Τελευταία Νέα

Ν. Δένδιας: Θλιβερό ένα νεοναζιστικό μόρφωμα να βρίσκεται στη Βουλή

Την ανάγκη να εξεταστεί το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή με την αναθεώρηση του Συντάγματος τονίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικο φύλλο. …

Ο κ. Δένδιας σημειώνει πως είναι θλιβερό ένα νεοναζιστικό μόρφωμα να βρίσκεται στο κοινοβούλιο με την ψήφο του ελληνικού λαού και αποκαλύπτει πως έχει ήδη αποστείλει πρόταση στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, με στόχο να διακόπτεται η κρατική επιχορήγηση σε κόμματα για τα οποία εκκρεμεί δικαστική έρευνα σχετικά με το αν, αξιόποινες πράξεις μελών ή υποστηρικτών τους προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Ο αρμόδιος για τη δημόσια τάξη υπουργός επισημαίνει ότι βάσει συγκεκριμένων περιστατικών στα οποία έχουν εμπλακεί μέλη της Χρυσής Αυγής προκύπτει σαφώς ζήτημα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ήδη, με επιστολή του προς τον Άρειο Πάγο, ζητεί από το ανώτατο δικαστήριο να αποφανθεί σχετικά.
Ο υπουργός στέλνει, παράλληλα, σαφές μήνυμα πως «όποιος αστυνομικός επιχειρήσει να εφαρμόσει στην πράξη τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος θα τεθεί εκτός του Σώματος», ενώ κρατά αποστάσεις από την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραίο κόμμα στο σύνολό του.
Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι θα πρέπει «να συνετιστεί ή να αποβάλει τις ακραίες φωνές που, όντως, υπάρχουν στο εσωτερικό του».
Πηγή: Ναυτεμπορική

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *