Απειλεί με παραίτηση

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι είναι αποφασισμένος να παραιτηθεί σε περίπτωση που αναβληθεί η αύξηση του ΦΠΑ, η οποία έχει προγραμματισθεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα η εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα». …

Σύμφωνα με την «Κοριέρε» και το διευθυντή της, τον Φερούτσιο Ντε Μπόρτολι, «ο Σακομάνι είναι βέβαιος ότι η αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 22%, δεν μπορεί πλέον να αναβληθεί, κάτι που εξήγησε με σαφήνεια τόσο στον Ιταλό Πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, όσο και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο».

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο ισχυρότεροι κυβερνητικοί εταίροι (το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και το κεντροδεξιό Φόρτσα Ιτάλια) τάσσονται ανοικτά υπέρ της αναβολής της αύξησης του φόρου προστιθέμενης αξίας, για να μπορέσει να στηριχθεί, με τον τρόπο αυτό, η ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», ο Σακομάνι έχει κουραστεί να ακούει άλλα πράγματα δημοσίως και άλλα στις ιδιωτικές συνομιλίες του με τους πολιτικούς ιθύνοντες, «ιδιαίτερα της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς».

Ο ιταλός υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει ότι η χώρα πρέπει να εξασφαλίσει άμεσα έσοδα 1,6 δισεκ. ευρώ για να μπορέσει να διατηρήσει την σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ εντός του 3%, ενώ δηλώνει ευθέως ότι «αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να προστατέψει την προσωπική του αξιοπιστία, από τη στιγμή που δεν τρέφει πολιτικές φιλοδοξίες».

Πηγή: Enikos

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *