Μάχη στους κάδους απορριμμάτων

Σκηνές μάχης διαδραματίζονται κάθε εβδομάδα, συγκεκριμένες ημέρες και ώρες μπροστά από κάδους απορριμμάτων, που βρίσκονται έξω από μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ του Βόλου..
Ο λόγος είναι το «δελτίο καταστροφής» που κάθε εβδομάδα εκδίδουν ορισμένα Σούπερ Μάρκετ, με το οποίο «ξεσκαρτάρουν» τα προϊόντα τους και όσα κριθούν ακατάλληλα (αλλοιωμένα τρόφιμα, μαραμένα λαχανικά, σάπια φρούτα) καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, ομάδες αλλοδαπών και αθίγγανων μπλέκονται σε καυγάδες, για το ποιος θα καταφέρει να αρπάξει τα περισσότερα «χαλασμένα» τρόφιμα, για να τα φάει και να ξεγελάσει την πείνα του!

Μάλιστα όπως αναφέρουν περίοικοι, όσο περνάει ο καιρός τόσο αυξάνονται τα άτομα που περιμένουν το «δελτίο καταστροφής» για να εξασφαλίσουν το φαγητό της ημέρας.

Περιγράφοντας τέτοιου είδους περιστατικά η αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, επισημαίνει ότι : «Το φαινόμενο παρατηρείται εδώ και μερικούς μήνες και αφορά κυρίως ομάδες αλλοδαπών και τσιγγάνων, οι οποίοι τρώνε μέσα από τα σκουπίδια από τα προϊόντα που πετούν τα Σούπερ Μάρκετ».

Όπως αναφέρει η κ. Μπαρμπουδάκη, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι γνωρίζουν ακριβώς τις ημέρες και τις ώρες που κάθε Σούπερ Μάρκετ, πετάει στου κάδους απορριμμάτων τα αλλοιωμένα- ληγμένα προϊόντα του και έτσι περιμένουν υπομονετικά την διαδικασία, προκειμένου να εξασφαλίσουν το φαγητό τους.

Όπως επισημαίνει η ίδια τα Σούπερ Μάρκετ θα μπορούσαν να εξασφαλίζουν τα τρόφιμα που δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία, προσφέροντάς τα σε άπορες οικογένειες της πόλης, ώστε να μην καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων.

«Προσωπικά πιστεύω ότι αυτά τα τρόφιμα θα μπορούσαν να δίνονται σε οικογένειες μέσα από την πρόνοια ή ακόμη και να δίνονται απευθείας στις ομάδες των αλλοδαπών, ώστε να μην χρειάζεται να τα παίρνουν μέσα από τα σκουπίδια» υπογραμμίζει η αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ .«Να ακολουθήσουν την τακτική των λαϊκών αγορών»

Τέλος η κ. Μπαρμπουδάκη σημειώνει ότι τα Σούπερ Μάρκετ θα μπορούσαν να ακολουθούν την τακτική των λαϊκών αγορών :«Πραγματικά είναι αξιέπαινη η κίνηση που γίνεται σήμερα στις λαϊκές αγορές, όπου μετά τις 12:30 πολλοί παραγωγοί και έμποροι δίνουν στους πελάτες τους δωρεάν τα προϊόντα που πρόκειται να πεταχτούν . Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνεται και στα Σούπερ Μάρκετ».

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

tragiko.net

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *