Προκαλούν οι γείτονες: Τώρα που η Ελλάδα έχει πρόβλημα, ας πλησιάσει την Τουρκία η Ευρωπαϊκή Ένωση

Να συνεργαστεί πιο στενά με την Τουρκία, τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση…
αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ», ζητώντας παράλληλα συνεργασία για την αντιμετώπιση της απειλής του Ισλαμικού
Κράτους αλλά και την εξάπλωση της κρίση με την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος δημοσιογράφος Ozan Ceyhun, γράφει: «Για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία και την επιδείνωση της κρίσης, θα πρέπει η Μέρκελ να μείνει σιωπηλή για λίγο και η Γερμανία να απόσχει από τις σκληρές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας. Αν και ορισμένοι στις Βρυξέλλες θα δυσαρεστηθούν με αυτό που γράφω, ωστόσο η μόνη αλήθεια είναι ότι η ΕΕ χρειάζεται να αποκτήσει στενότερη συνεργασία με την Τουρκία, λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια η ΕΕ χρειάζεται τη συνεργασία με την Τουρκία προκειμένου να καταπολεμήσει την απειλή των τζιχαντιστών και την ανάπτυξη της κρίσης στο μέτωπο της Ρωσίας με την Ουκρανία».

Δεν σταματάει, όμως, εδώ το άρθρο καθώς σημειώνει πως μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, η Τουρκία έκανε φιλικά ανοίγματα προς τη νέα κυβέρνηση, αλλά αυτό που πήρε ως απάντηση ήταν «προκλητικές στάσεις» και σε αυτές αναφέρεται στην κίνηση του Πάνου Καμμένου να ρίξει στη θάλασσα των Ιμίων στεφάνι για τους αδικοχαμένους ήρωες. «Έτσι δεν έχουν καμία πιθανότητα να πετύχουν τους στόχους τους κατά της Τουρκίας», αναφέρει το άρθρο και συμπληρώνει πως η Ελλάδα επέδειξε πρόσφατα μια άκρως αντιφατική προσέγγιση στο θέμα της Κύπρου.

Κατά τον Ceyhun τα μεγάλα προβλήματα της ΕΕ δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η τρομοκρατική απειλή και το ουκρανικό. Ειδικά από τη στιγμή που το ζήτημα της Ελλάδας δεν είναι καινούργιο, αλλά δημιουργήθηκε από τη στιγμή που παρουσίασε λανθασμένα στοιχεία που δεν αντιπροσώπευσαν την πραγματικότητα. Η ΕΕ είναι εν μέρει υπεύθυνη για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.
«Η μεγάλη εικόνα, όμως, είναι το Ισλαμικό Κράτος και οι απειλές που εκτοξεύει προς την Ευρώπη, αλλά και το ζήτημα της Ουκρανία που προκλήθηκε έπειτα από τη λανθασμένη πολιτική της Γερμανίας».

Τέλος, καλεί την Άνγκελα Μέρκελ να παραμείνει σιωπηλή, αν θέλει να αποτρέψει την επιδείνωση της κρίσης μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ και τονίζει πως η Γερμανία πρέπει να απέχει από τα να εκδίδει σκληρές ανακοινώσεις για την Ελλάδα.

Αν και όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος, κάποιοι στις Βρυξέλλες ίσως δεν βρίσκουν σωστή αυτή την πρόταση, «η ΕΕ χρειάζεται στενότερη συνεργασία με την Τουρκία, λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα» και πως η ΕΕ «πρέπει, επίσης, να συνεργαστεί με την Τουρκία για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *