Η έρημη πόλη ( ή μια κραυγή αγωνίας για τον Πολιτισμό)

Ξάφνου έσκασε η πληροφορία για την ανάπτυξη των Νομικών Προσώπων του πολιτισμού (είναι ο μόνος τομέας που γνωρίζω και μπορώ να εκφέρω γνώμη) στην Λαμία μέσω της συρρίκνωσης…σε γραφεία!
Φαίνεται ότι πράγματι η αντίληψη των κρατούντων σ’ αυτή την πόλη για τον πολιτισμό είναι γραφειοκρατική και μόνο.
Τα γραφεία όμως δεν είναι…..
Ωδείο, Φιλαρμονική, Πινακοθήκη κλπ. Είναι δήθεν. Δεν οραματίζονται. Διεκπεραιώνουν.
Ήδη τα υπάρχοντα συμβούλια των πολιτιστικών Ν.Π.Δ.Δ στη Λαμία πάσχουν-στην πλειοψηφία τους-από άγνοια έως ελλιπή γνώση του αντικειμένου.
Φαντάζεστε τι θα γίνει με την κατάργηση; Όταν οι δημοτικοί υπάλληλοι θα πρέπει να γνωρίζουν και να αποφασίζουν για 17 νομικά πρόσωπα μαζί;Ο ήδη δύσκολος σχεδιασμός και έλεγχος θα γίνει αδύνατος.Στο έργο του πολιτισμού που ήδη στη Λαμία παράγεται μέσα σε αντίξοες συνθήκες θα στηθούν εμπόδια ανυπέρβλητα.

Κύριε Δήμαρχε
Κάθε πόλη που αναπτύσσεται αποκτά όλο και πιο εξειδικευμένα νομικά πρόσωπα και εκπαιδευμένους συμβούλους.Η συγκέντρωση-συρρίκνωση είναι φόβος ή ομολογία αποτυχίας.
Οδηγεί στη μη παραγωγή έργου.
Είναι σμίκρυνση της πόλης.
Δεν είναι λοιπόν λύση η συρρίκνωση.Λύση είναι η αντιστροφή της μίζερης πορείας μας,η αναζήτηση έγκυρων ιδεών και προσώπων που μπορούν να τις υλοποιήσουν.
Πρέπει να βρείτε Διευθυντές και Συμβούλους με ιδανικά.Διευθυντές μύστες που να σας καθοδηγούν προς το φως και να σας αντιστέκονται.Να σας εγκλωβίζουν στα συμβούλια με τα φωτεινά τους σχέδια.Να αποτρέπουν τη συρρίκνωση.Οι αυτόφωτοι καλλιτέχνες και μύστες δανείζουν τα φώτα στους πολιτικούς που τους λένε φωτισμένους όταν επανεκπέμπουν αυτό το φως.Εσείς μοιάζει να απελπιστήκατε.Κάποιοι σκοτεινοί σας σύμβουλοι σας οδηγούν στην έρημο των γραφείων.

Μην πείθεστε: η ανάπτυξη στην Ελλάδα-Ναι και στην Λαμία-είναι μονόδρομος:
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΌΣ.

Σκεφτείτε μόνο ένα:Να αναδεικνύατε όπως έπρεπε, όπως τους άξιζε τις Θερμοπύλες(στον υπόλοιπο κόσμο θεωρείται το σημείο όπου ο πολιτισμός της Δημοκρατίας και της ελεύθερης βούλησης, οδηγήθηκε οικειοθελώς στο θάνατο για να υπερασπίσει τα ιδανικά, που έγιναν βάση σε κάθε σύνταγμα ελεύθερης χώρας!).Τι μεγαλείο!Είναι πρώτιστο καθήκον μας!Γιατί σ’ εκτιμούν μόνο όταν έχεις αυτοεκτίμηση.

Αυτό σας συμβουλεύω να κάνετε.Να φυλάξετε Θερμοπύλες!
Ευχαριστώ που δεν θα με ακούσετε.

4/2/2011
Δεν πείστηκε τότε ο Δήμαρχος κι έρχεται σήμερα να κάψει κι όσες ευκαιρίες του δίνει ο Καλλικράτης.
Του φωνάζω λοιπόν:
Δήμαρχε σ’αυτή την πόλη και σ’ αυτή τη στιγμή της χώρας ή θα πας με τους πολλούς και βαρβάρους σαν Εφιαλτης ή με τους λίγους κι Ελληνες σα Λεωνίδας
(έλληνας με τη σημασία του πολιτισμένου ανθρωπου)

Διάλεξε Δήμαρχε!

Με τιμή
Ο απ’ τη μεριά των λίγων Δημήτρης Κοντογιάννης

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε στον Λαμιακό Τύπο στις 16/6/2007 από τον Δημήτρη Κοντογιάννη και είναι εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα (οι μόνες αλλαγές είναι αυτές με τις κόκκινες επισημάνσεις).
Φίλε Δημήτρη,όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα και την σημερινή πεζή πραγματικότητα, ο Δήμαρχος δεν σε άκουσε τότε.
Σήμερα θα ακούσει τις φωνές που τον προειδοποιούν για τον Πολιτιστικό μαρασμό που επιχειρείται ως πολιτική πλέον επιλογή του;

http://pepla.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *