Αλέξης Τσίπρας: «Η Εκκλησιά να είναι Ορθόδοξη κι ας ανάβουν όλοι κερί»!

Με μία φράση του Χαρίλαου Φλωράκη απάντησε ο Α. Τσίπρας στις κατηγορίες που δέχεται ότι προσεγγίζει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής: «η εκκλησιά να είναι ορθόδοξη κι ας ανάβουν όλοι κερί»!

«Δεν μας αξίζει να μας κυβερνά μια τέτοια κυβέρνηση» είπε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του από το Ηράκλειο της Κρήτης και πρόσθεσε ότι «η λαϊκή θέληση θα ξεσπάσει την Κυριακή σαν θύελλα. Και θα σαρώσει τα μνημόνια, τους μεταπράτες της πατρίδας και τους εντολοδόχους τους κυρίας Μέρκελ και του κου Σόιμπλε».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «αφήνουμε πίσω τη παλιά Ελλάδα της αναξιοπρέπειας, της υποταγής, της αδικίας, της λεηλασίας. Και χτίζουμε μαζί, την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής, της δημοκρατίας».

«Η Ελλάδα των Καννών, που η Μέρκελ, ο Γιούνγκερ, ο Σόιμπλε και ο Μπαρόζο, αποφάσιζαν και διόριζαν κυβερνήσεις, πέρασε ανεπιστρεπτί. Από Δευτέρα ο λαός μας με τη ψήφο του, βάζει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα.

Μια Ελλάδα με φωνή, αξιοπρέπεια και υπόσταση στην Ευρώπη. Που δε θα τρώει καρπαζιές, ούτε θα ζητάει ελεημοσύνη».

Ο κ. Τσίπρας καταφέρθηκε και εναντίον του Σόιμπλε λέγοντας: «Έχει να θυμάται ο κος Σόιμπλε. Και δικαιολογημένος ο εκνευρισμός του. Γιατί από Δευτέρα δε θα έχει να κάνει με υποτακτικούς. Θα έχει να κάνει με τη δική σας απόφαση.

Με την απόφαση του λαού μας να ξανακερδίσουμε τη περηφάνια μας, την αξιοπρέπειά μας. Την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία στη πατρίδα μας. Αλλά επαναλαμβάνω, τον κατανοώ τον κο Σόιμπλε, είναι λογικό να είναι λίγο εκνευρισμένος.

Αυτούς που δε κατανοώ είναι τον κο Σαμαρά και το κο Βενιζέλο. Που όχι μόνο δεν καταδίκασαν τη νέα άθλια παρέμβαση στα εσωτερικά μας, αλλά τη διακινούν και ως τρόπαιο προεκλογικό. Είναι να ντρέπεσαι γι’ αυτούς, φίλες και φίλοι. Να ντρέπεσαι για λογαριασμό τους».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε τον Βενιζέλο αυλάρχη της ακροδεξιάς: «Και ο εταίρος του, ο κύριος Βενιζέλος, δεν ντρέπεται που ξέχασε όλα τα συνθήματα. Όλες τις υποσχέσεις. Όλο τον κόσμο που πίστεψε στο κόμμα του.

Τους νέους, τους συνταξιούχους, τους ομολογιούχους, τους μη προνομιούχους. Και έγινε μέγας αυλάρχης στην αυλή του Σαμαρά,. Ακόλουθος της ακροδεξιάς, συνεργός στην ύβρη κατά του ελληνικού λαού».

Δεν μας αξίξει αυτή η κυβέρνηση είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση. Δεν μας αξίζει ο ολοκληρωτισμός της υποταγής στο Βερολίνο και στα μνημόνια. Δεν μας αξίζει το καθεστώς του φόβου, του ζόφου, της ανεργίας, της αγριότητας και της καταστροφής.

Δεν μας αξίζει η Ελλάδα της κλεπτοκρατίας, της τραπεζοκρατίας, της εκφυλισμένης ελίτ που ελέγχει την οικονομία και την εξουσία χρόνια τώρα».

Για τις κατηγορίες που δέχθηκε ότι προσεγγίζει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε μια φράση του Χαρίλαου Φλωράκη που έλεγε «η εκκλησιά να είναι ορθόδοξη κι ας ανάβουν όλοι κερί». Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Εγώ θα θυμηθώ αντί για απάντηση σε όλους αυτούς που βρίσκονται σε κατάσταση απώλειας ψυχραιμίας, μια φράση που άρεσε και την έλεγε συχνά ο αείμνηστος ο Χαρίλαος, που χθες συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από το θάνατό του: “η εκκλησιά να ‘ναι ορθόδοξη και όποιος θέλει ας ανάβει κερί”.

Εμείς λοιπόν καλούμε όλες τις ελληνίδες και όλους τους έλληνες, ανεξάρτητα από το αν ήταν δεξιοί, αριστεροί ή κεντρώοι. Σε αυτές τις εκλογές να ενώσουν τη φωνή, την αγωνία, την ελπίδα τους, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για την ζωή τους, ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον των παιδιών τους. ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα».

Θα ταράξουμε την Ευρώπη είπε ο κ. Τσίπρας και εκτίμησε ότι το βράδυ των ευρωεκλογών η Μέρκελ θα βλέπει στην τηλεόραση τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα. «Θα κάνουμε την διαπραγμάτευση που δεν έγινε ποτέ» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *