Το στυγνό πρόσωπο ενός Κράτους προστίμων…

Αυτό το παιδάκι το φέρανε οί γονείς του στό δάσος να αναπνεύσει λίγο καθαρό αέρα…
Τώρα κινδυνεύει να βρεθεί σε κανένα κρατητήριο πρός δόξα του Νομοθέτη τών ξενοδόχων…
Τά πράγματα φαίνεται ότι όσο πάνε και στενεύουν. Κι΄ όπως λένε κάποιοι συμπολίτες πού ξέρουν περισσότερο από δημοκρατία, όσο πάνε και «δικτατορεύουν…»…
Τις μέρες αυτές διάβασα μία είδηση πού παλαιότερα ίσως να με ενθουσίαζε, αλλά πού τώρα μ΄ αυτή την οικονομική κρίση πού οί περισσότεροί μας περνάμε, με στενοχώρησε.

Κάποιοι άνθρωποι λοιπόν μεσαίας οικονομικής τάξης, ή και απλώς φτωχοί πού μέχρι τώρα πέρνανε μια σκηνή των 30 άντε και 50 ευρώ «με όλα τα κομφόρ» και πηγαίνανε σε ένα δασάκι να βγάλουνε κάποιες μέρες του καλοκαιριού από το κουτί της πολυκατοικίας τους πού έβραζε και να πάρουνε τον αέρα τους, τώρα με τον νέο νόμο κινδυνεύουν να συλληφθούν και να πληρώσουν πρόστιμο!

Και εάν δεν έχουν, να τους πάνε για διακοπές στά κρατητήρια του Αυτόφωρου !

Με αφορμή λοιπόν την νέα αυτή νομοθεσία έκατσα και έψαξα το θέμα των αδιαλείπτων προστίμων πού με την εμφάνιση της Τριμερούς επιτροπής διοίκησης της χώρας μας έχει μπεί τελευταία σε έξαρση…

Η παρούσα Κυβέρνηση και με το νομοθέτημα αυτό,πλέον των όσων άλλων έχει κάνει υπό το πρόσχημα της «σωτηρίας» μας, απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο αγαπάει τον φτωχό λαό, τους αναξιοπαθούντας, και τους «μη έχοντας πού την κεφαλήν κλίναι…».
Θέλοντας τώρα να βοηθήσει τους ξενοδόχους και να δημιουργήσει «ανάπτυξη» έβαλε μπροστά την παλιά νομοθεσία περί ελεύθερου κάμπινγκ αυξάνοντας κατακόρυφα τα πρόστιμα…

Το νέο συμβόλαιο της κυβέρνησης με τον λαό βρίσκεται στο απόκρυφο κεφάλαιο «ΠΡΟΣΤΙΜΑ» για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω…

Έτσι λοιπόν…

Έχουνε ρίξει όλο το βάρος στην Αστυνομία αναγκάζοντάς την με το παραμικρό να φορολογεί εκτάκτως τους πολίτες σπέρνοντας διαρκώς πρόστιμα.


Η ώρα τών προστίμων…Κάπου δίκαια, κάπου χωρίς ανοχή, κάπου με κάποια εχθρότητα, καί γιατί όχι μερικές – μερικές φορές μέ κάποια κατάχρηση Εξουσίας !

” L’ Etat c’est moi”

Τό Κράτος είμαι ΕΓΩ” . Είσαι όμως;

====================================

Οί περισσότεροι υπάλληλοι της Αστυνομίας ( γιατί περί «υπαλλήλων» πρόκειται και όχι όπως αλλιώς μπορεί να τους λένε ), ίσως να έχουν μέσα τους καλή διάθεση και ανθρωπιά γιατί καταλαβαίνουν πώς σ΄ αυτή την κρίσιμη εποχή πού ο άλλος είναι άνεργος, διωγμένος, μισθοσυντήρητος των 450 ευρώ δεν μπορείς εσύ να έρχεσαι και να του κοπανάς με το παραμικρό και με μιά απάθεια στυγνού εκτελεστή 300 ευρώ πρόστιμο !Πού θα τα βρεί να στα δώσει;

Θα τον κλείσεις στην φυλακή;
Θα τά ρίξεις στην Εφορία;
Ή θα του κατάσχεις το σπίτι πετώντας μια ακόμη οικογένεια στον δρόμο;

Αστυνομικός υπάλληλος είσαι δεν είσαι γδάρτης εφοριακός και οφείλεις,(αν μέσα σου υπάρχει κάποια ανθρωπιά ), να καταλαβαίνεις και τον απέναντί συνάνθρωπό σου.

Σε κοινωνία ανθρώπων ζούμε, όχι σε αγριανθρώπων, και ο άλλος πού στέκεται απέναντί σου, έστω και παραβάτης, δεν είναι αριθμός για το μπλοκάκι σου πού θα παραδώσεις στον προϊστάμενό σου αλλά είναι άνθρωπος με ψυχή και αισθήματα…

Η παράβαση βέβαια είναι πάντα μία παράβαση αλλά ας ελέγξει καί άς καθρεφτίσει ο καθένας τον εαυτό του ( από τον Αστυνομικό Διευθυντή μέχρι τον απλό Αστυφύλακα ) στις πιο απόκρυφες αλλά και στις πιο εξώτερες μορφές της καθημερινότητας της ζωής τους…

Και τότε ποιός μπορεί ειλικρινά να ισχυριστεί ότι ποτέ του δεν υπήρξε παραβάτης;

Είτε των εντολών του Δεκαλόγου του Θεού, είτε των Νόμων των ανθρώπων;
Ποιός μπορεί να πεί ότι εγώ στην ζωή μου υπήρξα πάντοτε άμεμπτος;

Μόνο ό ψεύτης μπορεί να το πεί, και ο επαγγελματίας εγωϊστής και υπερήφανος !

Εξετάζοντας όμως σε βάθος αυτή τήν κίνηση «σποράς προστίμων» θα λέγαμε ότι δεν συμβάλει στην διατήρηση καλών σχέσεων Αστυνομίας και πολίτη μια καί δημιουργεί μία κατάσταση ευρείας αντιπάθειας μεταξύ των όταν χωρίς σκέψη και διάκριση, με το παραμικρό κοπανάς πρόστιμα…

Πάμε όμως και παρακάτω…

Πάνω στα δελτία κλήσεων λοιπόν υπάρχει, συνήθως στην κορυφή, μία παράγραφος με ψιλά γράμματα πού δίνει στο όργανο την ευχέρεια να χρεώσει ως «σύσταση» την παράβαση και να μη δώσει κλήση και πρόστιμο.

Παρά ταύτα ελάχιστοι αστυνομικοί σήμερα κάνουν σύσταση. Οπότε δυό πράγματα μπορούμε να υποθέσουμε:

Ή ότι έχουν εντολή από τους «παραπάνω» να κοπανάνε μηνύσεις και πρόστιμα για εισπρακτικούς λόγους, ή ότι ευχαριστούνται με την τιμωρία του …πολίτη – παραβάτη.

Και δεν μιλάμε βέβαια να κάνει η Τροχαία απλή σύσταση όταν ο άλλος περνάει εν ψυχρώ και με καθαρό κόκκινο στο φανάρι, όταν κάνει αντικανονική προσπέραση σε τυφλή στροφή, όταν δεν σταματάει στην αστυνομική παραγγελία…

Έτσι λοιπόν…

Στραβοπαρκάρισες; Πρόστιμο!

Διαμαρτυρήθηκες στον Αστυνομικό; Αντίσταση κατά της Αρχής και πρόστιμο!

Έληξε η ασφάλεια του αυτοκινήτου σου χθές; Πρόστιμο !

( Και άς σού δίνει η Ασφαλιστική εταιρεία χάρισμα 30 ημερών μετά την λήξη. Η Τροχαία δεν το αναγνωρίζει αυτό και σού κοπανάει πρόστιμο ) !

Παρκάρισες μπροστά σε πινακίδα «GARAZ» και «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ» ;

Αφαίρεση πινακίδων και πρόστιμο, χωρίς να εξετάσει το όργανο της Αστυνομίας πού ήλθε, αν αυτός πού έβαλε την πινακίδα είναι νόμιμος και αν έχει ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ για την πινακίδα !

Με το πού βλέπει η Τροχαία να έχει πινακίδα στην πόρτα του τον θεωρεί νόμιμο και κάνει μήνυση στον πραγματικά νόμιμο πού έχει παρκάρει εκεί !

Τέτοια …τραγελαφήματα υπάρχουν άπειρα στην δύστυχη Πολιτεία μας αλλά και σ΄ όλη την χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας μας…

Και δεν βρέθηκε ένας Εισαγγελέας, ένας Αστυνομικός Διευθυντής της Τροχαίας, ένας βουλευτής, ένας Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης και να αρπάξει από το αυτί τους εκάστοτε Δήμαρχους πού συντηρούν αυτή την κατάσταση για κομματικούς λόγουςαδικούντες άλλους πολίτες πού ψάχνουν απεγνωσμένα να βρούνε νόμιμη θέση παρκαρίσματος !
Έ, δεν υπάρχουν. Τίς έχουνε πιάσει οί έξυπνοι…

Ο δικός μας ο κ. Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος, ή δεν θυμάμαι ποιός «αρμόδιος», είχε δώσει υπόσχεση εδώ και δύο χρόνια ότι θα ξεκαθάριζε την κατάσταση και θα ξήλωνε τις παράνομες πινακίδες «GARAZ». Είδατε τίποτα;

Μόνο λόγια…

Πρόστιμο λοιπόν και εδώ !Άργησες μια μέρα για την φορολογική σου δήλωση; Πρόστιμο 100 ευρώ για να μη το ξανακάνεις, 1.000 ευρώ για ατακτοποίητα βιβλία, και 2.500 για άλλη παράγραφο!
Πάει αυτός, τον πεθάναμε, πάμε παρακάτω να πεθάνουμε κανέναν άλλο τώρα…
Άργησες στο ΚΤΕΟ; Πρόστιμο !

Σού έληξε χθές η κάρτα καυσαερίων, ήσουν άρρωστος, την ξέχασες, δεν πήγες να την θεωρήσεις;

Πώ, πώ, αθεόφοβε πώς μπόρεσες και έκανες αυτό το φοβερό οικολογικό έγκλημα;

Πρόστιμο γιατί μόλυνες μια μέρα την καθαρή μας ατμόσφαιρα!

( Κι΄ άς υπογράφουν τα περισσότερα συνεργεία την νέα κάρτα χωρίς έλεγχο καυσαερίων. Μια τζίφρα, μια σφραγίδα, υπογραφή, ένα 10ρικο κι΄ όλα ΟΚ ! )

Ψάρευες με ψαροντούφεκο χωρίς άδεια;
Πρόστιμο 2.000 ευρώ !

Πούλησες κουτάβι συντροφιάς κάτω των 2 μηνών; Πρόστιμο 1.000 ευρώ, κι΄ αν τραυμάτισες άλλο στο δρόμο με το αυτοκίνητό σου έ, τότε 300 ευρώ για να το θυμάσαι…

Μακρύς ο κατάλογος όμως και ατέλειωτος…Αφορμή για όλα τα παραπάνω υπήρξε το πιο κάτω ενδιαφέρον άρθρο πού αξίζει να το δούμε..

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ …
=======================

«Θα ήταν απογοητευτικό να μην μπορέσουμε να ξανάρθουμε στην Ελλάδα»,λέει η Ζοέλ, συνταξιούχος από την Γκρενόμπλ της Γαλλίας, που περνάει τα καλοκαίρια της στη χώρα μας από το 1974.
Η οικογένεια Ντεπόρτ έχει κατασκηνώσει στις πιο μαγευτικές γωνιές, στις πιο παρθένες παραλίες, στα πιο κρυστάλλινα νερά. Αιγαίο, Πελοπόννησος, Ιόνιο, Χαλκιδική.
Ελεύθερο κάμπινγκ κάτω από τα δέντρα, πλάι στο κύμα.

Οταν το κλιμάκιο Αστυνομίας, Λιμενικού και Δασικής Υπηρεσίας εμφανίστηκε στο αντίσκηνό τους, στην Εύβοια στις 13 Ιουλίου βρήκε τρεις γενιές κατασκηνωτών:
τους παππούδες, τον γιο τους Ζιλ με τη γυναίκα του, Φλοράνς και την 14χρονη Λιζά.
Τους είπαν να φύγουν και τους ενημέρωσαν ότι το πρόστιμο για το ελεύθερο κάμπινγκ πρόκειται να αυξηθεί στα 300 ευρώ το κεφάλι.

«Ξοδέψαμε 2.200 ευρώ»

«Μας έδιωξαν. Τέσσερις δεκαετίες, αυτό δεν μας έχει ξανασυμβεί», λέει η Ζοέλ.
Την επόμενη ημέρα (Κυριακή) το πενταμελές κλιμάκιο απέδειξε ότι το κράτος λειτουργεί, επανερχόμενο για να κυνηγήσει τους λιγοστούς κατασκηνωτές που είχαν απομείνει.
«Δίπλα μας ήταν ένα ζευγάρι συνταξιούχων από την Αθήνα», λέει ο 75χρονος Σαρλ.
«Μάζευαν τα πράγματά τους κλαίγοντας. Πραγματικά μου ράγισε η καρδιά».

Η οικογένεια Ντεπόρτ αποφάσισε να το ρισκάρει, μεταφέροντας την κατασκήνωση σε πιο απόμερο σημείο, στην ίδια περιοχή.
Κάθε πρωί ρίχνουν τα αντίσκηνα, ώστε να μην φαίνονται από τη θάλασσα, κάθε βράδυ τα ξαναστήνουν.

Οι Ντεπόρτ αφήνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα ό,τι χρήματα έχουν βάλει στην άκρη τον χειμώνα. «Ερχόμαστε 4-5 εβδομάδες, 5-6 άτομα. Πέρυσι ξοδέψαμε 2.200 ευρώ.
Στη Μυτιλήνη είχαμε περάσει πολύ οικονομικά, είχαμε ξοδέψει 1.700 ευρώ.
Τρώμε καθημερινά σε εστιατόριο (διακοπές κάνουμε, δεν μαγειρεύουμε) αγοράζουμε ψωμί, φρούτα, λαχανικά, βενζίνη για το αυτοκίνητο και το φουσκωτό κ.λπ.», λέει η Φλοράνς.
«Xώρια τα εισιτήρια, τα σουβενίρ και οι προμήθειες σε λάδι, σταφίδες που παίρνουμε για τον χειμώνα».

«Είσαι μέσα στη Φύση»

Η δωρεάν διαμονή στο αντίσκηνο επιτρέπει σε τουρίστες μετρίου εισοδήματος, όπως οι Ντεπόρτ («είμαστε εκπαιδευτικοί, ξέρετε πώς είναι οι μισθοί των εκπαιδευτικών στη Γαλλία») να παρατείνουν τις διακοπές τους, ενισχύοντας την οικονομία του τόπου στον οποίο κατασκηνώνουν.

«Στο ελεύθερο κάμπινγκ έχεις άπλα. Και είσαι μέσα στη Φύση» λέει η 50χρονη Φλοράνς.
«Για άλλους είναι σημαντικό να έχουν στις διακοπές ψυγείο ή τουαλέτα. Εμείς οργανωνόμαστε διαφορετικά».

«Πρώτα καθαρίζω»

«Κάθε χρόνο, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να καθαρίζω την περιοχή πίσω από την παραλία όπου κατασκηνώνουμε», λέει η Φλοράνς.
«Την πρώτη ημέρα που έφτασα εδώ γέμισα μια τεράστια μαύρη σακούλα».

Στο ελεύθερο κάμπινγκ τα παιδιά της πόλης σταματούν να ζητούν λιχουδιές και τηλεόραση.
Πού χρόνος για βίντεο με πειρατές όταν έχεις έναν ολόκληρο δικό σου βράχο που τον έχεις μετατρέψει σε καράβι και η παιδική φαντασία ταξιδεύει…

Οταν το κλιμάκιο των τοπικών αρχών έφθασε στη σκηνή από την οποία ξεπρόβαλαν τρία παιδάκια με έκπληκτα μάτια, οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί απέστρεψαν το βλέμμα. Η απαγόρευση των διακοπών στη Φύση είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορεί να εξηγήσει κανείς σε ένα παιδί.

Το πρόστιμο ανέρχεται στα 300 ευρώ

Η «εγκατάσταση σκηνών ή η στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παρυφές δημοσίων δασών, δάση και εν γένει δημόσιους χώρους» απαγορεύθηκε από τον νόμο 392 του 1976.
0 νόμος 2160 του 1993 προσέθεσε και απαγόρευση φιλοξενίας άνω του ενός τροχόσπιτου ανά οικόπεδο ή περίβολο καταστήματος.
Το 1999 το πρόστιμο ορίστηκε σε 50.000 δρχ. (147 ευρώ). 


Το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού περί «Απλούστευσης διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας», το οποίο μειώνει το κόστος ενοικίασης ιδιωτικών παραλιών από ξενοδοχειακές μονάδες, αναγνωρίζοντας τις ειδικές συνθήκες της οικονομικής κρίσης, αυξάνει αντιθέτως τα πρόστιμα για την ελεύθερη κατασκήνωση στα 300 ευρώ. 
Το πρόστιμο επιβάλλεται «ανά άτομο ή ανά κατασκηνωτικό ή ανά μεταφορικό μέσο» και πλέον εισπράττεται άμεσα, με διατάξεις όπως αυτές που διέπουν τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αναμένεται να εγκριθεί σύντομα από την Ολομέλεια.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_27/07/2013_528129

Πηγή: http://patrablog.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *