Ο Έλληνας βουλευτής στο πλευρό του Μουγκάμπε

Δεν φαίνεται να έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τους λευκούς, ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, ο…

οποίος ετοιμάζεται για την 7η θητεία του, λίγο πριν κλείσει τα 90. Παρόλα αυτά κι επειδή σε όλους τους κανόνες υπάρχουν και εξαιρέσεις, έτσι και στον συγκεκριμένο, η νίκη του οφείλεται κατά πολύ στη συμμαχία του με έναν λευκό επιχειρηματία, ελληνικής καταγωγής ονόματι, Πίτερ Χαριτάτος.

Όπως γράφουν οι «Τimes», ο Χαριτάτος είναι ο μοναδικός λευκός «που διατηρεί στην εξουσία τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε». Ο Μουγκάμπε εξελέγη διπλασιάζοντας το ποσοστό του σε σχέση με το 2008, παρά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον των λευκών καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. «Πρόκειται για αποικιοκράτες που απειλούν να γυρίσουν τη χώρα στο παρελθόν», ανέφερε.

Ο Πίτερ Χαριτάτος από την πλευρά του, δραστηριοποιείται στην πολιτική με το κόμμα Zanu του Μουγκάμπε από το 2005, οπότε διορίστηκε στη Γερουσία, από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε, εκπροσωπώντας την κοινότητα των λευκών στην αφρικανική χώρα. «Δεν του αρέσει η προβολή, του αρέσει απλά να βοηθάει τον κόσμο», ανέφερε η σύζυγός του Άντζελα.

Στις φετινές εκλογές, όπως αναφέρει ο «Τύπος της Κυριακής», ο κ. Χαριτάτος, ο οποίος γεννήθηκε στην Ελλάδα και μετακόμισε στη Ζιμπάμπουε τη δεκαετία του ’50 μαζί με την πλειονότητα των Ελλήνων, αύξησε τις ψήφους του σε 18.832 από 7.742 που είχε λάβει την προηγούμενη φορά.

Ο πατέρας του ήταν αρτοποιός και είχε εγκατασταθεί στην πόλη Καντόμα και ο γιος του τον ακολούθησε συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας. Σήμερα διατηρεί το κεντρικό αρτοποιείο και ζαχαροπλαστείο της περιοχής, ενώ πρόσφατα αγόρασε ένα ορυχείο χρυσού.

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *