Δεν πάει άλλο με αυτό το ΠΑΣΟΚ

Με παρέμβασή του στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Χρήσρος Αηδόνης άφησε να διαφανούν οι προθέσεις του για την υπερψήφιση των μέτρων που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση Σαμαρά, ταυτόχρον ωστόσο….
κράτησε και σοβαρές αποστάσεις από την Ιπποκράτους και τους ηγετικούς χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου, διατυπώνοντας σοβαρές ενστάσεις για το κατά πόσο οδηγούν το Κίνημα σε πολιτική ανάκαμψη.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Δράμας και τ.Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρήστος Αηδόνης, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πα.Σο.Κ έκανε την ακόλουθη παρέμβαση.

“Κάτω από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, οι θυσίες είναι απαραίτητες. Δεν μπορεί όμως το πολιτικό σύστημα να εξαντλείται σε μονομερείς πολιτικές όπου η συμμετοχή στη συλλογική προσπάθεια αφορά μόνο στα αδύναμα στρώματα.

Σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να συμμετέχουν όλοι και ιδιαίτερα όσοι κατέχουν τον πλούτο της χώρας. Τα πολιτικά μέτωπα που πρέπει να ανοίξει μια δημοκρατική παράταξη είναι αυτά, ενισχύοντας το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης

Το μέτωπο της φόροαποφυγής παραμένει αλώβητο και καταγράφεται σε όλες τις εκθέσεις της τράπεζας της Ελλάδας . Δεν μας τιμά όταν στις εκθέσεις της η τράπεζα της Ελλάδας συνεχίζει να αναφέρει, πως εάν προσεγγίζαμε το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ στα φορολογικά έσοδα θα εξασφαλίζαμε 9,5 δις ευρώ έσοδα μόνο απο το ΦΠΑ. Αυτό ήταν το μέτωπο στο οποίο έπρεπε να αναμετρηθούμε με σταθερότητα απο την αρχή, και όχι να καταφεύγουμε σε μονεταριστικές αφηγήσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Ο κίνδυνος για την χώρα μου δεν είναι σήμερα η οικονομική ανέχεια αλλά η δημοκρατική εκτροπή και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει.

Όσο ενδυναμώνεται το αίσθημα της αδικίας τόσο η δημαγωγία και η αδιέξοδη περιπλάνηση θα κυριαρχούν.

Η ενίσχυση των άκρων και ιδιαίτερα της ακροδεξιάς βρίσκει πρόσφορο έδαφος μέσα στις αδυναμίες του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που δείχνει ανήμπορο να παράξει ουσιαστικές λύσεις.
Η παράταξη συρρικνώνεται

Το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί ανακοπή και χρειάζεται ενα σοκ αναγέννησης
Δεν μπορούμε να είμαστε κλεισμένοι στο κέλυφος του δικού μας μικρόκοσμου και να παριστάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτε.
Κανείς μας δεν έχει δικαίωμα με την σιωπή του να ανεχθεί μια πορεία συντριβής. Πρέπει να εγκαταλείψουμε το πεδίο της αδράνειας που νομοτελειακά μας οδηγεί στην καθίζηση. Να πάρουμε τις πρωτοβουλίες, να επαναφέρουμε την δημιουργικότητα που μας ξεχώριζε σαν παράταξη, να απαντήσουμε στο μέλλον.
Είναι ώρες ευθύνης και δεν χρειάζονται κραυγές, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις που θα μας απελευθερώσουν θα μας κάνουν πιο δυνατούς.

Βρισκόμαστε σήμερα και πάλι κάτω απο συνθήκες ενός ωμού πολιτικού εκβιασμού. Προσωπικά θα στηρίξω τη συμφωνία των 3 αρχηγών αλλά είναι απαραίτητη η ενημέρωση μας ώστε να αποτρέψουμε άδικες επιλογές.

Κατάγομαι απο την ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα απο χωριό.
Ξέρω πολύ καλά, ότι αν υπάρξουν και πάλι άδικα μέτρα που θα περιορίζουν το εισόδημα και τις συντάξεις του αγροτικού πληθυσμού πολύ δύσκολα θα ξανασυναντήσουμε τους ανθρώπους των δικών μας κοινωνιών. Είναι απαραίτητη η ενδελεχής εξέταση τους και γι αυτό χρειάζεται η ενημέρωση μας.

Δεν μπορεί κανείς Σαμαράς να μας στέλνει τελεσίγραφα όταν η προσωπική του στάση κατά την προηγούμενη περίοδο τον έχει κατατάξει στο πάνθεον του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

Σήμερα η χώρα δεν θα ήταν εδώ, αν είχε συνταχθεί ο κύριος Σαμαράς στο μέτωπο ευθύνης την προηγούμενη περίοδο και δεν είχε εξαντληθεί στην αντιμνημονιακή ακροβασία.

Σε ο, τι με αφορά δε, δεν με ενδιαφέρει να συμμετέχω σε καμία προσπάθεια που θα μετατρέπει το χώρο μας σε συνιστώσα της ΝΔ η ακόμη σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

Πιστεύω οτι η δημοκρατική παράταξη αξίζει κάτι καλύτερο”, ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή από την παρέμβαση του Χρήστου Αηδόνη στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *