Πυροσβεστικές δυνάμεις από την Κρήτη στη Ρόδο για τη μεγάλη πυρκαγιά

του Γιώργου Παπαδάκη

Τριάντα άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου θα ενισχύσουν το έργο των πυροσβεστών στην Ρόδο η οποία από το μεσημέρι της τετάρτης βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού με την πύρινη λαίλαπα να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της…
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι 30 άνδρες θα μεταβούν στο νησί με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο θα απογειωνόταν λίγο μετά τις 12 το βράδυ.

Το νησί της Ρόδου βρίσκεται για δεύτερη φορά σε πύρινο κλοιό μέσα σε ένα μήνα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς. Οι δύο πυρκαγιές που καίνε το νησί έχουν ξεσπάσει στις περιοχές Σάλακο και Αγία Άννα.

Τα δύο μέτωπα που μαίνονται δεν απειλούν κατοικίες ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ότι οι πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης πράξης.

Φωτιά στο Ρέθυμνο

Την ίδια ώρα, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από τις 8 το απόγευμα της Tετάρτης στον Κουλούκωνα Ρεθύμνου. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε απρόσιτο σημείο, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς είναι στην κορυφή ενός βουνού μακριά από κατοικίες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των πυροσβεστών, είναι αρκετά δύσκολο για την ώρα να πλησιάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και λόγω της ώρας αλλά και λόγω του δύσβατου σημείου. Στο σημείο πάντως έχουν σπεύσει από νωρίς 2 πυροσβεστικά οχήματα με 4 άνδρες οι οποίοι ελέγχουν την κατάσταση.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *