Διάσπαση Νησιωτικών Δήμων: Άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη …

Στα δύο χωρίστηκε η ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου μετα την απόφαση του Προέδρου της, δημαρχου Χίου κ. Λαμπρινούδη, να ζητησει να μην επαναξεταστεί ο Καλλικράτης με…

τη διάσπαση των νησιωτικών δήμων εβδομήντα ημέρες πριν από τις εκλογές. Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου Παντελής Πατερέλλης, εξέδωσε ανακοινωση κατα του δημάρχου και το αποτέλεσμα ήταν τελικά, αντί για διάσπαση των δήμων, να διασπαστεί η ΠΕΔ … 
” Με έκπληξη ενημερώθηκα για ένα κείμενο που προώθησε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος της Χίου κ. Λαμπρινούδης, όπου καταγγέλλει την προσπάθεια που γίνεται για την επανεξέταση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την πιθανή διαίρεση που προωθείται σε μεγάλα Νησιά για διάσπαση σε περισσότερους Δήμους. Μάλιστα καταφέρεται και ενάντια σε τοπικούς βουλευτές που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή. 
Ο κ. Λαμπρινούδης υποστηρίζοντας την άποψη του για τη μη διάσπαση των Νησιωτικών Δήμων εβδομήντα μέρες πριν από τις εκλογές όπως λέει, πιθανά εκφράζει τις θέσεις του για τη Χίο και το δικό του Δήμο. Είναι όμως ανεπίτρεπτο το κείμενο του να το υπογράφει με την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΕΔ Β.Αιγαίου. 
Για άρση κάθε παρεξήγησης σας υπενθυμίζω την υπ’αριθ.:49/18-10-2013 (ΑΔΑ:ΒΛ1ΥΟΞΨ8-ΕΣ1) απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Βόρειου Αιγαίου, για την ανάγκη επανεξέτασης του αριθμού των Νησιωτικών Δήμων, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Λέσβο. 
Καλούμε τους τοπικούς βουλευτές και τις κοινοβουλευτικές ομάδες, να δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στο καθολικό αίτημα των Λέσβιων πολιτών για διάσπαση του Δήμου Λέσβου, και να ψηφίσουν τη σχετική τροπολογία όπως έχει κατατεθεί στη Βουλή. 
 Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Β.Αιγαίου Πατερέλλης Παντελής Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου ” 

airetos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *