Τελευταία Νέα

“Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται…” Μύθοι και Πραγματικότητα

“Ε ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται”…
Κλασική έκφραση Νεοελλήνων που με την πρώτη ευκαιρία που κάποιος τους ταλαιπωρεί ή κάπου αδικούνται, ρίχνουν το ανάθεμα στη Δημοκρατία και όχι σε αυτόν που τους πείραξε. Κλασική νεοελληνική συμπεριφορά.

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο του πραξικοπηματος του 1967 και της επιβολής της Δικτατορίας θα αναφερθω σε διάφορα ζητήματα που επικαλούνται οι νοσταλγοί του καθεστώτος για να…..
μας πείσουν πόσο καλά τα έκανε η Χούντα και θα δούμε τι πραγματικά συνέβαινε.

Αυτή η, ελαφρά τη καρδία, επίκληση των δικτατόρων συνταγματαρχών σιγά σιγά γίνονται βίωμα σ αυτούς που την επιχειρούν.

Κι όμως στην αφορμή για την επίκληση αυτή, συνήθως έχουν δίκιο.
Πήγε κάποιος να πάρει ένα χαρτί στο Δημόσιο και του αλλάξανε τα φώτα στο πήγαινε-έλα. Περιμένει να εράσει ο δρόμος απ το σπίτι του στο χωριό και είναι ένας που στηλώνει τα πόδια και δεν αφήνει τον δήμο ή τη νομαρχία να κάνουν τη δουλειά τους.
Επίσης ασυδοσία, εγκληματικότητα, σκάνδαλα, ρουσφέτι κλπ.
Όλα τα παραπάνω προφανώς δικαιολογούν μια αγανάκτηση.
Ας δούμε όμως το ρόλο των δικτατόρων στα ανάλογα περιστατικά:
Ως προς τους δρόμους, είναι πολύ εύκολο για ένα απολυταρχικό καθεστώς να επιβαλλει σε κάποιον κάτι. Και ναι, όταν έχει δίκιο το Κράτος και άδικο ο πολίτης, τότε η επιβολή της απόφασης είναι βολική για την κοινότητα.
όταν όμως έχει άδικο το Κράτος και δίκιο ο πολίτης;
Όταν ο πολίτης είμαστε εμείς; Κι όταν η αυλή που θα κόψουν για να περάει ο δρόμος είναι η δική μας; Όταν το σπίτι που απαλλοτριώνεται είναι το δικό μας;
Εκ του ασφαλούς, όταν πρόκειται για τους άλλους, ο καθένας μας μπορεί να λέει “ε ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται”. Μέχρι να χτυπήσει τη δική μας πόρτα.

Σκάνδαλα: για να ύλοποιηθεί ένα έργο στη σημερινή Ελλάδα πρέπει να περάσει από 15 επιτροπές, θα γίνει δημόσιος διαγωνισμός, θα καθυστερήσει μετά το έργο γιατί θα εκβιάσει ο εργολάβος, θα γίνει η σχετική υπερκοστολόγηση και τα γνωστά.
Δηλαδή στη Χούντα που αναλάμβανε μια εταιρεία το έργο, έτσι, επειδή γούσταρε ο τάδε συνταγματάρχης, επειδή δικός του φίλος ήταν, με όση ιδιοτέλεια κρύβουν αυτά από πίσω, ήταν καλά; Η μήπως νομίζει κανείς πως υήρχε διαφάνεια.
Απλά δε χρειαζόταν να κάνουν υπερκοστολόγηση ενός έργου, όπως κάνουν σήμερα προκειμένου να δικιολογήσουν υπερβολικές κρατικές δαπάνες, αφού τότε οι εξουσιάζοντες δεν ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν λόγο σε κανέναν και για τίποτα. Δεν μπορούσε να τους αντιμιλήσει κανείς. Δεν μπορούσε να διαμαρτυρηθεί κανείς. Διότι αμέσως θα χαρακτηριζόταν κομμουνιστής και αναρχικός και θα τον έτρωγε η μαρμάγκα. Για την ιστορία τους κομμουνιστές τους αποκαλούσαν κυρίως αναρχικούς οι καθεστωτικοί, προσπαθώντας έτσι να προσδώσουν αρνητική, για το “φιλήσυχο” πολίτη, χροιά στην ιδολογία τους.
Τελοσπάντων, σημασία έχει ότι αφού το καθεστώς δεν είχε να δώσει λόγο σε κανέναν, οι απίστευτες προμήθειες που έδινε από δω κι από κει δε χαραξτηρίζονταν ως σκάνδαλα. Από ποιους να χαρακτηριστούν άλλωστε;
Για παράδειγμα, εάν ανώτερος άρχων μιας κυβέρνησης πήγαινε σήμερα μια εκδήλωση και έδινε μια επιταγή 1 εκατομμυρίου ευρώ σε μια εταιρεία, χωρίς να διευκρινίζει το λόγο που αυτή η χορηγία δίνεται, θα θεωρύνταν κάνδαλαο μεγατόνων. Όταν όμως ο Στυλιανός Παττακός παρέα με τον Γ.Γ.Α τότε κ. Ασλανίδη παρέδωσαν μια επιταγή 1 εκ. ευρώ στον Ολυμπιακό Πειραιώς… έτσι, για το γούστο τους, τότε φυσικά δε μπορούσε να μιλήσει κανείς για σκάνδαλο. Απεναντίας, φωτογραφίζονταν όλο καμάρι και τους έβγαζαν “πρώτη μούρη” στις εφημερίδες με την παράδοση της επιταγής.
Αν γινόταν κάτι τέτοιο σήμερα, οι γνωστοί νοσταλγοί θα φώναζαν “ε ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται”…

Δημόσια έργα. Η Χούντα έφτιαξε πράγματι δρόμους κάνοντας μια προσπάθεια να εκσυγχρονίσει το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο- κατσικόδρομο ως τότε. Ως εδώ κανένα πρόβλημα.
Αλλά επειδή δεν ήθελε να πληρώσει για αυτά… τι έκανε;
Βρήκε τα κορόιδα που θα το κάνουν τσάμπα!
Ποια ήταν τα κορόιδα; Μα φυσικά οι Έλληνες φαντάροι!
Αυτοί δεν είχαν το δικαίωμα ούτε να δυσανασχετήσουν, οπότε τους έβαζαν να σκάβουν μέρα-νύχτα άλλοτε μες στον ήλιο και τον καύσωνα κι άλλοτε μες στο κρύο και την παγωνιά.
Ας μας πουν οι νοσταλγοί λοιπόν αν θα ήθελαν να σκάβουν χιλιόμετρα δρόμου οι ίδιοι όταν ήταν στο στρατό ή τα παιδιά τους όταν πάνε.
Αυτό με συγχωρίτε αλλά δεν ονομάζεται δικαιοσύνη.
Αυτό ονομάζεται σκλαβιά. Έτσι δουλεύαν και οι νέγροι στην Αμερική ως δούλοι για αιώνες.
Αν αυτήν την τύχη θέλετε να έχετε εσείς και τα παιδιά σας, τότε ναι δίκιο έχετε: “ε ρε Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται!”

Ρουσφέτια: εκεί γινόταν του Κουτρούλη ο γάμος!
Εκεί αν δεν ήσουν φίλος του καθεστώτος, δε σε παίρνανε ούτε για αστείο στο Δημόσιο και αν είχες και οποιαδήποτε πολιτική δράση που δεν άρεσε στο Καθεστώς, στην καλύτερη περίπτωση σου έκλειναν σειρά οι πόρτες που χτυπούσες για δουλειά αι στη χειρότερη μπορεί να βρισκόσουν και για… μπάνια στη Μακρόνησο ή στη Γιάρο!
Διόριζαν χωροφύλακες τους “δικούς” τους, στα ανώτατα αξιώματα έβαζαν τους δικούς τους ακόμη κι αν δεν πληρούσαν ούτε ένα από τα τυπικά προσόντα.
Υπήρχαν ας πούμε διορισμένοι καθηγητές Πανεπιστημίου χωρίς να έχουν καν διδακτορικό. Μάλλον μετρούσε περισσότερο η δικτατορική έρευνα στην εκπαίδευση και λιγότερο η διδακτορική…
Προφανώς ένα μεγάλο μέρος από αυτούς, παύθηκαν ή εκδιώχθηκαν κλωτσηδόν από τα καθήκοντά τους με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Γενικώς αν δικαιούσουν βάσει προσόντων ένα δημόσιο αξίωμα και πήγαινε π.χ. ο περιπτεράς της γειτονιάς σου και έλεγε ότι είσαι αντικαθεστωτικός, τότε η μαρτυρία αυτή αρκούσε για να σου κάνει άνω-κάτω τη ζωή. Δουλειά δε θα έπιανες και θα έβρισκες και τον μπελά σου γενικότερα. Ακόμη κι αν εσύ δεν είχες καμιά σχέση με αντικαθεστωτική δράη. Ακόμη κι αν απλά ο ρουφιάνος της γειτονιάς απλώς σε αντιπαθούσε.
Οπότε η λύση για τα πράσινα και τα γαλάζια παιδιά των διορισμών είναι… ο Παπαδόπουλος; Λέτε; Αρκεί να τα πάτε καλά με τον περιπτερά της γειτονιάς σας…

Φίμωση-Προπαγάνδα. Ε εντάξει εδώ δε χρειάζεται και ιδιαίτερη επιχειρηματολογία.
Φανταστείτε απλά σήμερα να μην είχαμε πενήντα κανάλια και ραδιόφωνα και κυρίως το Διαδίκτυο και να είχαμε μόνο τη ΝΕΤ ή το MEGA. Φρίκη…

Εγκληματικότητα. Σε αυτόν τον τομέα όπου υπάρχει απολυταρχικό καθεστώς η κατάσταση είναι πιο ήρεμη σε σχέση με σήμερα. Αλλά…
Οι ποινές σε τέτοιες επριόδους είναι εξοντωτικές και άδικες.
Αν πεινας δηλαδή και κλέψεις μια τυρόπιτα για να φας, τότε η πράξη σου αυτή επισείει μια ποινή που πρέπει να έχει μια δίκαιη αναλογία με την πράξη σου να κάνεις μια ένοπλη ληστεία, ένα ξάφρισμα στο δρόμο ή ακόμη χειρότερα ένα φόνο.
Δεν μπορεί να μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι.
Μια κοινωνία είναι δίκαιη όταν οι τιμωρίες είναι δίκαιες και όχι δυσανάλογες με το αδίκημα που έχεις διαπράξει.
Και επί Χούντας είτε έκλεβες μια τυρόπιτα, είτε καβγάδιζες στο δρόμο, είτε αντέγραφες σε ένα σχολικό διαγώνισμα στην τάξη… η απάντηση του Κράτους ήταν μία: πολύ ξύλο! Εξευτελισμός! Διαπόμπευση! Ισοπεδώνοντας κάθε έννοια Δικαίου.
Όσο για την έξαρση της εγκληματικότητας, αυτή δεν συντελέστηκε το 74 με την πτώση της … πολυαγαπημένης μας Χούντας, αλλά πολύ αργότερα και για λόγους που δεν έχουν σχέση με το πολιτειακό ζήτημα. Είναι διεθνές το πρόβλημα και δεν είναι του παρόντος η ανάλυσή του.

Κι εξάλλου όταν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό Κρατική εγκληματικότητα… τότε οι άλλες μορφές εγκληματικότητας πάνε περίπατο!
Όταν επί Χούντας βασανίστηκαν, πολλές φορές μέχρι θανάτου, εκτελέστηκαν, εξορίστηκαν τόσοι Έλληνες πολίτες με δράτη το ίδιο το Κράτος, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για παράδεισο ασφάλειας.
Καθώς αρκούσε μια πληροφορία για σένα, είτε αληθής είτε ψεύτικη για να σε βάλει σε μπελάδες. Όταν ήταν ψεύτικη κάποια στιγμή ξέμπλεκες.
Όταν όμως ήταν αληθης έπεφτες θύμα της Κρατικής Εγκληματικότητας, που είναι και η χειρότερη μορφή εγκληματικότητας διότι αφενός δεν έχεις πού να απευθυνθείς για να διαμαρτυρηθείς ή να δικαιωθείς και αφετέρου τότε το έγκλημα νομιμοποιείται και με τη σφραγίδα του Κράτους.
Και μπορώ έτσι εγώ να σπάσω στο ξύλο κάποιον και μετά να καταθέσω ότι αυτός ο κάποιος ήταν αντικαθεστωτικός και με τις ελάχιστες δυνατές ενδείξεις να καθαρίσω…
Αντίστοιχα σήμερα, πώς θα σας φαινόταν φίλοι νοσταλγοί της Επταετίας, εάν γράφατε κάτι στο facebook και κάποιος από τους εκατοντάδες “φίλους” σας, σας κάρφωνε στο Καθεστώς και χάνατε τη δουλειά σας;
Θαυμάσιο ε; “Ε ρε Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται…”

“Τότε είχαμε λεφτά”. Σε μια εποχή που το ΑΕΠ του δυτικού κόσμου εκτινασσόταν και ο -καπιταλιστικός έστω- κόσμος ζούσε τις χρυσές εποχές του “baby boom”, της κατακόρυφης ανάπτυξης, των μεγάλων έργων, της αθρόας διακίνησης του κεφαλαίου, τις χρυσές εποχές του Καπιταλισμού τελοσπάντων, η Ελλάδα βίωνε τη φτώχεια. Η πλειοψηφία των Ελλήνων ζούσε είτε σε παράγκες και παραπήγματα είτε στις -ρομαντικές μεν, φτωχικές δε- αυλές. Στις πόλεις εννοείται ίσχυαν αυτά. Στα χωριά φυσικά μετακινούνταν με γαιδουράκια, δεν είχαν ρεύμα, σύστημα ύδρευσης και τηλέφωνο και ο κόσμος πέθαινε από γρίπη, φυματίωση και ανεμοβλογιά. Μια ματιά στους διαχρονικούς δείτες θνησιμότητας είναι αρκετή…
Φυσικά δε φταίει η Χούντα γι αυτά. Και πριν απ αυτήν έτσι ήταν.
Το πρόβλημα είναι όμως ότι έτσι παρέμειναν και μέχρι την πτώση της.
Και μάλιστα την εποχή που ο Δυτικός κόσμος ζούσε τα καλύτερα του χρόνια.

Η Ελλάδα ήταν τόσο απομονωμένη, ώστε το απόλυτο φαινόμενο της εποχής οι Beatles έρχονταν για διακοπές μόνο στην Ελλάδα διότι κατά δήλωσή τους… “μόνο στην Ελλάδα δεν τους αναγνώριζε ο κόσμος και μπορούσαν να κάνουν διακοπές με την ησυχία τους!!!
Η Χούντα εξάλλου έβλεπε τη μουσική της εποχής ως ανήθικη και αναρχική και κυνηγούσε “με την ψιλή” τα παιδιά που τότε τους άρεσε να ακούνε Beatles, Rolling Stones, Bob Dylan κλπ. Τους αποκαλούσε “γεγέδες” και τους θεωρούσε “τεντυμπόηδες”. Κωμικοτραγικές καταστάσεις!

Επίσης την εποχή εκείνη οι παρακρατικοί “έκαναν πάρτυ”. Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι που δεν είχαν επίσημη σχέση με το Κράτος αλλά συνεργάζονταν με αυτό κάτω απ το τραπέζι, λύνοντας και δένοντας. Μυστήριοι τύποι που έπιαναν δήθεν την κουβέντα σε συμπολίτες τους, προσπαθώντας να ψαρέψουν πληροφορίες γι αυτούς ή για άλλους.
Απίθανοι Σερλοκ-χόλμηδες που έμπαιναν σους τόπους δουλειάς για να ακούσουν μήπως κανείς εργάτης ή υπάλληλος ξεσηκώνει τους σναδέλφους του γα να διεκδικήσουν κάποιο αίτημα από την εργοδοσία.
Κάτι αντίστοιχο με τους σημερινους παρακρατικους που βάζουν βόμβες στα σπίτια αστυνομικών στην Κερατέα προκειμένου να κατηγορήσουν τους διαμαρτυρόμνους πολίτες. Με τους κουκουλοφόρους που αποστολή τους είναι να διαλύουν κάθε αντκυβερνητική συγκέντρωση, στήνοντας προβοκάτσιες. Είναι αποδεδειγμένο άλλωστε ότι πολλοί από τους κουκουλοφόρους είναι αστυνομικοί της Ασφάλειας και συχνά αυτοί δίνουν το σύνθημα της επίθεσης με την πρώτη βόμβα μολότωφ. Και έτσι δίνεται η κατάλληλη αφορμή για να ορμησει η Αστυνομία στο πλήθος για να το διαλύσει ακόμη κι αν αυτό δεν κάνει τίποτα!

Σήμερα βλέπουμε αντίστοιχη συμπεριφορά από το Κράτος στην Κερατέα. Και σχεδόν όλοι τη χαρακτηρίζουμε ακραία έως και Χουντική.
Ο Παπανδρέου μάλλον άκουσε τις επικλήσεις “ε ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται” και είπε να ντυθεί Συνταγματάρχης επί Επταετίας και να χρησιμοποιήσει τις μεθόδους του.
Η Κερατέα λοιπόν είναι μια μικρογραφία Χούντας.
Και όποιος πάει να διαδηλώσει εναντίον του Μνημονίου και της κατάφωρης δικίας που αυτό επιφέρει στη ζωή μας, τότε αντιμετωπίζει αυτές τις χουντικές συμπεριφορές από το Κράτος.

Και σήμερα, που επιτέλους για τους νοσταλγούς, ζούμε σε καθεστώς Χούντας του ΔΝΤ, με μεσάζοντα την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου (και με πρόθυμο διάδοχο τον Σαμαρά και τη ΝΔ φυσικά), η λέξη αυτή πλέον δεν κάνει να ιδρώνει το αυτί όχι μόνο των κυβερνώντων αλλά -κυρίως- των πολλών εναπομεινόντων υποστηρικτών ή απολογητών της.

Και επειδή για πολλά χρόνια με την πρώτη ευκαιρία κάποιας κρατικής καταστολής, φωναζαμε για “Χούντες”, η λέξη έχασε το νόημά της και πλέον ελάφρυν στα αυτιά καισ τις συνειδήσεις με τη συνεχή επανάληψή της στην πρώτη ευκαιρία.

Έτσι, όσοι φωνάζανε για χρόνια “ε ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται”, σήμερα μπορούν να καμαρώνουν μια μικρογραφία του τι πάει να πει Χούντα: φτώχεια, αδικία, ξύλο, φίμωση, σκάνδαλα, ανηθικότητα, παρακράτος.
Έτσι κι αλλιώς δεν είναι τυχαίο που τις πρακτικές του επάρχου του ΔΝΤ Παπανδρέου, τις υποστηρίζει το κόμμα των κατ’ εξοχήν νοσταλγών του “ε ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται”, το ΛΑ.Ο.Σ
Και μάλιστα είναι βασιλικότεροι του βασιλέως αυτοί.
Εδώ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνήθως ντρέπονται να υποστηρίξουν αυτές τις πρακτικές.

Συμπέρασμα; Όσοι ελαφρά τη καρδία αφελώς αναφωνούν συχνά “ε ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται…” ας το ξανασκεφτούν. Ας ξανασκεφτούν το πραγματικό νόημα αυτής της βαριάς και γεμάτης πολιτικού νοήματος φράσης τους.
Όσοι παρόλα αυτά επιμένουν…. τι να τους πω;
Χρόνια πολλά μέρα που ‘ναι και περαστικά!
Ε ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται…

http://toixo-toixo.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

72 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΕΓΩ ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΤΡΩΓΑ ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΕΟ ΚΑΙΦΑΣΟΛΑΔΑ ,ΦΑΚΕΣ ,ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ.

  ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ??

  ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΦΡΟΝΙΣΗ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΡΕ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟ ΤΟΝ ΕΠΗΓΕ ΠΙΝΕΛΟ ΧΑΧΧΑΑΑΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
  ΕΥΧΟΜΕ,ΚΑΛΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ.

  Ο ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ

  Υ Γ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΣΟΥΣ ΕΒΡΙΣΑ.

  Reply
 4. Ανώνυμος

  ΤΣΙΜΠΑΤΕ -Ε -ΤΣΙΜΠΑΤΕ,ΓΟΥΣΤΑΡΟ
  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧ

  Reply
 5. Ανώνυμος

  XA XA XA ΠΑΛΙ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ …ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΕ Ο 1:15. ΡΟΥΦΑ ,ΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ….

  Reply
 6. Ανώνυμος

  Πρασινοφρουρε δεν μπορω να καταλαβω γιατι κοροιδευεις επειδη θα ζησεις 1 μηνα παραπανω…

  Reply
 7. Ανώνυμος

  Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.

  Reply
 8. Ανώνυμος

  ΛΟΓΙΑ ,ΛΟΓΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ.ΖΗΣΤΕ ΜΕ ΑΝΑΜΝΟΙΣΗΣ,ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ.ΕΤΣΙ
  ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ [ ΤΣΙΠΑΚΙ ]

  Ο ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ

  Reply
 9. Ανώνυμος

  Εγραψε μεταξύ άλλων ο προβοκάτορας ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΟΥΜΕΝΟΣ "Καμμιά φορά που θα είμαι στα κέφια μου θα σας σκανάρω 3 "αναφορές" που κράτησα ως ενθύμιο… Για να μαθαίνουμε και να θυμόμαστε κάποιοι. "
  Μήπως θέλεις να σου ποστάρω εγώ το τι φακέλλωμα έχει η σημερινή …Δημοκρατία του κόλου και το τι περιγραφή κάνουν οι ρουφιανομπινέδες του πασοκ της νδ κλπ κλπ;Μήπως θέλεις να σου πώ και για τις μαγνητοφΩνημενες κασέτες πού κρατάνε στα αρχεία και για το πότε κλάνουμε,γ@μ@μ# χεζουμε, τι λεμε;ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΑ ΕΠΙ …ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝΕ ΦΙΛΤΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ …ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗ. 25.000 ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΑΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΙ8 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ … ΠΑΣΟΚ . ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ; Α ΝΑΙ .. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ;

  Reply
 10. Ανώνυμος

  σε οποιο πολιτευμα και αν ζουσατε, παντα θα κοιτουσατε το βολεμα σας. παλι στη διαφθορα και στον εξευτελισμο θα καταληγατε.
  καλη ανασταση Ελληνες!

  Reply
 11. Ανώνυμος

  ΠΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" : Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΟΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΕΠΕΥΦΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ. ΓΙΑ ΠΗΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ (ΠΧ ΠΑΓΚΑΛΟ , ΛΟΒΕΡΔΟ , ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΛΠ) ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΧΙ ΠΩΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ;; ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ …

  Reply
 12. Ανώνυμος

  οι ανθελληνες και αντιχριστοι πολιτικοι μας δουλευουν, τα τσεπωνουν απο παντου και μες ασχολουμαστε με τριχες!!οι βρωμοαριστεροι ασχολουνται αν θα παντρευονται οι ανωμαλοι μεταξυ τους, και με τα δικαιωματα των βρωμιαρηδων μεταναστων!!λετε λετε για κρεμαλες αλλα την ιδια ωρα περνατε και απο καποιο πολιτικο γραφειο για να δινει καμια δουλιτσα!!ολη μερα στις καφετεριες περιμενετε να σας ταισει ο μπαμπας και τις δουλειες τις κανουν οι αλλοδαποι!!!!το ζητημα ειναι οτι και η χουντα και οι συγχρονοι πολιτικαντηδες εξυπηρετουν ξενα συμφεροντα………χρειαζεται μια ηγετικη ομαδα φιλελληνων-ευπατριδων για να βαλει σε ταξη τη χωρα, και να εξυπηρετησει τα συμφεροντα των πολιτων και της πατριδας συνολικα…η χουντα θυμιζω ηταν υπευθυνη για την προδοσια της κυπρου!!!!

  Reply
 13. O Αυτοτιμωρούμενος

  @ 11:44, είμαι εδώ γιατί αυτοτιμωρούμαι (καμμία σχέση με μαζοχισμό).

  Νομίζω πως ένα καλό σχόλιο που θα συζητούσα, είναι του 11:41…

  11:44 δεν ξέρω πόσων ετών είσαι αλλά εγώ όταν ήμουν φαντάρος στο Διδυμότειχο, πήραμε εντολή να καταστρέψουμε τα αρχεία (φακέλλους) της χούντας. Δε μπορώ να σου περιγράψω φίλε, το αίσχος που γραφόταν εκεί μέσα… Έως και την ώρα που έκλαναν [οι (κατά το καθεστώς) αριστεροί], ήταν καταγεγγραμμένο…

  Καμμιά φορά που θα είμαι στα κέφια μου θα σας σκανάρω 3 "αναφορές" που κράτησα ως ενθύμιο… Για να μαθαίνουμε και να θυμόμαστε κάποιοι.

  Reply
 14. Ανώνυμος

  Ο Νικολάκης γράφει
  Τί λέτε κύριοι νά τόν Αγιοποιήσουμε ύστερα από όλα αυτά τόν Γ.Παπαδόπουλο ή νά τού αφιερώσουμε τό τραγούδια {{Τό λέν οί πετροπέρδικες}} πού έγραψε ό Γιώργος Κόρος καί τό ερμηνεύουν οί : Ανδρέας Βάσσιος καί Νίντα Κανάκη σέ δίσκο 45 στροφών.Καί νά ζητήσουμε νά μάς τό χορέψει μιά καί ό Παπαδόπουλος ήταν καλός χορευτής.

  Reply
 15. Ανώνυμος

  ΚΑΛΑ, ΑΦΟΥ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΙΟΡΙΖΕ ΜΟΝΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΙΣ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΗΡΑΝ 70 ΤΑ ΕΚΑΤΟ;

  Reply
 16. Ανώνυμος

  Για τον αυτοτιμωρούμενο: Τα φασισταριά είναι εκεί έξω. Τώρα εσύ πως βρέθηκες εδώ ……. παράξενο.

  Reply
 17. Ανώνυμος

  Μόνο για τους απατεώνες τους κλέφτες τους αεριτζήδες τους κοπρίτες ( υπάρχουν και τέτοιοι ) δεν ήταν καλή η χούντα του Παπαδόπουλου. Για όλους τους άλλους ήταν ωφέλιμη. Όσο για τις απαλλοτριώσεις πιάστηκες αδιάβαστος ή προσπαθείς να παραπληροφορήσεις τον κόσμο. Όταν έγινε επέκταση στο αεροδρόμιο Τυμπακίου όχι μόνο αποζημιώθηκαν ΑΜΕΣΩΣ και χωρίς γραφειοκρατίες αλλά πληρώθηκαν και παραπάνω από την αξία των εκτάσεων αυτών. Ρώτησε και μάθε. Είμαι νοσταλγός της Χούντας του Παπαδόπουλου γιατί απέδειξε με το να πεθάνει στην φυλακή και άφραγκος ότι ήταν πατριώτης με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν επιθυμώ όμως Χούντα με άλλον δικτάτορα γιατί τότε μπορεί να γίνει το αντίθετο. Όσοι έχουν μυαλό και γνώση καταλαβαίνουν πολύ καλά τι έγινε. Αρθρογράφε σίγουρα δεν είσαι ένας από εμάς τους μικρομεσαίους όπως μας αποκαλούν.

  Reply
 18. O Αυτοτιμωρούμενος

  Σας διάβασα όλους. Εντάξει, έχουν δίκιο και οι μεν και οι δε…

  Αλλά τόσα φασισταριά δεν φανταζόμουν πως υπήρχαν εδώ μέσα…

  Reply
 19. Ανώνυμος

  Ο ΧΡΥΣΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.

  ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ!!!

  Reply
 20. Ανώνυμος

  Ρε φασιστες καλα σας στα λεει ο ανθρωπος. Νοσταλγειτε τη χουντα γιατι τρωγατε με χρυσα κουταλια καταλαμβανωντας όλες τις θεσεις λογω πολιτικων φρονηματων.

  Reply
 21. Ανώνυμος

  Και το μο@ν# της μάνας σου ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΙΝΑΙ 24 ωρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα καί 365 ημέρες τον χρόνο.

  Reply
 22. Ανώνυμος

  ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ Α Τ Μ ΕΙΝΑΙ Α Ν Ο Ι Χ Τ Α Ή ΚΑΙ ΤΑ Υ Π Ο Κ Α Τ Α Σ Τ Η Μ Α Τ Α ΤΩΝ Τ Ρ Α Π Ε Ζ Ω Ν;

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  Reply
 23. Ανώνυμος

  ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. " Εγώ είμαι Δημοκράτης ρε, και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και εγώ και τα παιδιά μου και ας ταλαιπωρούμαι όποτε χρειαστεί να πάω στα νοσοκομεία και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας οικονομικός μετανάστης… αφού βέβαια ενημερωθώ πρώτα από την τηλεόραση για τις κλοπές, τις κομπίνες και τις μίζες τόσων και τόσων πρώην υπουργών – πράσινων και γαλάζιων – που οι άνθρωποι τι έκαναν τελικά;
  .
  Εξαργύρωσαν τους κόπους και τους αγώνες τους για την εδραίωση της Δημοκρατίας μετά την μεταπολίτευση!
  .
  Λίγο το έχεις αυτό; Είμαι Δημοκράτης ρέ! Τ’ ακούς;…… ΚΑ_ΤΑ_ΠΛΗ_ΚΤΙ_ΚΟ!!!!!!!!

  Reply
 24. Ανώνυμος

  θανατος στους πουστοδημοκρατες και αναρχοκομουνιστες!!!!
  ζητω η χουντα!!!
  ζητω η ελλαδα!!!

  Reply
 25. Ανώνυμος

  ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ….ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ …. ΠΑΓΚΑΛΟΣ….ΛΟΒΕΡΔΟΣ…..ΑΛΟΓΟ-ΜΟΥΡΗΣ εεε λαθος ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ….ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ(ΑΓΙΟΣ)…ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΠΡΟΥΜΕΛ).ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (να μην ξεχναμε και το …καλαμποκι)ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ…. Γ.Α.Π …ΧΟΝΤΡΟΣ…ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡ0ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ…..ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ…ΛΙΑΠΗΣ …..Ο ΘΕΙΟΣ….. Ο ΑΠΟΠΕΙΡΑΥΤΟΚΤΟΝΑΚΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ….ΞΥΝΙΔΗΣ…. ΤΖΑΚΡΗ….ΤΣΙΠ-ΟΥΡ-ΑΣ…ΜΑΝΤΕΛΗΣ….ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ(1000000 ΜΆΡΚΑ) Τι λέτε; να συνεχίσω; Αλλά είναι αμαρτία γιατι θα ξεράσουμε χρονιάρες μέρες με τα σκατά.

  Reply
 26. Ανώνυμος

  Καλα τοσο ηλιθιος εισαι ρε 915
  Ξερεις κανεναν αλλον να πεθανε στην φυλακη χωρις
  να αφησει ουτε μια δραχμη περιουσια.
  Κοιτα γυρω σου βλακα ολα τα λαμογια της δικη σου δημοκρατιας ποσα εχουν εχουν κλεψει πως μπηκανε στην βουλη και με τι περιουσιες ειναι τωρα. Και ουτε ενας κερατας δεν μπηκε ακομη φυλακη. Ολοι
  κρεμασμα στο Συνταγμα θελουν.Ποιος ξερει τι αρχιλαμογιο εισαι και συ. Τον Παττακο του κοψανε και την μικρη του συνταξη και οι δικοι σου κανουν παρτυ στις πλατες μας.Μας εχουνε πριξει με την γενεια του πολυτεχνειου. Για ψαξε και βρες που ειναι ολοι αυτοι και ποσα εχουν οικονομισει.ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ λοιπον και απο μενα.
  ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

  Reply
 27. Ανώνυμος

  ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΑΒΑΝ ΜΕ ΤΑ ΦΤΙΑΡΙΑ 10,07 ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΜΠΟΛΝΤΟΖΕΣ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΛΠ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ? ΤΑ ΞΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΜΑΛΑΚ…. ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.

  ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
  ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΛ….. ΕΛΛΗΝΑ

  Reply
 28. Ανώνυμος

  Φίλε αρθρογράφε δεν λες την αλήθεια! η αν θες λες την μίση!Ο Γιώργης ο Παπαδόπουλος μόνο καλό έκανε στο τόπο! Αυτό φαίνεται μέρα με την ημέρα εδώ και 40 χρόνια και δεν είναι τυχαίο που πάρα πωλείς κόσμος τον επικαλείται στα δύσκολα!Δες που μας φτάσανε όλα αυτά τα σαΐνια πολιτικοί της μεταπολιτεύσεις!..Δες την διαφθορά των πολιτικών που ξεπετάχτηκαν μετά την μεταπολίτευση!Δες πως κατάντησαν την χώρα ξέφραγο αμπέλι και την πούλησαν στους μεγαλοτραπεζίτες και ο κόσμος έχει αρχίσει να πεινάει να μένει απο δουλειά να μην έχει ελπίδα και προοπτική για το αύριο! Ποιοι τα κάνανε αυτά φίλε μου? όλοι αυτοί που αυτοχαρακτηρίζονταν αριστεριστές και προοδευτικές δυνάμεις!

  Reply
 29. Ανώνυμος

  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ 325 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.

  ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 11.000.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.

  ΜΗΠΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ;

  Reply
 30. Ανώνυμος

  ΑΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΟΜΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΝΑ ΣΚΑΒΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΦΤΥΑΡΙΑ;

  Reply
 31. Ανώνυμος

  ΡΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΟΥΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ,ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,ΕΤΣΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΡΟΔΟΤΩΝ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ?ΑΝΝΑ

  Reply
 32. Ανώνυμος

  Ρε μαλακοπίτουρα αρθρογράφε, ποιός φαντάρος έκλαιγε και κουραζόταν για τα έργα πού έκανε για την πατρίδα του και πού αύριο θα είχε τα ωφεληματα ο ίδιος γιατί δεν υπήρχαν κλεφτρόνια πολιτικοί πού να φτιάχνουν βιλες και οφ σορ; Μόνο κάτι κουράδες σαν και εσένα και πισογλέντηδες και αντιρρησίες του κόλου παραπονιόταν και παραπονιούντε. Για κάνε ρε μαλακοπίτουρα μια σύγκριση , 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967-1977 και 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 καί πές μου. Σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα; Βλέπεις ανθρώπους χαμογελαστούς; πόσοι είναι οι άστεγοι; οι άνεργοι; τα κοματικά λαμόγοκλεφτρόνια;πόσα λουκέτα βλέπεις στην γειτονιά σου; σε ποιό ύψος έχει φτάσει η εκληματικότητα;κοίτα την ταυτότητα σου καί πες μου τί είσαι; πού είναι η πατρίδα σου; η θρησκεία σου; η οικογένεια σου;Περπατάς στην ομόνοια και γενικά το βράδυ μόνος σου;γιατί; Μήπως επειδή φρόντισαν οι …δημοκράτες να γεμίσουν την Ελλάδα με κάθε καρυδιάς καρύδι λαθρομετανάστες και εγληματικά στοιχεία για να σε έχουν κλεισμένον στο σπίτι σου θέλεις δεν θέλεις; Πόσα είναι τα ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ,δήθεν,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ απο αυτοκτονίες λόγω της ευημερίας πού προσφέρει η δημοκρατία του φερετζέ; Καί ποιοί είναι αυτοί πού μας κυβερνάνε; Μήπως είναι αυτή η κολογενιά του πολυτεχνείου που έχει καταστρέψει την Ελλάδα; ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ λοιπόν.

  Reply
 33. Ανώνυμος

  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
  ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ

  Reply
 34. Ανώνυμος

  ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΡΕ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ;;;ΚΑΛΑΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΛΙΓΟ;; ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ,ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ .ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ , Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ,Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;;;ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ;.

  Reply
 35. Ανώνυμος

  ΖΗΤΩ Η 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967
  ΑΝΤΕ ******* ΡΕ ΒΑΖΕΛΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΥΛΟ
  **** ΤΟ ΓΟΥΕΜΠΛΕΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΖΙ
  Ε ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

  Reply
 36. Ανώνυμος

  δυστηχως σημερα δεν υπαρχει παπαδοπουλος για να λυτρωθουμε απο την μποχα της κομματοδημοκρατιας.και ακομα ζει αυτο το καθικι ο κισσιγκερ περιμενει το 2012 για να συναντησει στο cern τον αρχηγο του καλην αναστασιν

  Reply
 37. Ανώνυμος

  ΠΟΛΥ ΑΣΤΟΧΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΚΤΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΧΟΡΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΑΝΤΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

  Reply
 38. Ανώνυμος

  9:28 ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΖΗΣΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ 9:15 ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΕ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ…..ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.

  Reply
 39. Ανώνυμος

  N A ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ;;;;;;;;;;;;

  Ο Ι Τ Ρ Α Π Ε Ζ Ε Σ Α Υ Ρ Ι Ο Ε Ι Ν Α Ι Α Ν Ο Ι Χ Τ Ε Σ;

  Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω!

  Reply
 40. Ανώνυμος

  Καλα τα λες, αλλα που να καταλαβουν αυτοι, που υποστηριζουν, οτι μια χουντα θα μας σωσει. Αυτοι ειναι στην ιδια κατηγορια με τους αλλους που λενε, οτι το Μνημονιο θα μας στρωσει.

  Reply
 41. ενας μη χουντικός

  Πολυ μπλα μπλα φιλαράκο….

  Εγώ ξέρω πώς η πατρίδα μου η Κρήτη άλλαξε
  στα επτά χρόνια της χούντας.

  Τότε έγιναν :

  Το αεροδρόμιο Ηρακλείου

  Το λιμάνι Ηρακλείου

  Η εθνική οδός

  Ο Εξηλεκτρισμός όλου του νησιού

  Και πάρα πολλά άλλα, μόνο σε επτά χρόνια…

  Τί έκαναν οι δημοκρατικές κυβερνήσεις στην
  Κρήτη για 37 ολόκληρα χρόνια ????????

  Reply
 42. Ανώνυμος

  ZHTΩ Η 21/4/1967
  Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΕ…
  ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΕΥΣΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.

  Reply
 43. Ανώνυμος

  ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΖΗΣΑ.ΕΣΕΝΑ ΦΙΛΕ 915 ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΕΙΠΑΝ. ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΙΝ.ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΗΣ ΜΟΜΑ ΘΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΕΤΡΑΓΕ ΓΙΑ ΔΥΟ.ΧΩΡΙΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΕΠΕΡΝΑΙΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ. ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑ,ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Κ.Λ.Π.

  Reply
 44. Ανώνυμος

  ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΙΣΑΙ.
  ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ, ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΝΔ.
  ΖΗΤΩ Η 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967.
  ΖΗΤΩ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΟΥΣ, ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ.

  Reply
 45. Dreamer

  ΔΛΔ εσύ επικροτείς τη σημερινή κατάσταση με την πελατειακή σχέση ψηφοφόρου-βολευτή και τη διαφθορά και σαπίλα που παρήγαγε!

  Από το ένα άκρο στο άλλο!

  Κάτι ενδιάμεσο μήπως; Λέω μήπως μια άμεση Δημοκρατία;

  Ψιλά γράμματα θα μου πεις.

  Καληνύχτα αρθρογράφε και όνειρα γλυκά.

  Reply
 46. Ανώνυμος

  Ε ΡΡ ΧΑΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.
  ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ.
  ΓΙΑΑΤΙ ΆΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΑΛΑΚΟΣ.
  ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΛΕΙ ΖΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΥΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *