Τα στερνά τιμάνε τα πρώτα

Τα στερνά τιμάνε τα πρώτα. Μια παροιμία για τους ηλικιωμένους, που είναι μια προέκταση της σκέψης του Δημοσθένη στον Α΄ Ολυνθιακό: « Προς γαρ το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται». …..
Ισχύει για όλους τους ανθρώπους, άσημους και διάσημους, και ιδιαίτερα για όσους έχουν ένα ένδοξο παρελθόν, όπως ο 92χρονος Μανόλης (ή Μανώλης) Γλέζος. Για όλους τους Έλληνες αποτελεί ένα ζωντανό σύμβολο της Εθνικής μας Αντίστασης εναντίον των Ναζιστών, με την ενέργεια του – μαζί με τον συνομήλικό του Απόστολο (Λάκη) Σάντα (1922-2011) – να κατεβάσει την ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη, τον τόπο της Δημοκρατίας.

Οι Έλληνες θα ήθελαν τον Μαν. Γλέζο υπεράνω Κομμάτων, για να παραμείνει μια προσωπικότητα που εκφράζει σε εθνικό επίπεδο τη φιλοπατρία, τη γενναιότητα, το ήθος και την Παράδοση του Έθνους. Εκείνος προτίμησε να αναμιχθεί στην πολιτική, με όχι πάντα πετυχημένες αποφάσεις και ενέργειες. Παρόλα αυτά οι Έλληνες του δείχνουν μιαν εκτίμηση και μιαν ανεκτικότητα. Σεβόμενοι την προσφορά του και τα βάσανα που υπέστη για την ιδεολογία του, ξεχνούν ότι έλαβε το ………………………………..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *