Στη φυλακή ή ελεύθερος ο Γ. Παπακωνσταντίνου – Το απόγευμα η απόφαση

Το Ειδικό Δικαστήριο θα ανακοινώσει, στις 6 σήμερα το απόγευμα, την αμετάκλητη απόφασή του για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας
Λαγκάρντ και ειδικά εάν έχει διαπράξει τα δύο κακουργήματα που του αποδίδονται με το παραπεμπτικό βούλευμα.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται ότι αφαίρεσε τρία ονόματα συγγενικών προσώπων του (εξαδέλφες του) από τη λίστα Λαγκάρντ, με τα 2.062 ονόματα καταθετών στην Τράπεζας «ΗSBC» της Γενεύης (Ελβετία), η οποία είχε σταλεί από την Πρεσβεία μας στο Παρίσι στο γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Ο ίδιος και οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι δεν είναι ο δράστης και κάποιοι άλλοι τού «την έστησαν».
Αντίθετα, η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου, υποστήριξε ότι ο μοναδικός δράστης της λαθροχειρίας της λίστα Λαγκάρντ είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σε περίπτωση κατά την οποία το Ειδικό Δικαστήριο δεχθεί τις κατηγορίες που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου, τότε οι ποινές προσαυξάνονται αισθητά και εισέρχονται σε επίπεδο ισοβίου κάθειρξης, εφόσον δεν του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Ειδικότερα, τα κακουργήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *