Απομακρύνετε τη γκρίνια από τη σχέση σας…

Η γκρίνια όχι μόνο δημιουργεί ένταση, αλλά δεν οδηγεί και πουθενά…
Αν είστε κακόκεφοι πολύ πιθανόν ο σύντροφός σας να χάσει την αφοσίωσή του και τη συγκέντρωσή του σε εσάς. Αν κάποιος δεν σας δίνει αυτό που θέλετε, σκεφτείτε τι κάνετε και δε λειτουργεί. Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Συζητήστε ήρεμα και μέσα από ένα σωστό διάλογο… δώστε εναλλακτικές λύσεις.

Και θυμηθείτε να ισορροπείτε οποιαδήποτε κριτική με μια δόση θετικής σκέψης. Κατά την υποβολή των αιτημάτων σας, τα οποία μπορούν να θεωρηθούν πολλές φορές ως γκρίνια, αναφέρετε και τα θετικά στοιχεία της σχέσης σας. Έτσι, θα μπορέσει η σχέση σας να ανακάμψει και να βρει ξανά την ηρεμία και ευτυχία που είχε στην αρχή.

Αναλογιστείτε πως τα συναισθήματα παίζουν μεγάλο ρόλο στην γκρίνια, πράγμα που σημαίνει ότι οι γυναίκες, οι οποίες δρουν περισσότερο συναισθηματικά, συνήθως κατέχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν.

Οι γυναίκες κατέχουν το λεγόμενο «μερίδιο του λέοντος» στην γκρίνια. Επειδή πολλές γυναίκες θεωρούν ότι είναι δύσκολο να επικοινωνήσουν άμεσα τις ανάγκες τους, πέφτουν συχνά στην παγίδα της γρίνιας και μέσω αυτής προσπαθούν να πάρουν αυτό που θέλουν και χρειάζονται από τον σύντροφό τους. Δυστυχώς, όμως, το κλαψούρισμα και η γκρίνια δεν ευχαριστεί κανέναν άνθρωπο και έτσι κάπως, γεννιέται ένας φαύλος κύκλος, στον οποίο η γυναίκα ωρύεται και τελικά πολλές φορές η σχέση δεν αντέχει τόση ένταση και οδεύει προς τον χωρισμό.

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *