ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΖΑΠΑΤΖΗΔΕΣ

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

Θέμα: Μεταφορά βουλευτού κ. Avτώναρoυ με πλοία της εταιρείας μας.

Ο βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Ευάγγελος Αντώναρος, επιβιβάστηκε στις 18 Ιουλίου 2010 στο πλοίο ΒLUΕ STAR 2 της εταιρείας μας, με σκοπό να ταξιδέψει από το νησί της Κω στο νησί της…..
Πάτμου. Κατά την επιβίβαση και σύμφωνα με τον νόμο, του ζητήθηκε από τον αρχιλογιστή του πλοίου το εισιτήριό του, όπως συμβαίνει με κάθε άλλον επιβάτη. Ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι είναι βουλευτής και έχει ελευθέρας. Παρά την επισήμανση από τον κ. αρχιλογιστή ότι ακόμη και σ’ αυτή την περίπτωση απαιτείται για τη νόμιμη επιβίβασή του εισιτήριο έστω μηδενικό, ο κ. Αντώναρος τον ευχαρίστησε και εισήλθε του πλοίου. Δεδομένου ότι εκείνη τη στιγμή επιβιβάζονταν στο πλοίο 250 επιβάτες, το πλήρωμα προτίμησε να μη δώσει περαιτέρω έκταση στο επεισόδιο, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στον καταπέλτη του πλοίου και να μην ταλαιπωρηθούν αναίτια από τη συμπεριφορά του εν λόγω βουλευτή οι υπόλοιποι επιβάτες, οι οποίοι και κανονικά έφεραν τα εισιτήριά τους και τηρούσαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Μετά την είσοδό του στο πλοίο, εκδόθηκε εισιτήριο στον κ. Αντώναρο -με το φθηνότερο ναύλο, αξίας 15.50 ευρώ – προκειμένου να ταξιδέψει νομίμως και όχι ως λαθρεπιβάτης. Εκείνος αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό με την ίδια δικαιολογία και επέδειξε στο σημείο αυτό τη βουλευτική του ταυτότητα.

Ύστερα από τα παραπάνω γεγονότα, τα ζητήματα που ανακύπτουν είναι τα εξής:

1. Παρακαλούμε για την αποζημίωση της εταιρείας μας από τη Βουλή για το ταξίδι του κ. Αντώναρου, σύμφωνα με τα συνημμένα παραστατικά.
2. Παρακαλούμε όπως εκδώσετε οδηγία προς τους βουλευτές όταν επιθυμούν να κάνουν χρήση της ελεύθερης κυκλοφορίας με πλοία ακτοπλοϊας που τους έχετε παράσχει, να φροντίζουν εγκαίρως για την έκδοση εισιτηρίου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Σας επισημαίνουμε ότι βάσει νόμου απαγορεύεται η επιβίβαση στο πλοίο ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ χωρίς έγκυρο εισιτήριο.
3. Επειδή αντιλαμβανόμεθα ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε θέσπιση συγκεκριμένης διαδικασίας για την αποζημίωσή μας σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως συμβαίνει με τα άλλα μέσα μεταφοράς και όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει, διαδικασία που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να εκδίδονται τα εισιτήρια από μια ιδιωτική εταιρεία χωρίς να καταβληθεί το αντίτιμο. Έως ότου μας γνωστοποιηθεί και συμφωνηθεί η διαδικασία αυτή, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα μέλη του Κοινοβουλίου ότι όσον αφορά στην εταιρεία μας θα πρέπει να εκδίδουν κανονικά εισιτήριο ολόκληρου ναύλου.
4. Τέλος, παρακαλούμε όπως προβείτε σε συστάσεις προς τους Έλληνες βουλευτές, οι οποίοι όλοι έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό για να τον υπηρετούν και όχι για να διεκδικούν προνόμια και να αξιώνουν διαφορετική μεταχείριση από τον απλό πολίτη, προκειμένου να αποφεύγονται αμετροεπείς συμπεριφορές, που δεν τιμούν κανέναν και επιτείνουν το κλίμα δυσαρέσκειας που υφίσταται σήμερα.

Με τιμή

Attica Group

Πέτρος Μ. Βέττας
Διευθύνων Σύμβουλος»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

15 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΓΙΑ ΔΕΣΤΕ ΦΑΤΣΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ..
  ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΞΕΡΑΣΕΙΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΟΝΙΤΟΡ..
  ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΟΥΤΡΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΖΑΡΩΝΟΥΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΕΝΩ ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΕ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ!
  ΡΕ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΤΡΑΚΑΡΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ..ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΤΕ ΣΤΑ ΣΚΥΛΟΨΑΡΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΖΑΜΠΑΤΖΗ? ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΜΕΣΑ!!!

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΡΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΙΧΝΑΤΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ; ΑΛΛΙΩΣ ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΝΑ!!!! ΑΛΛΙΩΣ ΒΓΑΛΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΑΡΕ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΡΕΦΕΝΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ! ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΙΑ ΓΙΟΥΧΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ!!!!

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Φίλε μου 11.31, αυτοί είναι οι πολιτικοί της "ελληνικής" κομματοκρατίας, για τη δημοκρατία πρέπει να παλέψουμε…

  Reply
 5. Ανώνυμος

  Μπορεί να είναι παλιό, αλλά είναι πολύ επίκαιρο. Να τα βλέπει ο Ρέππας. Και πάμε και σε εκλογές σε λίγο.

  Reply
 6. Ανώνυμος

  AYTOΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΑΝ ΠΑΣΑΔΕΣ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ.

  Reply
 7. Ανώνυμος

  Ἐδῶ γίνονται πρωτόγνωρα πράγματα! Ἂν ἰσχύῃ ἡ "ἐπώνυμη" ἀναφορὰ τοῦ διευθύνοντος συμβούλου πρὸς τὸν πρόεδρο τῆς βουλῆς, ἀντιλαμβάνεστε ὅτι δὲν χρειάζεται νὰ κουνήσουμε οὔτε τὸ δαχτυλάκι μας γιὰ τὴν ἀνατροπή τους. Τὸ σύστημα θὰ καταρρεύσῃ ἀπὸ μέσα (ὅπως ὅλα στὴν ἱστορία).
  Κυναίγειρος

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *