Προωθώντας τις …τουρκικές μαρίνες σε συνέδριο για τον ελληνικό τουρισμό!

Ακούγεται κοινότυπο και δεν θα έχριζε επαναλήψεως, εάν δεν επρόκειτο για Ελληνες: αν είναι να κάνης κάτι στην Αμερική και δεν είναι σωστά επεξεργασμένο, οργανωμένο και συγκροτημένο, καλύτερα μην το κάνης κι’αν χρειάζεται κάποιοι κυβερνητικοί να ταξιδέψουν για αναψυχή και ψώνεια, ας έρθουν μόνο για …..
αυτό. Ετσι γίνεται πολύ λιγότερη ζημιά!
Ανεφέρθην προσφάτως στο …εμμετοβαμμένο «Φέρστ Γκρικ Ινβέστμεντ Φόρουμ» που διοργάνωσαν κάποιοι παροικούντες εν Νέα Υόρκη ημιάσχετοι για λογαριασμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στις εγκαταστάσεις του οικονομικών θεμάτων τηλεοπτικού σταθμού «Μπλούμπεργκ». Πρόκειται βασικά για ιδιωτικούς φορείς (βέβαια στην περίπτωση του Χρηματιστηρίου λήστεψαν τον ανεγκέφαλο κοσμάκη συνωδά του ελληνικού κράτους, αλλά εν αντιθέσει με τον μισητό Τσοχαντζόπουλο για αυτό το αρχισκάνδαλο δεν πήγε κανένας μέσα) οπότε έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι παπαριά θέλουν. Αλλωστε, υπάρχει μακρά παράδοσις ξεφτιλίσματος και αποτυχιών στις ΗΠΑ από Ελληνες «επιχειρηματίες», οπότε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Επιμελητήριο μπορούν να πουν ότι βαδίζουν δρόμους που άνοιξαν άλλοι. Κι’όπως κατέδειξε το πρόσφατο «συνέδριο» είναι καλοί μαθητές …
Ελεγα λοιπόν και μακρυγόρησα, ότι ιδιώτες έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι τους καπνίση, εφόσον δεν αναμειγνύουν το ελληνικό κράτος στα εγχειρήματά τους και δεν καμώνονται ότι στηρίζουν τις «πολιτικές» του (σε εισαγωγικά, επειδή δεν υφίστανται). Διότι στο εν λόγω «συνέδριο» συμμετείχαν τρανταχτά κυβερνητικά στελέχη (Κεφαλογιάννη, Μυταράκης, Καραχάλιος), η δε συσκευασία είχε ως θέμα την προσέλκυση επενδύσεων στον χώρο του «λούξουρι» κυρίως τουρισμού!
Και εδώ αρχίζει το ανέκδοτο: πήγανε οι μαλάκες (καλοπροαίρετα πιστεύω ότι πρόκειται για μαλάκες, ειδάλλως έπεσε μίζα, αλλά δεν τους έχω για τόσο ξύπνιους) και καλέσανε κάποιον να μιλήση για τις τουρκικές(!) μαρίνες και πόσο συμφέρει όσους έχουνε κότερα να τα πάνε εκεί, γιατί δεν θυμάμαι πόσο γλυτώνουν σε «φιις» και φόρους! Οχι μόνον αυτό, αλλά για του λόγου το αληθές ο ομιλητής ανέφερε ότι οι περισσότεροι Ελληνες κοτερούχοι έχουν τα σκάφη τους σε τουρκικές μαρίνες, επωφελούμενοι των πλεονεκτημάτων που παρέχουν! Αυτά, φίλοι μου, σε «συνέδριο» προωθήσεως του ελληνικού τουρισμού! Και να πω ότι τα εισιτήρια που ήρθαν και πήγαν οι φωστήρες μας ήταν πληρωμένα είδη χορηγείας από τις Τουρκικές Αερογραμμές, θά’λεγα δε βαριέσαι, τουλάχιστον πήρανε και κάτι οι μπακάληδες. Τίποτε όμως, όλα πληρώθηκαν από Ελληνες για να έρθουν Τούρκοι να διαφημίσουν τις μαρίνες τους!
Πάρτε μια βαθιά ανάσα τώρα, ρουφίξτε και λίγο καφέ ή «λάιτ» σόδα, διότι έρχεται δεύτερο τούβλο, η ρίψη του οποίου θα εδύνατο να σημάνη βόμβα μεγατόνων εναντίνον της Ελλάδος και του τουρισμού της, έλα όμως που βρέθηκε ένας ομογενής τουριστικός πράκτορας και το πρόλαβε πριν βγη παραέξω.
Εις εκ των επιτελαρχών της κυβερνήσεως και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ήταν έτοιμος, γεμάτος «επιτελικό» οίστρο και κραδαίνοντας αδιάσειστα στοιχεία, να πη στο «συνέδριο» ότι εν Ελλάδι δεν υφίσταται πρόβλημα ασφαλείας για τους επισκέπτες! Μόλις το έμαθε ο φίλος πράκτορας (ειδάλλως δεν θα ήταν πράκτορας), ο οποίος ειδικεύεται σε πακέτα για τουρίστες υπερυψηλών εισοδημάτων, πήγε και τον βούτηξε από το μανίκι και του είπε (περίπου, δεν είναι η ακριβής στιχομυθία): «καλά είσαι μαλάκας; Ποιός σου είπε ότι έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα εδώ στην Αμερική; Η Ελλάδα θεωρείται ασφαλής προορισμός, τουλάχιστον από τους πελάτες μου, και σε τελική ανάλυση ποιός ο λόγος να μιλήσης για ένα πρόβλημα πριν καλά καλά υπάρξη; Ασε τους Αμερικανούς πράκτορες να σε ρωτήσουν, αν θέλουν.» Οι οποίοι φυσικά δεν ρώτησαν τίποτα τέτοιο …
Ετσι, στο παρά πέντε αποσοβήθηκε μια ακόμα μεγάλη μαλακία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθή ποικιλοτρόπως εναντίον της Ελλάδος!
Επιστρέφοντας λοιπόν εκεί όπου ξεκίνησα, εάν πρόκειται να γίνη προχειροδουλειά, καλύτερα να μη γίνη καθόλου διότι οι ζημιές που μπορεί να προκαλέση είναι ανυπολόγιστες! Δεν έχει καμμία δουλειά το ελληνικό κράτος και οι σχετικές υπηρεσίες του εδώ (που πρέπει να προστατεύουν τα κυβερνητικά στελέχη από κακές παρέες) να μπλέκουν σε τέτοιες ιστορίες. Για μία ακόμα φορά κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στον σύμβουλο του πρωθυπουργού ελλογιμότατο και καλλικέλαδο (του άρεσε αυτό, γιατί μαθαίνω ότι χαμογέλασε όταν το είδε – εν συνεχεία έψαξε να βρη τί ακριβώς σημαίνει η λέξη και έκτοτε σκέφεται σοβαρά να ασχοληθή με το τραγούδι) Χρύσανθο Λαζαρίδη, ο οποίος έχει ζήσει εδώ, ξέρει πρόσωπα και πράγματα και το κυριότερο, έχει καλύτερη διαίσθηση του πώς δουλεύει η Αμερική. Μάζεψε τους εκεί και βάλε χέρι στους εδώ, γιατί κάποιοι άγονται και φέρονται σαν να μην έχη αλλάξει τίποτα, σαν να μην υπάρχη κρίση, σαν να μην έχουν γυρίσει τα πάντα ανάποδα, με την αναίδεια και θρασσοπουστιά πρασινοφρουρών της δεκαετίας του ’80. Και από τώρα και στο εξής, να περνάς «εξετάσεις» όλους όσους πρόκειται να έρθουν στην Αμερική για ο,τιδήποτε! Η παρουσία των κυβερνητικών στελεχών στο «συνέδριο» ήταν απαράδεκτη έως επικίνδυνη και για αυτό δεν φταίει ούτε η Μέρκελ ούτε το ΔΝΤ ούτε κάποιος ξένος δάκτυλος, αλλά η μαθητούδικη νοοτροπία χαϊδεμένων βουτυρομπεμπέδων που νομίζαμε ότι είχαν τελειώσει με την κυβέρνηση Παπανδρέου …

Δημήτρης Ρομποτής D.R.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *