ίσως”, τα “παρακρατικοί”, τα “εδώ”, τα “συλλογικότητες”, τα “εργαλεία που καθένας έχει στο σπίτι του” κ.λπ νομίζω ότι θα δώσουμε ένα τέτοιο μήνυμα στην κοινωνία που δεν θα επιτρέψει να είμαστε αποτελεσματικοί έναντι της τρομοκρατίας» είπε μιλώντας στον realfm.

Αστυνομικός παρακολουθούσε τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων!

Αστυνομικός που υπηρετεί στην Ασφάλεια ήταν ο άγνωστος άνδρας που παρακολουθούσε τον Πάνο Καμμένο και ανακρίνεται αυτή την ώρα από στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Ο αστυνομικός συνελήφθη το πρωί μετά από τηλεφώνημα των ανδρών της προσωπικής ασφάλειας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που αντιλήφθηκαν έναν ύποπτο να παρακολουθεί το αυτοκίνητο του Πάνου Καμμένου

Μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «ο άγνωστος οδηγούσε μοτοσυκλέτα χωρίς αριθμούς κυκλοφορίας και παρακολουθούσε το αυτοκίνητό μου από τη στιγμή που έφυγα από το σπίτι μου κατευθυνόμενος προς τη Βουλή».

Αμέσως μετά την ειδοποίηση των αρχών από την προσωπική ασφάλεια του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, περιπολικό της Άμεσης Δράσης εντόπισε και ακινητοποίησε τον ύποπτο στην λεωφόρο Συγγρού και προς έκπληξη των αστυνομικών αποκαλύφθηκε πως ο μοτοσικλετιστής ήταν συνάδελφός τους.

Ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε αμέσως μετά το περιστατικό με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από τον οποίο ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *