“Σκληρή ζωή; Γυρίστε στην πατρίδα σας”…

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μία καμπάνια του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών με αφίσες που καλούν τους ξένους να “γυρίσουν στις πατρίδες τους”, η οποία θα διαρκέσει ως τις αρχές του Οκτωβρίου. Βουλευτές μίλησαν για “ντροπή”.

Οι αφίσες αναφέρουν συγκεκριμένα: …
“Η ζωή εδώ είναι σκληρή; Η επιστροφή στην πατρίδα είναι εύκολη”, ενώ σε μία άλλη παραλλαγή αναφέρουν πως μπορούν να γυρίσουν στις πατρίδες τους με πτήσεις που θα πληρώσει η Βρετανία.

Μέλος του σκοτσέζικου κοινοβουλίου χαρακτήρισε την καμπάνια “ξενοφοβική”, κάνοντας αναφορά στα γεγονότα της Συρίας. “Αρκεί να ρίξουμε αυτή τη στιγμή μία ματιά σε όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή για να καταλάβουμε πώς είναι αυτή η ‘πατρίδα’, για ορισμένους ανθρώπους” ανέφερε.

“Θεωρεί η κυβέρνηση ότι είναι σωστό να λέει κανείς σε πρόσφυγες να γυρίσουν εκεί; Το μόνο που εξυπηρετεί είναι να κάνει τους ευάλωτους αυτούς ανθρώπους να νιώσουν και ανεπιθύμητοι και να προωρήσει τις ρατσιστικές προκαταλήψεις”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Αυγούστου, υποβλήθηκαν μηνύσεις κατά υπουργών καμπάνια με αφίσες που μετέφεραν λεωφορειάκια στο Λονδίνο, οι οποίες έλεγαν: “Είστε παράνομα στη Βρετανία; Επιστρέψτε στην πατρίδα σας αλλιώς θα συλληφθείτε”

Πηγή: Nooz.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *