Βενετία: Πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ιταλία

Το 89% είπε «sì»στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια του Βένετο

Με σημαίες του Βένετο που ανέμιζαν άκουσαν τα αποτελέσματα του…
δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ιταλία, οι πολίτες της περιφέρειας.

«Πάνω από δυο εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ιταλία», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του «δημοψηφίσματος» που διεξήχθη από την περασμένη Δευτέρα, 17 Μαρτίου μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Παρότι δεν πρόκειται για ψηφοφορία με επίσημο χαρακτήρα, δίνει σαφή ένδειξη της επιθυμίας των πολιτών που επιθυμούν την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την υπόλοιπη χώρα.
Υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ιταλία εκφράσθηκαν δυο εκατομμύρια εκατόν δυο χιλιάδες εννιακόσιοι εξήντα εννέα πολίτες (που αντιστοιχούν σε ποσοστό του 89%),ενώ καταψήφισαν το αίτημα 257.276 πολίτες (ποσοστό της τάξης του 10,9%).

Ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια, από τα κύρια στελέχη της Λέγκα, τόνισε ότι «η λαϊκή αυτή ετυμηγορία θυμίζει περισσότερο γκάλοπ παρά δημοψήφισμα», προσθέτοντας, παράλληλα, ότι «πρόκειται, όμως, για πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει, οπωσδήποτε, να ληφθεί υπόψη από όλους».
Οι διοργανωτές, όμως, του δημοψηφίσματος κάλεσαν τους επιχειρηματίες να σταματήσουν να «πληρώνουν φορολογία στη Ρώμη».

Από την πλατεία όπου άκουγαν με προσοχή τα λόγια του περιφερειάρχη, το πλήθος φώναζε συνθήματα, όπως «Ζήτω το Σαν Μάρκο», «Ανεξαρτησία άμεσα», ενώ ένας από τους υποστηρικτές που ανέβηκε στο βήμα είπε με συγκίνηση ότι με αυτό τον τρόπο«μπήκε πάλι σε λειτουργία η ιστορία του Βένετο και αναδείχθηκε από το σκοτάδι που ήθελαν να το κρατήσουν».

protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *