Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η Σοφία Πεπόνη από τη Μυτιλήνη

To πάλεψε, αλλά τελικά έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η Σοφία Πεπόνη.

Η 38χρονη με καταγωγή από τη Μυτιλήνη είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο με τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ο δύσκολος αγώνας ζωής που χρόνια έδινε η Σοφία Πεπόνη πέρασε από….
πολλά στάδια. Το πάλεψε 6 χρόνια!!! Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γερμανία. Παράλληλα με τον αγώνα ζωής, οι οικείοι της είχαν ριχτεί στη μάχη και μιας άλλης προσπάθειας, να συγκεντρώσουν τα αναγκαία για τις πολυδάπανες θεραπείες στο εξωτερικό χρήματα. Σε αυτήν την προσπάθεια εξόχως συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των ανθρώπων της Μυτιλήνης που είχαν ιδιαιτέρως ευαισθητοποιηθεί απ’ την περιπέτεια της νεαρής μητέρας. Η Σοφία Πεπόνη, το γένος Παπαϊωάννου, όπως είπαμε είχε καταγωγή απ’ τη Μυτιλήνη, στην οποία και συνεχίζουν να ζουν στενοί συγγενείς της απ’ την οικογένεια της μητέρα της, ενώ η ίδια είχε δημιουργήσει το σπιτικό της με δύο παιδιά στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάννης Πλούταρχος λίγο πριν κλείσει το φετινό καλοκαίρι (24 Αυγούστου 2012) έδωσε συναυλία στη Θεσσαλονίκη, τα έσοδα της οποίας προσφέρθηκαν στη Σοφία.

Ο «γολγοθάς»…

Όλα ξεκίνησαν απ’ τη διάγνωση καρκίνου στον μαστό και την πρώτη επέμβαση στη Θεσσαλονίκη. Το δεύτερο και μεταστατικό χτύπημα της νόσου προέκυψε πέντε χρόνια αργότερα, το 2011, όταν και εντοπίστηκε τον Ιούνιο καρκίνος στα οστά. Η νεαρή γυναίκα χειρουργήθηκε για δεύτερη φορά, δίχως όμως να βρει τη γιατρειά της, αφού υπήρξε και νέα μετάσταση με πολλαπλές «εστίες» στο συκώτι. Αρχές Ιανουαρίου, οι νέες εξετάσεις έδειξαν και νέα επιδείνωση, με γενικευμένες μεταστάσεις σε διάφορες περιοχές της κοιλιακής χώρας, κοντά στη μήτρα, στο συκώτι, αλλά και στα οστά.

Η οικογένειά της είχε δημιουργήσει σελίδα στο Facebook με την ονομασία «Δώσε Ελπίδα Ζωής», προσδοκώντας στη συγκέντρωση χρημάτων που θα βοηθούσαν τη Σοφία Πεπόνη να υποβληθεί σε εξειδικευμένες και ιδιαίτερα ακριβές θεραπείες στη Γερμανία και στο Παρίσι, αφού η μόνη ελπίδα που της είχαν δώσει αφορούσε σε μια θεραπεία με ολική ογκο-υπερθερμία, μία διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο καταπολέμησης του καρκίνου που εφαρμόζεται συμπληρωματικά με τη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία.

Συγκίνηση

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της πλήθος μηνυμάτων στο Facebook προσπάθησαν να απαλύνουν τον πόνο της οικογενείας.

Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15/10/2012 και ώρα 17:00 στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου στις Συκιές της Θεσσαλονίκης.

lesvosnews.net

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *