Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, περικοπές και εργασιακά στο ίδιο νομοσχέδιο

«Συζητήσαμε όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για τα προαπαιτούμενα, για να είμαστε έτοιμοι μέχρι την Τετάρτη που θα γίνει το Εurogroup», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ.Στουρνάρας τόνισε ότι στο Εurogroup της επόμενης…
Τετάρτης, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα παρουσιάσει στους 16 ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών «την πρόοδο που έχει γίνει» και πρόσθεσε «φαντάζομαι θα γίνει κάποια εισήγηση από την τρόικα και θα παρουσιαστεί η πρόοδος που έχει γίνει για τις πολιτικές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στα εργασιακά και τις περικοπές των δημοσίων δαπανών κατά 13,5 δισ.ευρώ μέσω μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις θα κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη.

Σε ερώτηση αν τελικώς θα επιτευχθεί συναίνεση και συνεννόηση ή θα υπάρξει αδιέξοδο λόγω της επιδίωξης του ΠΑΣΟΚ και κυρίως της ΔΗΜΑΡ να αλλάξουν τα μέτρα για τα εργασιακά, ο κ. Στουρνάρας αρκέστηκε να πει: «Εγώ είμαι πάντα αισιόδοξος άνθρωπος».

Μάλιστα ο υπουργός των Οικονομικών επέμεινε ότι εργασιακές αλλαγές και πακέτο περικοπών των κρατικών δαπανών θα κατατεθούν μαζί στη Βουλή.

«Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο», είπε ο κ.Στουρνάρας διευκρινίζοντας ότι περίπου μαζί με το πακέτο δημοσιονομικών και εργασιακών μέτρων θα κατατεθεί και ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2013.

Εις ό,τι αφορά τις λεγόμενες προαπαιτούμενες δράσεις (prior actions), ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος για την υλοποίηση των 89 μεταρρυθμίσεων. «Θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες», είπε ο κ.Στουρνάρας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *