Η Τουρκία απειλεί με “ισοπέδωση” την Συρία αν … αμυνθεί! – Τι σχέση έχει η Ελλάδα

“Aν η Συρία τολμήσει να επιτεθεί στην Τουρκία ως αντίποινα για την επίθεσή μας εναντίον της, θα την ισοπεδώσουμε” δήλωσε ο Γιαλσίν Ακντογάν, βασικός σύμβουλος σε θέματα πολιτικής του πρωθυπουργού της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ουσία απαίτησε η …..
Συρία να μην αντιδράσει ακόμα και αν δεχθεί επίθεση από την Τουρκία και αυτού του είδους οι στρατηγικές προσεγγίσεις καλό είναι να προσεχθούν από την Αθήνα.

Η Άγκυρα μπορεί να εξαπολύσει τέτοιες απειλές εκ του ασφαλούς κια προς τα δυτικά της: Οι εκατοντάδες πύραυλοι εδάφους-εδάφους Yildirim-1/-2 ακτίνας δράσης μέχρι 500 χλμ. ανάλογα με το βάρος της κεφαλής που φέρουν, τους οποίους διαθέτει τις δίνουν αυτό το δικαίωμα χωρίς καν να εμπλέξει την Αεροπορία ή το Ναυτικό της.

Ήδη αυτοκινούμενοι εκτοξευτές Yildirim έχουν μεταφερθεί σε βάσεις κοντα στα σύνορα με την Συρία.

Και αν στην περίπτωση της Συρίας σε μια κατεστραμμένη χώρα “ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται” αυτό δεν ισχύει το ίδιο και για την καλοζωισμένη Ελλάδα.

Και όπως προαναφέραμε: Για τους Yildirim-1/-2 δεν υπάρχει απάντηση απο ελληνική πλευράς και φυσικά δεν θα υπάρχει απάντηση ούτε και τα νέα πυραυλικά συστήματα πολύ μεγαλύτερης ακτίνας δράσης.

Και συμπλήρωσε ο Γιαλσίν Ακντογάν: «Η Τουρκία έχει την δύναμη και την ισχύ να πραγματοποιήσει την απειλή της».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *