Τρίζουν τα… κόκκαλα των Σαλαμινομάχων

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Θυσία στους Κινέζους επενδυτές της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά γίνεται η ιστορική περιοχή, όπου έγινε η ναυμαχία της Σαλαμίνας. Οι τάφοι των Σαλαμινομάχων και ο βυθός, όπου βρίσκονται ακόμα υπολείμματα των αρχαίων πλοίων της ιστορικής ναυμαχίας θα…..
μετατραπούν σε προβλήτες και θα χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των κινέζικων πλοίων, που θα περνάνε από την Ελλάδα.
Στη συμφωνία, που υπέγραψαν με τον ΟΛΠ οι Κινέζοι της COSCO το ξεκαθαρίζουν ρητά: «Μην μας δημιουργείται προβλήματα με ιστορικούς χώρους κ.λ.π. σε περιοχές που θα χρησιμοποιούνται για καθαρισμό και αμμοβολές των πλοίων μας».
Το θέμα έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβρη, όταν έφτασε κατεπείγον τηλεφωνικό σήμα στο λιμεναρχείο Πειραιά από του υπουργείο Πολιτισμού που ζητούσε να διακοπούν αμέσως εργασίες υδροβολής και αμμοβολής σε πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο στην Κυνοσούρα Σαλαμίνας.
Δέκα μέρες αργότερα ο γενικός διευθυντής του ΟΛΠ, Παναγιώτης Πετρουλής με έγγραφό του προς το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Εργασίας ζητούσε να απορριφθεί το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού τονίζοντας ότι: «η απαγόρευση των εργασιών αυτών θα αποτελέσει λόγο μη προσέγγισης πλοίων για επισκευή στον Πειραιά».
Ένα ακόμη φαινόμενο του ξεπουλήματος της Ελλάδας τον τελευταίο καιρό.

NEWSBOMB

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

 1. Ανώνυμος

  Σιγά μην στάξει η ουρά της γαϊδάρας!
  Εδώ ο αλοδαποαρχιεπίσκοπος παρέδωσε Ιερά και όσια, στους ήρως θα σταματήσουν;;;;;;

  Reply
 2. ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ

  //ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ///// ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ///// ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΝΗ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΡΟΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ///////ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΓΕΛΑΣΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΓΕΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ//// ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ////// ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ////// ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ……..

  Reply
 3. acheloidahellenic

  15χιλιάδες χλμ, ακτογραμμής διαθέτει η Ελλάδα..Δε βρέθηκε κάποιός άλλος χώρος;; ΑΙΣΧΟΟΟΟΟΟΟΟΣ..Γι αυτό σας ψηφίσαμε;;;…Ντρέπομαι ειλικρινά..

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *