Ούζο από σταφύλια… Πακιστάν!

Έχουμε γράψει ξανά ότι το κράτος πρέπει να διαχωρίσει τα τρόφιμα σε ελληνικά (που παράγονται από ελληνικά χωράφια και ελληνικές μεταποιητικές μονάδες) και σε ξένα.
Στα ράφια των σούπερ μάρκετ πρέπει να…
είναι ορατός αυτός ο διαχωρισμός ώστε να ξέρει ο καταναλωτής τι να επιλέξει.
Πρέπει να απαγορευτεί στις μεταποιητικές βιομηχανίες να εισάγουν από το εξωτερικό την πρώτη ύλη για την παραγωγή «μαϊμού» ελληνικών προϊόντων.
Την ώρα που αρκετές βιομηχανίες ούζου εισάγουν αλκοόλη από την Τουρκία και το Πακιστάν, στις οινοδεξαμενές των Ελλήνων αμπελουργών «λιμνάζουν» πάνω από 250.000 τόνοι απούλητων κρασιών προηγούμενων σοδειών που δεν μπορούν να βρουν διέξοδο στην ελληνική αγορά.
Ο Έλληνας καταναλωτής παραπλανάται και θεωρεί ότι καταναλώνει ντόπιο προϊόν, που μάλιστα έχει και γεωγραφική ένδειξη ονομασίας προέλευσης, αλλά στην πραγματικότητα καταναλώνει φτηνό ξένο «μαϊμού» προϊόν. Αν αυτό δεν είναι προδοσία, τότε τι είναι; Όλοι το γνωρίζουν αλλά κανείς δεν αντιδρά.
Η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει κρατικοκεντρικό χαρακτήρα, με τις χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων, πλην όμως δεν μπορεί να ελέγξει ούτε την ποιότητα των προϊόντων ούτε τις τιμές τους.
Η συνταγή «μειώστε το εισόδημα για να πέσουν οι τιμές» θα ήταν σωστή αν υπήρχε μια δυνατή ελληνική παραγωγή από πίσω, η οποία αν έβλεπε ότι δεν πωλούνται τα προϊόντα της θα έριχνε τις τιμές.
Αλλά στην Ελλάδα ότι κυκλοφορεί είναι εισαγόμενο και οι πολυεθνικές δεν πρόκειται να ρίξουν τις τιμές, γιατί ήρθαν στην Ελλάδα με μοναδικό κριτήριο να πουλάνε ακριβότερα και να αυξηθούν τα κέρδη τους.
Μέχρι πότε θα πρέπει να ανεχόμαστε όλους αυτούς που μισούν τους Έλληνες. Το ελληνικό κράτος έχει αποκτήσει τον χαρακτήρα του «πορτοφολά», ξαλαφρώνει το περιεχόμενο του πορτοφολιού των πολιτών αυτής της χώρας.
Μέσα στο καλοκαίρι καταθέτει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης νομοσχέδιο που είναι ταφόπλακα για τους αγρότες, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν 160 εκατ. ευρώ περισσότερα στον ΕΛΓΑ.
Αποφασίζουμε και διατάζουμε και όλοι γίνονται «κότες», αυτή είναι η κοινοβουλευτική δημοκρατία της κομματικής πειθαρχίας. Φορομπήχτες πολιτικοί, μπουρδολόγοι τηλεδημοσιογράφοι, αλλοδαποί αστυνομικοί, μια ζοφερή εικόνα της ελληνικής κοινωνίας.
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι επί της αρχής αντίθετη σε ένα πλαίσιο κυρώσεων το οποίο περιλαμβάνει και την αναστολή κάποιων κοινοτικών χρηματοδοτήσεων – ενισχύσεων στους Έλληνες αγρότες», λέει ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Δεν είσαι Έλληνας κύριε υφυπουργέ για να λες τέτοια λόγια. Οι πολιτικοί που ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση ρίχνουν τα βάρη του ελλείμματος στους αγρότες.
Όμως οι πολιτικοί είναι αυτοί που καλλιέργησαν την νοοτροπία της «αρπαχτής» και τη λογική ότι δεν χρειάζεται να καλλιεργείς τη γη και να παράγεις αγροτικά προϊόντα, απλά «θα κάθεσαι και θα κονομάς». Σε αυτή τη συνταγή στηρίζεται και η «φούσκα» των φωτοβολταϊκών.
Δεν μας λένε όμως ότι τα χρέη των πολιτικών κομμάτων που κυβέρνησαν την πατρίδα μας από τα δάνεια που έχουν πάρει από την ΑΤΕ και δεν τα έχουν εξοφλήσει ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.
Μέχρι οι Έλληνες να αποφασίσουν να αποτινάξουν το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Μόνη ελπίδα είναι να δημιουργηθεί σύντομα ένα πατριωτικό κίνημα, που στον πυρήνα του θα έχει εθνικιστές, οι οποίοι θα έχουν όραμα και θα γκρεμίσουν για να δημιουργήσουν το νέο.
Α. Μ. Παϊρισάδης

nationalpride

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *