Τελευταία Νέα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ…

Δριμύτατη επίθεση κατά του υπουργείου Παιδείας εξαπολύει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), κατηγορώντας…

το για αιφνιδιαστική έκδοση υπουργικής απόφασης «με την οποία ανοίγει ολοήμερα ιδιωτικά, χωρίς έλεγχο από το κράτος και χωρίς, φυσικά, να πληρώνονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, την ίδια ώρα που κλείνουν δεκάδες δημόσια ολοήμερα δημοτικά σχολεία».
Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, η υπουργική απόφαση καταργεί ουσιαστικά προηγούμενο νόμο του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τον οποίο οι πρόσθετες δραστηριότητες στα ιδιωτικά δημοτικά εγκρίνονταν κατά παρέκκλιση, εάν και μόνο εάν οι δραστηριότητες ήταν σύμφωνες με το παιδαγωγικό πνεύμα που διέπει ένα σχολείο και εάν οι εκπαιδευτικοί που θα δίδασκαν στις δραστηριότητες αυτές ήταν πιστοποιημένοι από το κράτος για τα προσόντα τους και υπέγραφαν διοριστήρια, ώστε να πληρώνονται.
Όπως λέει η Ομοσπονδία, με τη σημερινή υπουργική απόφαση, αποσύρεται ο έλεγχος από κάθε πρόσθετη δραστηριότητα, άρα και από το ποιοι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν, και ανατίθεται πλήρως στους σχολάρχες.
«Οι δε εκπαιδευτικοί (;) που θα ασκούν τις δραστηριότητες αυτές δεν θα πληρώνονται, ενώ οι γονείς πληρώνουν επιπλέον δίδακτρα για τις δραστηριότητες αυτές. Το κυριότερο, κανείς, πλέον, δεν θα γνωρίζει οι άνθρωποι που θα απασχοληθούν στα ιδιωτικά ολοήμερα τι πτυχία έχουν, εάν είναι καταρτισμένοι, με αποτέλεσμα να εγείρεται σοβαρότατο ζήτημα ασφάλειας των μαθητών».
Η ΟΙΕΛΕ κατηγορεί το υπουργείο ότι «επιχειρεί με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Αφενός μεν να διώξει παιδιά από το δημόσιο και να τα στείλει δια της βίας στο ιδιωτικό σχολείο καθώς οι εργαζόμενοι γονείς δεν θα έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους, αφετέρου δε, από τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί δεν θα πληρώνονται τις πρόσθετες ώρες που θα εργάζονται, οι σχολάρχες θα βάλουν στην τσέπη τους μερικά ακόμη εκατομμύρια ευρώ που θα προστεθούν στα 50 εκατομμύρια που τους έχει ήδη χαρίσει μέσα από την τσέπη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (νέο μισθολόγιο-αύξηση ωραρίου) ο κ. Αρβανιτόπουλος».
Η Ομοσπονδία καταλήγοντας προαναγγέλλει πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη:
«Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που πολιτική ηγεσία Υπουργείου από την εποχή της Χούντας προχωρά σε τέτοια προκλητική πριμοδότηση μιας χούφτας επιχειρηματιών εις βάρος εκπαιδευτικών, αλλά και γονέων. Είναι, επίσης, η πρώτη φορά στην εκπαιδευτική ιστορία της πατρίδας μας (όπως είδαμε με την τεχνική εκπαίδευση και σήμερα με την πρωτοβάθμια) που το κράτος αφαιρεί ετσιθελικά τμήμα δημόσιου αγαθού από την κοινωνία και το μετατρέπει σε εμπορικό προϊόν. Η ΟΙΕΛΕ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και για το άθλιο αυτό νομοθέτημα του Υ.ΠΑΙ.Θ. που εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για συρρίκνωση της δημόσιας Παιδείας και για μετατροπή του κοινωνικού αγαθού για όλους σε προνόμιο για λίγους».

Πηγή: Fimotro

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *