Μεϊμαράκης : Να μην υπάρξει ούτε μία έκπτωση στη Δημοκρατία μας


Όπως τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, δεν αρκεί να δείχνουμε τα αρνητικά μόνο του φασισμού, του ναζισμού, της πολιτικής βίας, «αλλά, οφείλουμε όλοι και πρώτα εμείς να δώσουμε και το παράδειγμα, να ξαναδείξουμε ότι οι άγραφοι νόμοι, οι άγραφοι κανόνες, οι ηθικοί κανόνες, η ποιότητα του πολιτικού διαλόγου πρέπει να ξαναμπεί στην πρώτη γραμμή».

«Πρέπει δυναμικά να εξηγήσουμε ξανά στους….. πολίτες τις αρετές της Δημοκρατίας: τη δημιουργία, την καλή προσπάθεια προσφοράς στα κοινά, τις υπηρεσίες προς τον πολίτη», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Όπως τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, δεν αρκεί να δείχνουμε τα αρνητικά μόνο του φασισμού, του ναζισμού, της πολιτικής βίας, «αλλά, οφείλουμε όλοι και πρώτα εμείς να δώσουμε και το παράδειγμα, να ξαναδείξουμε ότι οι άγραφοι νόμοι, οι άγραφοι κανόνες, οι ηθικοί κανόνες, η ποιότητα του πολιτικού διαλόγου πρέπει να ξαναμπεί στην πρώτη γραμμή».

«Ξέρω ότι είστε ένας άνθρωπος με βαθύτατη δημοκρατική δομή και ανησυχείτε, όπως όλοι μας, για τα τελευταία φαινόμενα τα οποία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο πια» είπε απευθυνόμενος στον Κάρολο Παπούλια, σημειώνοντας «πιστεύω, κύριε Πρόεδρε, ότι όλοι μαζί μπορούμε να ανταποκριθούμε στην κοινωνία, γιατί ήδη έχει δημιουργηθεί μια κοινωνική συμμαχία ευρύτατη στους πολίτες κατά αυτών των φαινομένων και θα πρέπει όλοι μαζί να ανταποκριθούμε ώστε πράγματι, αφήνοντας τις επιμέρους διαφορές μας και προσπαθώντας να δώσουμε διαφορετικές προτάσεις ο καθένας για την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που υπάρχουν, να μην υπάρξει ούτε μία έκπτωση στη Δημοκρατία μας, στα ατομικά δικαιώματα, στην ελευθερία του λόγου και στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, η Βουλή θα είναι πρωταγωνιστής, γιατί είναι ο ναός του δημοκρατικού διαλόγου.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι πρέπει να βρούμε μία λύση ώστε να απομονώσουμε πλήρως τη βία και τις ακραίες φωνές, οι οποίες πολλές φορές σ’ αυτές τις έκτακτες συνθήκες που ζούμε βρίσκουν έδαφος.

Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε για τιμωρητική ψήφο των πολιτών στις εκλογές του 2012, αλλά η Βουλή, είπε, πρέπει να δώσει λύσεις, αποδεχόμενος ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θεωρούσαν ως δεδομένες τις δημοκρατικές κατακτήσεις, μετά την μεταπολίτευση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι ανησυχεί «και γι’αυτό σας κάλεσα, γιατί ζείτε σ’ένα Κοινοβούλιο που συνυπάρξαμε και μαζί που ήταν ένα Κοινοβούλιο πιο ήρεμο απ’αυτό που είναι σήμερα. Όχι ότι σήμερα δεν κάνει το έργο που πρέπει να κάνει, το κάνει όμως κάτω από δυσκολότερες συνθήκες. Και αντιμετωπίζετε προβλήματα. Σας παρακολουθώ και χαίρομαι γιατί με την ηρεμία σας έχετε επέμβει πολλές φορές για να μπορέσει το νομοθετικό έργο της Βουλής να προχωρήσει. Και βέβαια, ήταν ένα πλούσιο νομοθετικό έργο που χωρίς αυτό στην παρούσα στιγμή δεν θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που επιβάλλονται και από το εξωτερικό.

Σας κάλεσα ακριβώς γιατί ξέρω ότι θα είχα από σας μια ειλικρινή και πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει στη Βουλή. Και σας ευχαριστώ που ήρθατε και ανταποκριθήκατε γι’αυτή μας τη συνάντηση».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14:00, σήμερα, μετατέθηκε για την Παρασκευή την ίδια ώρα.

Αργότερα σήμερα ο πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια.

Οι συναντήσεις έρχονται στον απόηχο των αντικαταστάσεων ανώτερων αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο των εσωτερικών ερευνών για τις καταγγελίες αστυνομικής κάλυψης σε πράξεις της Χρυσής Αυγής, αλλά και των πληροφοριών πως το υπουργείο Δικαιοσύνης θα καταθέσει εντός ημερών το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *