«ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ»

Φωνή απόγνωσης από ομογενής καθηγήτρια στην Ιταλία
Επιστολή προς το «Αγιορείτικο Βήμα»

Το επεισόδιο συνέβη στον ΟΑΕΔ της Ιταλίας. Αρνήθηκα να ξεπουληθώ και έμεινα χωρίς δουλειά. Όλα αυτά τα χρόνια αφοσιώθηκα στις σπουδές ξεπούλησα μεγάλο μέρος της περιουσίας μου, και ήλπιζα να ζήσω από τη δουλειά μου. Με λεηλατούσαν , για να με πείσουν να νοσηλευτώ σε….
ψυχιατρική κλινική, χωρίς λόγο για να μου εκδώσουν κάρτα αναπηρίας και όχι μισθό υγιούς ανθρώπου.

Με έσωσε η πιστή μου , περπατούσα 10 ωρες την ημέρα (απόσταση Ερέτρια /Χαλκίδα), και όταν οι δυνάμεις μου με εγκατέλειπαν καλούσα το Θεό μέσα από την προσευχή μου και του ζητούσα να μη με εγκαταλείψει. Ζητάω και από την εκκλησία και από τον δικηγορικό σύλλογο να με στηρίξετε νομικά για μια αποζημίωση για την προσβολή της προσωπικότητας μου και της επαγγελματικής μου αξιοπρέπειας, καθώς και μια τίμια δουλειά, έστω και προσωρινή να ζήσω με αξιοπρέπεια. Δεν έχω μισθό, ούτε σύνταξη ούτε επιδόματα ούτε καταθέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αποφάσισα να απευθυνθώ σε εσας γιατί έχω ανάγκη να στηρίξετε και εσείς τον αγώνα που έδωσα από τον Οκτώβριο του 2011 στην Ιταλία όταν έψαχνα για δουλειά. Δεδομένου ότι έχω δυο ειδικότητες ψυχολόγου και γλωσσολόγου, θεωρούμαι υψηλόμισθη και προκειμένου να με λεηλατήσουν και να χάσω την αξιοπρέπεια μου με πίεζαν σχεδόν με βία να νοσηλευτώ σε ψυχιατρική κλινική για να με καταστήσουν ανάπηρη και να μη δικαιούμαι κανονικό μισθό αλλά επίδομα ανάπηρης .Κατάγομαι από την Ερέτρια της Εύβοιας, αλλά από το 1980 ζω στην Ιταλία (Bologna), όλα αυτά τα χρόνια πούλησα μεγάλο μέρος της περιουσίας μου προκειμένου να επενδύσω σε τίτλους σπουδών και να καταξιωθώ σαν εκπαιδευτικός και παιδαγωγός, με την προοπτική να μπορέσω να ζήσω από το μισθό μου και την δουλειά μου. (είμαι μοναχοπαίδι και ορφανή, βλέπε βιογραφικό).

Kαταγγέλλω λοιπόν διεύθυνση και συνεργάτες, του Ιταλικού οργανισμού ευρέσεως εργασίας στη Μπολόνια,(Centro per l’impiego di Bologna, via Todaro, 4 Bologna Italia, αντίστοιχος φορέας ΟΑΕΔ στην Ελλάδα), γιατί στην προσπάθεια μου να βρω μια απασχόληση, λόγω του ότι έχω εξειδικευμένο βιογραφικό και θεωρούμαι υψηλόμισθη, επιδίωξαν με βίαιο και συνωμοτικό τρόπο(δεν το κατάφεραν φυσικά) να με πείσουν να νοσηλευτώ σε ψυχιατρική κλινική για να μου εκδώσουν καρτέλα ανάπηρης ώστε να δικαιούμαι επίδομα αναπηρίας και όχι κανονικό μισθό υγιούς ανθρώπου.

Στην καταγγελία μου υπερισχύει και επιβεβαιώνεται εμπεριστατωμένα, (με τα επισυναπτόμενα εμαιλ , ότι επεδίωκαν μεθοδικά και στοχευμένα μια προσωπική και επαγγελματική απαξίωση με το να με πιέζουν να κάνω συνεδρίες με ψυχολόγους από τη στιγμή που δεν είχα ανάγκη αλλά ούτε είχα ζητήσει μια τέτοια εξυπηρέτηση από τον ΌΑΕΔ. Εκείνο που ζητούσα ήταν μόνο δουλειά.). Θέτω την ερώτηση λοιπόν γιατί επέμεναν τόσο φανατικά να κάνω συνεδρίες με ψυχολόγο, την στιγμή κατά την οποία ούτε σε προσωπικό επίπεδο είχα ανάγκη, αλλά ούτε και σε επαγγελματικό θα μπορούσα να δραστηριοποιηθώ και να ασχοληθώ με ψυχικά διαταραγμένα άτομα, αφού οι τίτλοι σπουδών δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό τον ευαίσθητο τομέα. Αρα γιατί επέμεναν τόσο?????

Κατάγομαι από την Ερέτρια της Εύβοιας, αλλά από το 1980 μέχρι σήμερα ,ζω στην Ιταλία Μπολόνια όπου παρακολούθησα τις βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές.(βλέπε βιογραφικό στα ιταλικά και ελληνικά).

ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Είμαι πτυχιούχος Φιλοσοφικής πανεπιστήμιο . της Μπολόνιας, ένα 2ο πτυχίο στη παιδαγωγική πανεπιστήμιο της Μπολόνιας, 6αμηνη παρακολούθηση σεμιναρίων στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων στο πανεπιστήμιο της Σιένας, Μαστερ και ειδικότητα στις διαπροσωπικές σχέσεις Master in counselor relazionale Πανεπιστήμιο Σιένας, ,ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ιταλικά, Γαλλικά , Αγγλικά, Ισπανικά ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Windows XP, Microsoft office, interne ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Photoshop, corel Draw, video-montaggio –Premiere ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ Κοινωνική ψυχολογία, γλωσσολογία, τουρισμό.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Λέκτορας στη διδασκαλία νεοελληνικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο της Νάπολης Counselor relazionale and formatore dei gruppi (διαπαιδαγώγηση, ομάδων) Δημοσιογραφία σε τοπικές εφημερίδες Διερμηνέας Ελληνικής και Ιταλικής γλώσσας. Με αυτό το βιογραφικό η μοναδική δουλειά που υπήρχε για εμένα ήταν να κάνω την καθαρίστρια αφου προηγουμένως είχα νοσηλευτεί και μου είχαν προσάψει την ετικέτα της ανάπηρης !!!!Μολονότι το επίπεδο της εκπαίδευσης μου είναι ανωτάτου επιπέδου και επιβεβαιωμένο από αντίστοιχους τίτλους Ιταλικών πανεπιστημίων και παρά το ενδιαφέρον το σεβασμό και την αφοσίωση που εκδήλωσα κατά την διάρκεια των 32 χρόνων μόνιμης παραμονής στην Ιταλία, εν τούτοις στην κάθε μου προσπάθεια για θεμελίωση ακαδημαϊκής καριέρας και επαγγελματικής αναγνώρισης, το γεγονός ότι ήμουν Ελληνίδα και χωρίς κανένα στήριγμα για την επαγγελματική μου και ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, αποτελούσα μια εύκολη λεία για κοινωνική, επαγγελματική και πολιτιστική απομόνωση.

Μια τέτοια διαπίστωση έρχεται να επιβεβαιωθεί από την πρόσφατη πράξη ηθικής βίας ,ρατσισμού, κοινωνικής, προσωπικής , επαγγελματικής και απάνθρωπης αντιμετώπισης από μέρους του ΟΑΕΔ της Bologna Από το 2011 είμαι γραμμένη στον ΟΑΕΔ της Μπολόνιας για ανεύρεση εργασίας. Από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Μάιο του 2012 περιπλανιόμουν σαν αλητισσα στους δρόμους της Μπολόνιας, περπατούσα 10 ώρες την ημέρα και όταν οι δυνάμεις μου ένοιωθα να με εγκαταλείπουν, καλούσα το Θεό μέσα από την προσευχή μου και του ζητούσα να μην με εγκαταλείψει και παράλληλα να με βοηθήσει να παλέψω αυτό το θηρίο μέσα μου που άκουγε στο όνομα αγανάκτηση και οργή και που είχε δυο φάτσες Ελληνική και Ιταλική, καθώς επίσης να με εμποδίσει να συναντήσω την κα ….., η οποία είχε επιστρατέψει όλες τις δυνάμεις της μαζι με τους συνεργάτες της για να μου γκρεμίσουν μέσα σε 2 μήνες ότι είχα καταφέρει μέσα σε 32 χρόνια, επιχειρώντας να με πείσουν να νοσηλευτώ προκειμένου να μου εκδώσουν καρτέλα ανάπηρης , στερώντας μου κάθε δυνατότητα επαγγελματικής καταξίωσης.

Με όλη την κούραση που μάζευα όλη την ημέρα κατάφερνα να πνίγω μέσα μου την αγανάκτηση και την οργή μου, αποφεύγοντας έτσι κάθε παράνομη και βίαιη πράξη που θα με καθιέρωνε παραβάτη κάποιου νόμου. Συναναστρεφόμουν με τον υπόκοσμο στο δρόμο και στα συσσίτια γιατί στον ΟΑΕΔ μου είπαν ότι μοναδική δουλειά που υπάρχει βλέπετε ( βιογραφικό μου) είναι μόνο για καθαρίστρια και εκτός αυτού έπρεπε , χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα να νοσηλευτώ και σε ψυχιατρική κλινική για να μου εκδώσουν χαρτί αναπηρίας και σαν ανάπηρη να δικαιούμαι επίδομα αναπηρίας και όχι κανονικό μισθό υγιούς ανθρώπου. Ταυτιζόμουν με τον υπόκοσμο και κάθε αλητοειδές υποκείμενο και σε κάθε αυτοκριτική μου με ταξινομούσα σε κατώτερη μοίρα δεδομένου ότι αυτοί έστω παράνομα ένα κέρδος της τάξης του 10 ευρώ έφερναν σπίτι τους, ενώ εγώ ξόδευα μόνο για την απαραίτητη επιβίωση μου.

Έφτασα να ζηλεύω ακόμη και όσους γύριζαν με ένα παλιοποδήλατο αφου δεν ήμουν σε θέση ούτε κάτι τέτοιο να έχω H καταγγελία μου ισχυροποιείται και επιβεβαιώνεται από τα επισυναπτόμενα εμαιλ που είχα ανταλλάξει με τον υπάλληλο του ΟΑΕΔ της Μπολώνιας.(βλέπε επισυναπτόμενο αρχείο allegato 1).Ζητιάνευα σχεδόν λεφτά από παλιούς συμφοιτητές,(60 ευρώ το μήνα), χωρίς χρήματα, σπίτι, δουλειά, φίλους, περπατούσα όλη την ημέρα για να μπορώ να ελέγχω την αγανάκτηση και την οργή μου, προκειμένου να αποφύγω παράλογες συμπεριφορές και αντιδράσεις, διατηρώντας την ψυχραιμία μου μπροστά σε αυτή την απαξιωτική και απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στην Ελληνική και Ιταλική μου αξιοπρέπεια.

Κατήγγειλα ην εμπειρία μου και στην αστυνομία της Μπολόνιας, δεδομένου ότι είχα να κάνω με τον υπόκοσμο, σε περίπτωση που θα συνέβαινε κάτι να είναι ενήμερες οι τοπικές αρχές της πόλης και ότι εγώ ήμουν σε δυσμενή θέση Ονόματα και στοιχεία υπευθύνων που συνωμοτούσαν στον ΟΑΕΔ της Μπολόνιας προκειμένου να με πείσουν να δεχθώ να νοσηλευτώ σε ψυχιατρική κλινική για να έχουν τη δυνατότητα να μου εκδώσουν χαρτί ανάπηρης, τα έχω καταθέσει στο Ιταλικό προξενείο της Αθήνας γραμματέας κος Καβαλλαρο Σάλβο τηλ 210 9538191 εμαιλ salvo.cavallaro@esteri.it καθώς και στο ελληνικό προξενείο του του Μιλάνου και Βενετίας grgencon.mil@mfa.gr, grcon.ven@mfa.grΕπίσης την καταγγελία μου την έχω γνωστοποιήσει στο δικαστήριο της Χάγης στο Στρασβούργο, (CEDH-Lit0.1,,,PC/MF/sbg,,,Ricorso nr 26063/07,,Filau c..Italia), στην UNESCO ,director general ,Irina Bokova, 75352 Paris 07 SP France, sec.cr@unesco.org ,στις ελληνικές και ιταλικές πρεσβείες στην Ελλάδα και Ιταλία, στο συνήγορο του πολίτη στη Μπολώνια avv.Angelo Baratelli, tel 0039-051-5276382, Fax 0039-051-5276383, αριθμος πρωτ.426/12/ΑΒ στον εισαγγελέα της Μπολώνιας, της Χαλκίδας στα συνδικάτα των δικηγόρων, στο υπουργείο εξωτερικών στην Αθήνα και τη Ρώμη, και σε αρμόδιες ελληνικές αρχές όπως ΔΟΥ Χαλκίδος, δεδομένου ότι είμαι άνεργη και αδυνατώ να ανταποκριθώ στις φορολογικές επιβαρύνσεις που έχουν επιβληθεί σε όλους τους έλληνες πολίτες.

Δηλώνω υπεύθυνα ότι αντιμετωπίζω και βιοποριστικό πρόβλημα, έχοντας θέση προς εκποίηση και το σπίτι μου στην Ερέτρια .Ζητώ την άμεση επέμβαση της κοινής γνώμης, για την ηθική λεηλασία και επαγγελματική και κοινωνική απαξίωση που έχω υποστεί από τους Ιταλικούς φορείς , κατά την διάρκεια των 32 χρόνων διαμονής στην Ιταλία, αφού ένα μέρος της περιουσίας μου αναγκάστηκα να το εκποιήσω προκειμένου να αποκτήσω γνώσεις και εμπειρίες ώστε να εξειδικευτώ στον επαγγελματικό τομέα που επέλεξα να δραστηριοποιηθώ, την εκπαίδευση. Δηλώνω υπεύθυνα ότι τα όσα καταγγέλλω ανταποκρίνονται στην αλήθεια και ζητώ από το Ιταλικό κράτος:

1.Αποζημίωση για την ηθική βλάβη που έχω υποστεί και την επαγγελματική απαξίωση από τον οργανισμό ευρέσεως εργασίας στη Μπολόνια

2.Επίδομα ανεργίας από τον αντίστοιχο οργανισμό3.Εύρεση αξιοπρεπούς εργασίας καθώς και ένα δικηγόρο. Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση επίσης σας εξουσιοδοτώ να κοινοποιήσετε την καταγγελία μου οπουδήποτε κρίνετε χρήσιμο. Αν θέλουν πόλεμο είμαι έτοιμη, στόχευαν να με αφανίσουν, πήραν όμως μια ιδέα τι σημαίνει ελληνική καρδιά και ελληνικό μυαλό. Δεν είχαν φανταστεί ότι περπατώντας και με προσευχή παλεύεις και το ποιο αδυσώπητο θηρίο που το λένε αγανάκτηση. Πάλευα.

8 μήνες να επιβιώσω, εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, το γεγονός ότι ήμουν μόνη μου, χωρίς χρήματα, δουλειά, σπίτι, φίλους, την αξιοπρέπειά μου καταρρακωμένη ,τυφλωμένοι από τη ζήλεια τους που τα κατάφερα να κάνω μια τέτοια πορεία με εξειδικευμένο βιογραφικό.. Στοιχεία επικοινωνίας Γιάννα Φιλάου, οδός Ηγελόχου 40, 34008 Ερέτρια Ευβοίας Ελλάδα Τηλ οικίας. 0030/22290/63585, κιν 0030/6945068251 giannafilau@yahoo.it

http://www.agioritikovima.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *