Αριστεροί ιεροφάντες κυπριακής κοπής

Του ΑΝΔΡΕΑ ΦΡΥΔΑ
Πρώην δήμαρχος Μόρφου

Όπως διά του τυρού στη φάκα, προσπαθούμε συχνάκις να τσακώσουμε τον ενοχλητικό μυν, έτσι και η Προεδρία μας και οι πέριξ αυτής διακηρύττουν hic et ubique (εδώ και παντού), πως είναι έτοιμοι για ένα (περαιτέρω;) δήθεν έντιμο συμβιβασμό, που δήθεν θα απελευθερώνει και θα ενώνει την Κύπρο. και θα διασφαλίζει ταυτόχρονα και όλα τα σχετικά νόμιμα δικαιώματα του λαού και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και αυτά θα επιτευχθούν, δήθεν, διά της….
Διζωνικής – Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, της και μοναδικής στον κόσμο αυτού του τύπου!
Όμως, ακούστε: Όλους τους «έντιμους» συμβιβασμούς, τις αυθαίρετες δεσμεύσεις και προσφορές στον κατακτητή και προς όλους τους εδώ ασπάλακες Τούρκους πάσης λογής, τους έχουμε ήδη ασκήσει κατά θρησκευτικά υποτελή τρόπο από δεκαετίες. Και πετύχατε δι΄ αυτού του «τυρού» να χάσει ο κυπριακός Ελληνισμός τα πλείστα των εθνικών, ή κοινωνικών του δικαιωμάτων, ταυτόχρονα με την απώλεια μέρους της εθνικής μας ταυτότητας και αξιοπρέπειας. Χωρίς όμως να έχετε παγιδεύσει και τον «μύν», ιδιαίτερα την τελευταία διετία!
Καταφέρατε δηλαδή να εξασφαλίσετε, δι΄ υποθηκών και δωρεών, τη μισή μας πατρίδα στους εποίκους και στα κάθε μορφής αλλοδαπά απόβλητα που δρουν ανεξέλεγκτα και χρηματοδοτούμενα από εμάς τους φόρου υποτελείς, εις θεραπαινίδες αυτών μετατραπέντες.
Και ακόμα ακούστε, εσείς οι λάγνοι των συχνάκις εξαγγελλομένων συμβιβασμών: Όταν παραδέχεσαι την ήττα, αλλά εξακολουθείς να αγωνίζεσαι για την ελευθερία σου, μπορείς να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Όταν όμως θριαμβολογείς για την ήττα σου και την τροφοδοτείς με όλους τους συμβιβασμούς (που εσείς επαγγέλλεσθε), τότε ούτε και στον καθρέφτη μπορείς να κοιταχτείς. Δεν θα δεις τίποτε, έχεις σκύψει βαθιά το κεφάλι.
Και η τραγωδία είναι πως, διά της πολιτικής πανωλεθριάμβου που ασκείτε, δεν είναι η μισή μας πατρίδα και όλα σχεδόν τα δικαιώματα του κυπριακού Ελληνισμού που έχουν διαχρονικά εκφυλιστεί και υποθηκευτεί. Είναι το σύνολο του Ελληνισμού, που αδιάντροπα αναλίσκεται από τα γιουσουφάκια του κράτους της Αττικής.
Ώς πού άραγε θα φτάσει αυτή η λαγνεία των συμβιβασμών; Μήπως μέχρι της καταστολής της κραυγαλέας αντίδρασης της πλειοψηφίας και της επιβολής των σχεδίων κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας; Λίαν πιθανός αυτός ο φόβος, διότι όλα προς τα εκεί συγκλίνουν.
Και τελικά κοιτάχτε (ο λαός): Ένας αριστερός που εφαρμόζει δουλικά μια δεξιά παγκοσμιοποιημένη ιμπεριαλιστικιή πολιτική, στην Κύπρο αποτελεί αποδεδειγμένα εχέγγυο επιτυχίας των μιλιταριστικών περιφερειακών σχεδίων, τουλάχιστον της Άγκυρας. Διά αριστερών ιεροφαντών κυπριακής κοπής.
Υ.Γ. Το μνημόνιο κ.κ. Χριστόφια-Μπράουν και τα σημερινά φερέφωνα του Άγγλου στον ΟΗΕ -με τα χρονοδιαγράμματά τους- επιβεβαιώνουν των γραπτών το αληθές, δυστυχώς.

http://ethnikonthematon.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *