Μητροπολίτης Σεραφείμ κατά Χόκινγκ για το αν υπάρχει Θεός

«Επίθεση» στον γνωστό καθηγητή Μαθηματικών, Στίβεν Χόκινγκ απο τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Με ένα μακροσκελές κείμενο, ο Σεραφείμ επιχείρησε να απαντήσει στις επιστημονικές θεωρίες του διακεκριμένου επιστήμονα, που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους όλων των εποχών. Αυτό που όμως προκαλεί αίσθηση στο κείμενο είναι η συνεχής και επαναλαμβανόμενη αναφορά από τον Μητροπολίτη στην κατάσταση της υγείας του Χόκινγκ:
 «Με αφορμή τον συνεχιζόμενο θόρυβο που έχει προκαλέσει διεθνώς η κυκλοφόρησις του τελευταίου βιβλίου του παραπληγικού Βρετανού αστροφυσικού Stephen Hawking…»
 σημειώνει στην αρχή της ανακοίνωσής του ο κ. Σεραφείμ, ο οποίος στη συνέχεια αφιερώνει ολόκληρη παράγραφο στο πρόβλημα της υγείας του κ. Χόκινγκ.

«Ο συγκεκριμένος παραπληγικός Βρετανός επιστήμων είναι απολύτως συμπαθής ιδιαιτέρως διότι ευρίσκεται εις μίαν δραματικήν κατάστασιν υγείας απεικονιζομένην εις δημοσιευθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα, απολύτως καθηλωμένος και επικοινωνών με ηλεκτρονικήν φωνήν, που επιφέρει την κατανόησιν διά την συμπλεγματικότητα και τραγικότητα των απόψεών του που αδίκως βεβαίως ενοχοποιούν ουσία τον Τρισάγιον Θεόν διά την δυσχερεστάτην θέσιν της υγείας του…»
 υποστηρίζει ο Ιεράρχης.

Η επιστολή του Σεραφείμ καταλήγει μάλιστα:
«το ελαφρυντικό της συγχύσεως του νοός του, από την αφόρητο σωματική δυστυχία του»!

Ο Στήβεν Χόκινγκ είχε πει πρόσφατα:
«Ήταν φυσικό να πιστεύουμε στο Θεό για όσον καιρό δεν είχαμε αναπτύξει τις επιστήμες».
«Όταν έγραφα στο Χρονικό του Χρόνου πως επιτυγχάνοντας μια ενοποιημένη θεωρία των φυσικών νόμων, οι επιστήμονες θα μπουν στο μυαλό του Θεού, εννοούσα πως θα γνωρίσουν όλα όσα θα γνώριζε και ο Θεός, αν υπήρχε. Όμως κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει. Είμαι άθεος» επεσήμανε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *